اخبار سلامت

پیامدهای حذف ارز تجهیزات پزشکی/ خطر افزایش هزینه بیماران

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، محمدحسین زارع; مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد درباره پیامدهای حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی برای بیماران و مراکز درمانی گفت: موضوع حذف ارز ترجیحی از زنجیره تامین تجهیزات پزشکی مطرح شده است. مدتی است مطرح شده و برخی نیز این نگرانی را مطرح کرده اند که با این اقدام، قیمت تجهیزات پزشکی بیماران افزایش یابد یا تجربه داروسازان برای نظام سلامت تکرار شود. نگرانی حذف یکباره ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی حتی با واکنش وزیر بهداشت نیز مواجه شده و وی اعلام کرده است که اگر در نیمه دوم سال ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی مانند دارو را حذف کنیم. بدون شک با کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها مواجه خواهد شد. ما خواهیم بود

وی افزود: از سوی دیگر عدم ایفای تعهدات شرکت های بیمه در پرداخت مطالبات مراکز درمانی یکی از مواردی است که ممکن است نظام سلامت را در تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستان ها و بیماران با چالش مواجه کند.

مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه بر اساس آمار اعلام شده در حال حاضر 60 درصد تجهیزات پزشکی وارداتی است و تنها 40 درصد آن در داخل تولید می شود، اظهار کرد: در حال حاضر 60 درصد تجهیزات پزشکی وارداتی است. ) و 33 درصد از این تجهیزات وارداتی ارز ترجیحی نوع دوم (28500 تومان) دریافت می کنند. به عبارت دیگر سالانه 919 میلیون دلار ارز 4200 تومانی و 447 میلیون دلار ارز 28500 تومانی برای واردات کالاهای پزشکی هزینه می شود که رقم بالایی است و بنابراین حذف ارز دولتی از عرصه تولید و واردات تجهیزات پزشکی نیاز به نقدینگی در این زمینه را چند برابر خواهد کرد. انجام خواهد داد

زارع گفت: یکی از مهم ترین پیامدهای حذف ارز ترجیحی افزایش چشمگیر قیمت تجهیزات پزشکی است.

وی با بیان اینکه تجهیزاتی مانند دستگاه های تصویربرداری پیشرفته ام آر آی و سی تی اسکن، تجهیزات جراحی و لوازم مصرفی پزشکی که عمدتا وارداتی هستند با جهش نرخ ارز چندین برابر گران می شوند، خاطرنشان کرد: با این یک اقدام قیمت بسیاری تجهیزات پزشکی سرمایه بین 5 تا 17 برابر گران شده است، مثلا دستگاه رادیولوژی پرتابل اوایل امسال 3 میلیارد تومان بود و دو هفته پیش 6 میلیارد تومان، الان 9 میلیارد شده است. تومان. و ام آر آی که حدود چهار میلیارد تومان بود به 62 میلیارد تومان رسیده است و دستگاه شتاب دهنده درمان بیماران سرطانی به قیمت 150 میلیارد تومان رسیده است که با کمک هیئت امنا نیز برای صرفه جویی ارزی در درمان بیماران و با پیش پرداخت حدود 14 میلیارد تومان و نوبت چند ماهی است که وارد شده است. در واقع پایه ارزی تجهیزات سرمایه ای در ابتدای امسال 28 هزار و 500 تومان بود، سپس با 42 هزار تومان وارد شد و در حال حاضر این تجهیزات که برای توسعه بیمارستان های کشور ضروری است، با ارز دلار وارد می شود. 70000 تومان.

مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه این تصمیم نه تنها منجر به بهبود وضعیت نشد، بلکه بازار تجهیزات پزشکی را با مشکلات زیادی مواجه کرد، افزود: بیمارستان ها به ویژه مراکز دولتی یکی از بزرگترین قربانیان این تصمیم بیمارستان های دولتی که عمدتاً با بودجه محدود کار می کنند، اکنون مجبورند تجهیزات پزشکی مورد نیاز خود را با قیمت های گزاف تهیه کنند. این امر توانایی آنها را در ارائه خدمات بهینه به بیماران کاهش می دهد و هزینه جراحی برای بیماری که به پروتز زانو یا استنت قلب نیاز دارد حداقل 4 تا 5 برابر افزایش می یابد.

مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه انتظار از دولتی که در راس آن دغدغه مندان سلامت است این است که اگر می خواهد ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی را حذف کند مابه التفاوت ریالی آن را تامین کند. وی تصریح کرد: بودجه باید در صندوقی برای جبران هزینه های بیماران مشخص شود و تا انتهای زنجیره درمان پرداخت شود تا هزینه های بیماران افزایش پیدا نکند و مزاحمتی ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه ما به التفاوت ارز ترجیحی فعلی که حدود یک میلیارد یورو یا حدود 50 همات است نگران هستیم، گفت: اگر دولت بخواهد این ارز را حذف کند باید 34 همات به بیمه ها بدهد تا جبران کنند. که وضعیت فعلی خدمات پزشکی به بیماران را تغییر خواهد داد. نگه دارید معادل یک میلیارد یورو با نرخ ترجیحی در اختیار مراکز قرار گیرد تا با نظارت کامل وزارت مربوطه بر اساس نیاز و توزیع عادلانه تجهیزات مانند قبل توزیع شود.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا