پوسیدگی دندان به دلیل کمبود این ویتامین ها

پوسیدگی دندان نوعی بیماری است که در آن بافت سخت دندان (مینای دندان و سپس عاج) از بین می رود.
به گزارش Health News ، این تخریب با اسیدی همراه است که از برخی باکتری ها بیرون می آید. این اسید که از باکتری های مخرب خارج می شود باعث پوسیدگی دندان و پوسیدگی می شود. غذاهایی که قند و شکر زیادی دارند می توانند به دندان ها آسیب برساند. همچنین غذاهایی که نشاسته زیادی دارند ، مانند تراشه ها ، در پوسیدگی دندان نیز درگیر هستند. از طرف دیگر ، تحقیقات نشان داده است که کمبود برخی ویتامین ها در تغذیه فرد می تواند خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد. سه ویتامین اساسی که کمبود می تواند باعث پوسیدگی دندان و تجزیه شود عبارتند از: ویتامین A ، ویتامین D ، ویتامین C.
ویتامین A: کمبود ویتامین A سلولهای اپیتلیال را مختل می کند. این سلول ها مسئول ترشح کلسیم ، فسفات ، فلوراید ، منیزیم و غیره هستند. همه این مواد به سالم نگه داشتن دندان ها کمک می کنند. کمبود ویتامین A باعث مینای دندان می شود. نتیجه این کمبود کاهش تراکم دندان مینای دندان است. تخم مرغ ، شیر ، کبد سیاه ، هویج ، سبزیجات زرد و نارنجی مانند کدو تنبل ، اسفناج و سایر سبزیجات برگ سبز ویتامین A منبع هستند.
ویتامین D: ویتامین D تعادل کلسیم و فسفر را کنترل می کند. کلسیم و فسفر برای سلامت عاج ضروری است. مطالعات نشان داده است که کودکان با ویتامین D بالایی از پوسیدگی دندان کمتری برخوردار هستند. برخی از منابع ویتامین D شامل خورشید ، منابع گیاهی (غلات و برخی از سبزیجات و میوه ها) ، منابع حیوانی (کره ، روغن کبد ، زرده تخم مرغ ، خامه ، کبد ، ماهی ساردین)
ویتامین C: کمپین ویتامین C همچنین می تواند باعث التهاب لثه و خونریزی شود ، به خصوص هنگام مسواک زدن و تضعیف بافت همبند و پوسیدگی دندان. منابع عبارتند از: پرتقال ، زردآلو ، گیلاس.
منبع:خبرآنلاین