چرا غذاهای قاچاق بدون آزمایش رد می شوند؟ – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالعظیم برف مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: محصولات غذایی قاچاق به دلیل عدم ثبت رسمی در سیستم های نظارتی کشور، عدم نظارت بر مراحل تولید و اطلاعات ناکافی در مورد مواد غذایی، خوراکی محسوب می شوند. تاریخ تولید، تاریخ انقضا و شرایط حمل و نقل. آنها انسان ندارند و هرگونه تصمیم گیری در مورد این کالاها با هدف حفظ سلامت عمومی انجام می شود، بنابراین نیازی به انجام آزمایشات اضافی برای اثبات غیرقابل خوردن بودن این مواد نیست.
وی افزود: کالای قاچاق ماهیت نامعلومی دارد. معلوم نیست از کجا آمده، در چه شرایطی تولید شده و چگونه نگهداری یا حمل شده است. این موارد می تواند تهدیدی جدی برای سلامت جامعه باشد و نمی توان با این گونه کالاها با مدارا برخورد کرد.
برف وی همچنین به مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره و بیان کرد: بر اساس این مصوبه کالاهای قاچاق تنها در صورت ارائه مستندات لازم قابل بررسی و ارزیابی است. کالاهای بدون سند به دلیل عدم اطمینان از سلامتی شامل این فرآیند نمی شوند.
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه تاکید کرد: در صورت تایید تنها 5 درصد کالاهای قاچاق، سودجویان از این موضوع سوء استفاده کرده و 95 درصد دیگر را به عنوان کالای سالم به بازار عرضه می کنند. این امر نه تنها سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازد، بلکه نظارت را تضعیف می کند و اعتماد عمومی را تضعیف می کند.
مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی در پایان خاطرنشان کرد: مبارزه با قاچاق کالا فرآیندی همیشگی است و نهادهای متولی به طور مستمر به ویژه در سطح عرضه با این پدیده برخورد می کنند. سازمان غذا و دارو همچنین از کلیه نهادهای مرتبط برای مدیریت بهتر این موضوع و کاهش هزینه های نگهداری و نگهداری و کاهش هزینه ها درخواست همکاری لازم را دارد. آموها برای ارائه