پیرصالحی: نگران کمبود دارو هستیم
مهدی پیرصالحی با بیان اینکه کمبود حتی یک قلم دارو می تواند مردم را با مشکلات بزرگی مواجه کند، گفت: برای جلوگیری از تشدید کمبود دارو و تجهیزات پزشکی و مدیریت کمبودهای فعلی باید نقدینگی لازم تامین و مطالبات 17 ماهه شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی باید پرداخت شود.
وی با بیان اینکه تامین دارو به عوامل متعددی بستگی دارد که همه آنها زیر نظر سازمان غذا و دارو نیست، افزود: یکی از عوامل مهم بحث قیمت دارو است که باید متناسب باشد تا شرکت های دارویی بتوانند از تولید داروهای مضر خودداری کنید. همچنین تامین ارز برای واردات دارو نیز بسیار حائز اهمیت است که خوشبختانه امسال به میزان مناسب ارز برای دارو تامین شده است.
پیرصالحی ادامه داد: البته در حوزه ریالی در زنجیره تامین دارو با مشکل جدی مواجه هستیم و در واقع سازمان های بیمه گر، دانشگاه های علوم پزشکی و پروژه دروار 50 همت به شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی بدهکار هستند. حدود 17 ماه است و اگر این مبلغ تامین نشود، مواد قابل تامین نیست. ارائه داروی اولیه و کمبود دارو تشدید خواهد شد.
وی افزود: ما نگران کمبود دارو هستیم زیرا می تواند در تامین نیاز مردم با مشکل مواجه شود و ارائه جایگزین برای داروهای کمیاب بسیار سخت و بعضا چند برابر هزینه بر خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کمبود حتی یک قلم دارو می تواند مردم را با مشکلات بزرگی مواجه کند، یادآور شد: باید تلاش کنیم با کمبود دارو مواجه نشویم و از تشدید کمبود دارو جلوگیری کنیم و مدیریت کنیم. کمبود فعلی دارو و تجهیزات پزشکی باید با نقدینگی لازم تامین شود و مطالبات 17 ماهه شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی پرداخت شود و تا زمانی که این مطالبات پرداخت نشود، مشکلات پابرجاست.
وی در خصوص وضعیت اساسنامه سازمان غذا و دارو گفت: این اساسنامه در دولت مطرح است و در سطح کمیسیون های فرعی و کمیسیون های اصلی اختلافاتی وجود دارد که امیدواریم هر چه زودتر این اختلافات برطرف شود. امکان پذیر است و از کمیسیون اصلی حذف و به دادگاه دولت فرستاده می شود و هر چه سریعتر تصویب شود.