سلامت خانواده

چرا روده را مغز دوم می نامند؟

به گزارش خبرآنلاین، به نظر می رسد که ما در حال تغییر اساسی در نحوه نگرش به سلامت روان هستیم چرا که پیش از این هر زمان که از بیماری های روانی صحبت می کردیم، به دنبال اتفاقی بودیم که حتما در مغز اتفاق افتاده است که البته طرز فکر ما مربوط به 100 تا 200 سال پیش بود اما کم کم به این نتیجه می رسیم که شاید ارگان اصلی بدن در سلامت روان جای دیگری غیر از مغز باشد.

ایسنا در خبری نوشت: در 10 سال گذشته دنیای علم به این نتیجه رسیده است که نقش روده در سلامت روان ما بسیار مهم و حتی گاهی موثرتر از مغز است و به همین دلیل روده «مغز دوم» نامیده می شود تا جایی که برخی معتقدند نقش آن روده را نباید کمتر از مغز دانست.

صد هزار میلیارد باکتری در روده وجود دارد که از تعداد ستاره های کهکشان راه شیری بیشتر است. سروتونین و دوپامین، دو انتقال دهنده عصبی که با نشاط انسان سروکار دارند، بیشتر در روده تولید می شوند تا مغز، و این ارتباطات دو طرفه بین مغز و روده نقش مهمی در تضمین سلامت جسمی و روانی انسان ایفا می کند.

پس باید به ترکیب این میکروب ها و نحوه تشکیل آنها که عمدتاً در دوران شیرخوارگی شکل می گیرد توجه کرد. نکته مهم این است که هزار روز اول زندگی، دوران حساس و فرصتی است که اگر درست شکل بگیرد، ایمنی بدن را تقویت کرده و از بسیاری از بیماری های روحی و جسمی در آینده پیشگیری می کند.

برای اینکه ذخیره میکروبی بدن نوزاد به طور طبیعی و صحیح شکل بگیرد، دو نکته مهم در ابتدای تولد باید مورد توجه خانواده ها قرار گیرد.

نکته اول؛ روش تحویل به این صورت است؛ در زایمان طبیعی به دلیل عبور نوزاد از مجرای زایمان، میکروب های مفید بدن مادر این امکان را دارند که وارد دهان و دستگاه گوارش نوزاد شوند، در حالی که در زایمان سزارین، از آنجایی که نوزاد در شرایط کاملاً استریل به دنیا می آید، این فرصت طلایی از او گرفته می شود.

دومین فرصت مهم؛ مکیدن سینه مادر و استفاده از شیر مادر، متاسفانه در صورت استفاده از شیر خشک، این فرصت مهم برای تقویت میکروب های مفید روده شیرخوار از بین می رود، بنابراین با توجه به اهمیت نحوه تشکیل ترکیب میکروب های روده شیرخوار. در هزار روز اول تولد تا حد امکان از سزارین خودداری شود و شیر مادر به نوزاد داده شود و آنتی بیوتیک چه در دوران بارداری و چه بعد از تولد نوزاد نباید مصرف شود.

۲۳۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا