چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هادی احمدی با عنوان این مطلب که صنعت داروسازی کشور سال هاست با مشکلات و چالش های جدی روبه رو است، گفت: این روزها برای عبور از بحران دارویی و رفع مشکلات صنعت داروسازی کشور نیازمند مدیرانی هستیم که با آن مواجه شویم. اول تخصص داشته باشید و ثانیاً شجاع باشید. و اراده لازم برای تغییرات و اصلاحات را داشته باشند و از همه مهمتر مدیرانی می خواهیم که بتوانند سازمان غذا و دارو را غیرسیاسی کنند، زیرا سازمانی شده است که تحت تاثیر ارگان های خارج از سازمان است.
وی با اشاره به انتصاب مهدی پیرصالحی به عنوان رئیس جدید سازمان غذا و دارو به چالش های پیش رو در این سازمان اشاره کرد و افزود: یکی از چالش های پیش روی رئیس جدید سازمان غذا و دارو کمبود نقدینگی و کمبود نقدینگی است. تخصیص ارز خارجی که صنعت داروسازی را فلج کرده است. گیر کرده است
احمدی ادامه داد: چالش بعدی طرح داروار است که روی کاغذ بسیار خوب بود اما در حال گیر افتادن است و به سرنوشت دیگر طرح های وزارت بهداشت می انجامد چرا که منابع پایداری برای این طرح ندیدند. بیمه ها با طرح دروار همراه نشدند و بودجه لازم از سوی دولت برای این طرح در نظر گرفته نشد. باید فکر اساسی برای طرح دروار باشد.
وی افزود: پلتفرم و فروش اینترنتی دارو یکی دیگر از چالش های پیش روی سازمان غذا و دارو است که دکتر پیراصالحی در اولین واکنش به این موضوع تاکید کرد که دارو باید به راحتی در داروخانه ها موجود باشد تا مردم مجبور به تهیه دارو نباشند. داروی مورد نیاز آنها به سایت های اینترنتی غیرقانونی روی آوردند. او به نوعی با خرید و فروش اینترنتی که در حال حاضر مسیر نامنظم و غیرقانونی خود را طی می کند مخالفت کرد. امیدواریم با راه اندازی تیم جدید به آئین نامه قبلی برگردیم و همان آئین نامه هایی را که عمده مشکلات جامعه و سلامت جامعه را دیده است اجرا کنیم.
یکی از اعضای هیات مدیره انجمن داروسازان ایران تصریح کرد: چالش بعدی رئیس جدید سازمان غذا و دارو بودجه 1404 و میزان ارزی است که اختصاص می دهند. در جلساتی که قبل از انتصاب با حضور جناب آقای دکتر پیرصالحی داشتیم تلاش کردند تا جامعه داروسازی و سلامت مردم را به نفع خود تمام کنند و امیدواریم ایشان بتوانند بودجه لازم را برای طرح درور در سال 1404 در نظر بگیرند. شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه حدود 40 تا 50 همات کمتر از آنچه سازمان غذا و دارو برای داروار درخواست کرده بود اختصاص دادند. امیدواریم امسال کمتر مشکلات کمبود نقدینگی و کمبود ارز برای صنعت دارو داشته باشیم.
احمدی اضافه کرد: موضوع بعدی قیمت گذاری داروهای تجویزی است که در صنایع تولیدی ما مشکلاتی را ایجاد کرده است و قیمت گذاری نسخه ای در هیچ کجای ایران وجود ندارد و قیمت تمام شده دارو در نظر گرفته نمی شود. قیمت گذاری و سود دارو باید اصلاح شود. سود دارو دیگر برای داروخانه سودی ندارد، دارویی که 3-5 درصد سود دارد ارزش تهیه و توزیع ندارد، باید فکری به حال این موضوع کرد.
وی بیان کرد: موضوع دیگر کمبودهای دارویی است، کمبودهای دارویی ما الان بیش از 200 تا 300 قلم است، در سه ماهه اول امسال 30 درصد کاهش تولید داشتیم زیرا صنعت به دلیل نداشتن پول خرید خارجی گیر کرده است. ارز و بحث نقدینگی و ارز است باید ارز تامین شود، به دلیل کمبود نقدینگی پولی برای خرید ارز وجود ندارد.
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران تصریح کرد: اینها چالش هایی است که رئیس جدید سازمان غذا و دارو با آن مواجه است و امیدواریم با استقرار یک تیم چابک و فنی بتوانند بر این موج فائق آیند. همه ما باید کمک کنیم که این اتفاق بیفتد.
احمدی افزود: آنچه امروز از وضعیت صنعت دارو در کشور شاهد هستیم، از هم پاشیدگی و فرسودگی این صنعت است. باید به وضعیت این صنعت فکر کنیم که در آینده در تولید دارو دچار مشکل شویم.
منبع: مهر