اخبار سلامت

پیش بینی مرگ 10 میلیون نفر بر اثر مقاومت میکروبی در سال 2050

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، قباد مرادی در وبینار هفته ملی آگاهی از مقاومت میکروبی اظهار داشت: پدیده مقاومت میکروبی از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از 10 تهدید اصلی سلامت مطرح شده است.

وی افزود: مقاومت میکروبی یک بیماری همه گیر خاموش و یکی از بزرگترین چالش های حوزه سلامت است که می تواند در آینده ای نه چندان دور تمام دنیا را تحت تاثیر قرار دهد.

مرادی با بیان اینکه ایران در زمینه مصرف آنتی بیوتیک و مقاومت میکروبی وضعیت خوبی ندارد، تصریح کرد: سازمان بهداشت جهانی در زمینه مقابله با مقاومت میکروبی رویکرد بهداشتی واحد ارائه کرده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: مجموع مرگ و میر سالانه بر اثر اچ آی وی 630 هزار مورد و مرگ ناشی از مالاریا 608 هزار مورد و در مجموع یک میلیون و 238 هزار نفر در سال 2022 برآورد شده است. بر اساس آمار، در سال 2019، حدود 13.5 میلیون نفر بر اثر عفونت های خونی جان خود را از دست دادند که از این تعداد، 8 میلیون نفر به دلیل عفونت های باکتریایی و حدود 4 میلیون نفر به دلیل مقاومت میکروبی و 1270 نفر به دلیل مقاومت میکروبی جان خود را از دست دادند. داده اند اگر بار مقاومت میکروبی را با HIV و مالاریا مقایسه کنیم، می بینیم که بار مقاومت میکروبی در سال 2019 بیشتر از سایر بیماری ها است.

وی گفت: در صورت عدم اقدام جدی در این زمینه پیش بینی می شود در سال 2050 سالانه شاهد 10 میلیون مرگ ناشی از مقاومت میکروبی در جهان باشیم.

مرادی گفت: از نظر اقتصادی در سال 2020 حدود 28 میلیون نفر به دلیل مقاومت میکروبی به زیر خط فقر خواهند رفت و سالانه یک تریلیون دلار برای مقاومت میکروبی هزینه شده و صادرات 4 درصد و تولیدات دامی 7.5 درصد کاهش یافته است. این اعداد حتی در برخی مناطق مانند مدیترانه شرقی یا اروپای شرقی نگران کننده تر هستند.

مرادی تصریح کرد: بنابراین مقاومت میکروبی از این نظر بسیار مهم است که نمی توانیم به سرعت آنتی بیوتیک های جدید را کشف و تولید کنیم و صرفه اقتصادی ندارد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص رویکرد سلامت واحد یا رویکرد تلفیقی سلامت در حوزه مقابله با مقاومت میکروبی خاطرنشان کرد: این رویکرد نگاهی جامع به مقوله مقاومت میکروبی دارد، یعنی در برای موفقیت در مقابله با مقاومت میکروبی باید به طور همزمان به محیط زیست، حیوانات و انسان ها رسیدگی کرد، در غیر این صورت برنامه ها با شکست مواجه می شوند. دادن داروهای ضد میکروبی به حیوانات و انتشار باکتری های مقاوم در محیط و آلودگی محیط و چرخه و بازگشت این باکتری های مقاوم به انسان منجر به بیماری انسان شده است که درمان آن بسیار بسیار سخت و در برخی موارد غیرممکن است. .

وی تصریح کرد: ایران در سال 2015 هفدهمین کشوری بود که برنامه اقدامی برای مقابله با مقاومت میکروبی نوشت که بر پنج راهکار اساسی افزایش آگاهی، آگاهی از پایش وضعیت مقاومت میکروبی، کاهش عفونت، مصرف منطقی آنتی بیوتیک ها و پایدار تاکید داشت. منابع مالی

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: با افزایش مقاومت میکروبی، میکروب های حساس به میکروب ها و آنتی بیوتیک ها اثر سابق خود را نخواهند داشت.

وی با اشاره به اهداف تعهدات منطقه ای در خصوص مقاومت میکروبی گفت: در این تعهدات ذکر شده است که تا سال 2030 باید سالانه 10 درصد مرگ و میر ناشی از مقاومت میکروبی کاهش یابد. 70 درصد آنتی بیوتیک های مصرفی انسان باید کاهش یابد و بهداشت باید به حدی تقویت شود که مردم هرگز به میکروب آلوده نشوند.

به گزارش تسنیم، مقاومت آنتی بیوتیکی زمانی رخ می دهد که باکتری ها به دلیل استفاده نادرست از آنتی بیوتیک ها دستخوش تغییراتی شوند که این داروها را بی اثر و در درمان بیماری ها کم اثر کند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا