پیامدهای خطرناک «شیرینی خوردن» ایرانیان – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

سلامت جو، بررسی وضعیت بیماری ها غیر مسرینشان می دهد که در کشور ما شیوع بالایی دارند. بیماری هایی مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها و … که دائما در حال افزایش هستند.
در این میان، برخی از بیماری ها غیر مسریارتباط مستقیم با نوع تغذیه دارند که در آن گرفتار شده ایم. به عنوان مثال، تمایل به مصرف غذاهای شیرین و شیرین که می تواند خطرناک باشد یک تست برای افزایش دیابت البته با دیابت دچار بیماری های دیگری مانند بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کلیوی، سرطان ها و … خواهیم شد.
با نگاهی به آمارها و گزارش های رسمی وزارت بهداشت و انجمن های پزشکی به این واقعیت تلخ پی می بریم که نرخ دیابت در کشور باعث شده تا 9 میلیون ایرانی به این بیماری مبتلا شوند. نکته نگران کننده تر در بحث دیابت کاهش سن است یک تست به دوران کودکی رسیده است.
آزاده امینیان فر متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص مصرف زیاد با تشکر وی نسبت به مصرف مواد قندی در جامعه ایرانی هشدار داد و گفت: سرانه مصرف شکر در ایران حدود 28 تا 29 کیلوگرم برای هر نفر در سال است که بیش از 50 درصد بالاتر از میانگین جهانی و بیش از دو برابر حد توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.
وی افزود: بیشتر این قند از طریق نوشیدنی های شیرین، شیرینی، کیک، بیسکویت و سایر فرآورده های صنعتی وارد بدن می شود و مصرف بی رویه آن با مشکلاتی مانند چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2، سندرم تخمدان پلی کیستیک، اختلالات چربی خون، بیماری های قلبی و عروقی ارتباط مستقیم دارد.
امینیان فر تصریح کرد: قند نهفته در برخی لبنیات طعم دار، آب میوه های صنعتی، غلات صبحانه و غذاهای فرآوری شده نیز باید مورد توجه قرار گیرد و به جای آب میوه های صنعتی، مصرف میوه های کامل برای بهره مندی از فیبر و کنترل بهتر قند خون توصیه می شود.
وی به راهکارهای کاهش مصرف شکر اشاره کرد و گفت: کاهش تدریجی مصرف شکر و شیرینی جات، جایگزینی نوشیدنی های شیرین با آب، توجه به برچسب مواد غذایی، استفاده از الیاف طبیعی و خرید هوشمندانه می تواند میل به مصرف غذاهای شیرین را کاهش دهد.
امینیان فر افزود: استفاده محدود از شیرین کننده های مصنوعی یا گیاهی مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد نمی کند اما به دلیل مضرات احتمالی در صورت مصرف طولانی مدت باید به تدریج کاهش یابد.



