سلامت خانواده

پشت پرده ای که قرص های ضد بارداری می گیرد. روایت پزشکان از یک بحران ساکت – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

خبرگزاری مهر – گروه سلامتی: در سالهای اخیر ، مصرف خودسرانه قرص های ضد بارداری در بین زنان افزایش یافته است. موضوعی که می تواند باعث آسیب جدی و گاه جبران ناپذیری به سلامتی آنها شود. اگرچه این داروها در شرایط خاص می توانند مفید باشند و با تجویز پزشک ، نظارت پزشکی غیر ضروری و غیرمجاز می تواند منجر به خطراتی مانند اختلالات هورمونی ، افزایش خطر لخته شدن خون ، مشکلات قلبی ، افسردگی و حتی کاهش باروری طولانی مدت شود.

متأسفانه ، برخی از خانمها ، به ویژه در سنین جوانی ، بدون آگاهی کافی از عوارض احتمالی و صرفاً برای تنظیم قاعدگی یا جلوگیری از بارداری ناخواسته ، به این قرص ها می روند. در حالی که شرایط جسمی و هورمونی هر فرد متفاوت است و استفاده از این داروها باید با مشاوره تخصصی تحت نظارت پزشک انجام شود.

پزشکان هشدار می دهند که درمان خود با داروهای هورمونی مانند قرص های ضد بارداری نه تنها ممکن است مشکل را حل کند ، بلکه در بسیاری از موارد این وضعیت را پیچیده تر و سخت تر می کند.

در همین راستا ، ما با تعدادی از متخصصان زنان و متخصص زنان و زایمان صحبت کردیم تا از عوارض جانبی این قرص ها مطلع شویم.

مارزی ابراهیمی ، عضو دانشکده دانشگاه علوم پزشکی ارومیا و دکترای بهداشت باروری ، به خبرنگار Mehr گفت: “قرص های ضد بارداری اضطراری ، اگرچه در مواقع اضطراری استفاده می شود ، اما می توانند عوارض جانبی قابل توجهی داشته باشند.” قرص های اضطراری مبتنی بر هورمون مبتنی بر هورمون است و مانند سایر داروهای هورمونی می توانند عوارض جانبی داشته باشند. شایع ترین این عوارض تهوع ، استفراغ ، سردرد ، سرگیجه ، درد شکم و به ویژه در قاعدگی است.

وی تأکید کرد: ممکن است برخی از زنان پس از مصرف این مواد مخدر چندین ماه اختلال کنند. این بیماری گاهی اوقات منجر به سردرگمی فرد و استفاده مکرر یا نامناسب از سایر داروهای هورمونی می شود که می تواند منجر به اختلالات هورمونی بیشتری شود.

ابراهیمی افزود: “قرص های اضطراری فقط در صورت لزوم و با آگاهی کامل از عوارض احتمالی آنها باید مصرف شود و زنان در صورت نیاز به مشاوره باید با پزشک یا پزشک خود مشورت کنند. مادر مشورت کنید.

مشکلات هورمونی با استفاده از قرص های ضد بارداری

یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی ارومیا اذعان کرد: استفاده مکرر از قرص های ضد بارداری اضطراری می تواند منجر به مشکلات جدی هورمونی و جسمی در زنان شود. قرص های اضطراری حاوی هورمون پیشرو و بر خلاف پروژه های هورمونی تنظیم شده که دارای انواع و دوزهای مختلف هستند و مطابق نیاز بیمار توسط پزشک تنظیم می شوند ، قرص های اضطراری در نحوه استفاده و نحوه استفاده و نحوه استفاده و نحوه استفاده و نحوه استفاده مسدود کننده آنها در واقع نقش درمانی برای اختلالات هورمونی یا مشکلاتی مانند تنبلی ندارند.

وی ادامه داد: استفاده دلخواه و مکرر از این داروها نه تنها می تواند در درمان مشکلات زنان مؤثر باشد بلکه منجر به کیست تخمدان نیز می شود. پروژستین در بعضی موارد می تواند عوارضی از قبیل سنگین و التهاب در سینه ها ، درد شکم ، نفخ ، تغییرات خلقی ، اضطراب و سوء تغذیه ، به ویژه در زنان مبتلا به سندرم قبل از قاعدگی (PMS) ایجاد کند.

ابراهیمی گفت: تنوع در ضد بارداری عمدتاً به دلیل تفاوت در نوع پروژسترون است ، نه استروژن ، یعنی استروژن ساختار نسبتاً ثابت دارد ، اما تفاوت در نوع پروژسترون باعث می شود قرص های مختلف اثرات مختلفی داشته باشند. بنابراین ، انتخاب نوع دارو باید تحت نظارت پزشک انجام شود.

وی تأکید کرد: قرص های اضطراری فقط باید در موارد کاملاً اضطراری و در نهایت دو تا سه بار در سال مصرف شود. استفاده از این قرص ها بدون مشورت با پزشک نه تنها بی اثر بلکه مضر است.

احتمال وابسته به آندومتری و اختلالات رحم وجود دارد

ابراهیمی گفت: آنها از استفاده مکرر از قرص های ضد بارداری اضطراری هشدار دادند و تأکید کردند که این داروها فقط باید در مواقع اضطراری و تا دو تا سه بار در سال مصرف شوند. تولید کنندگان این قرص ها همچنین آنها را برای موارد بسیار نادر توصیه کردند. شرایطی که احتمال بارداری ناخواسته وجود دارد و دسترسی به روشهای پیشگیری معمولی وجود ندارد.

این متخصص بهداشت باروری یکی از عوارض جانبی جدی عود قرص های اضطراری است.وابسته به درون رو) و مطرح شده: نازک تر شدن وابسته به درون رو ممکن است منجر به اختلال در باروری شود. همچنین خطر بیماری وابسته به آندومتریکه با درد مزمن و مشکلات زیادی در مورد زنان همراه است ، با استفاده غیر ضروری از این داروها نیز افزایش می یابد.

قرص های ضد بارداری می تواند منجر به سرطان شود

ابراهیمی گفت: “هیچ مدرک تعیین کننده ای مبنی بر ایجاد این قرص ها ناشی از سرطان وجود ندارد ، اما افرادی که سابقه خانوادگی سرطان دارند ، به ویژه سرطانهای وابسته به هورمون مانند سرطان پستان یا رحم ، باید محتاط تر باشند.” خونریزی ناشناخته رحم ، بی نظمی شدید قاعدگی ، سابقه خانوادگی سرطان یا فرد مبتلا به بیماری های خاص.

وی تأکید کرد که هورمونهای موجود در قرص های اضطراری مواد شیمیایی ساخته شده از انسان هستند و افزودند: اگرچه این هورمون ها به گونه ای طراحی شده اند که شبیه به هورمونهای طبیعی باشند ، اما نمی توانند کاملاً بی خطر باشند. هنوز هیچ مدرک قطعی و مطالعات جامع و طولانی مدت به ویژه در ایران وجود ندارد.

ضد بارداری ضد بارداری با سایر داروها

بدن انسان دارای یک سیستم هورمونی پیچیده به نام سیستم است بدار که از غادی مانند تیروئید ، پاراتیروئید ، آدرنال و غیره تشکیل شده و ممکن است توسط هورمونهای خارجی مختل شود. برخی از عوارض این قرص ها ، مانند حالت تهوع ، استفراغ ، سرگیجه ، درد شکم ، لکه بینی یا قاعدگی ، ممکن است فوراً ظاهر شود ، اما اثرات طولانی مدت آنها ممکن است سالها بعد نشان دهد.

وی خاطرنشان کرد: “این داروها باید با توصیه پزشک متخصص مصرف شوند و از تهیه خودسرانه داروخانه ها بدون آموزش یا تجویز خودداری کنند.” زنانی که داروهای خاصی مانند ضد تشنج یا برخی از آنتی بیوتیک ها را مصرف می کنند ، باید بیشتر مراقب باشند ، زیرا می توانند در قرص های اضطراری دخالت کنند. آگاهی از استفاده صحیح از استفاده لازم و اقدامات احتیاطی فقط با مشاوره تخصصی امکان پذیر است.

یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی ارومیا خاطرنشان کرد: زنان از استفاده خودسرانه و مکرر از این قرص ها خودداری می کنند و در صورت لزوم ، برای جلوگیری از عواقب احتمالی با یک پزشک متخصص مشورت می کنند.

انواع تشنج + مقدمه ، تداخل و عوارض جانبی دکتر کیهانی fard

قرص های ضد بارداری برای زنان بالای 5 سال ممنوع است

فرناز مشیری ، متخصص زنان و زایمان ، در مورد مصرف قرص های ضد بارداری به Mehr گفت: قرص های بارداری یکی از قرص های پرکاربرد در داروهایی است که می تواند خطرات را برای استفاده غیر ضروری و دلخواه ایجاد کند. این داروها علی رغم ظاهر و در دسترس بودن ساده ، باید با بررسی دقیق وضعیت جسمی فرد تجویز شوند.

وی گفت: استفاده از قرص برای زنان بالای 5 سال که چاقی ، فشار خون بالا یا قند خون کنترل نشده دارند ، ممنوع است. این داروها در چنین شرایطی ممکن است خطرات جدی برای سلامت فرد را افزایش دهند. بنابراین ، استفاده از آنها باید با دقت تحت نظارت پزشک انجام شود.

پشت پرده ای که قرص های ضد بارداری می گیرد. روایت پزشکان از یک بحران ساکت

عوارض استفاده نادرست از این داروها

وی اذعان داشت: در افرادی که سابقه دیابت دارند یا قند خون دارند ، این داروها می توانند منجر به دیابت پنهان یا آشکار شوند ، چاقی ناشی از قرص های طولانی یا نامناسب می تواند باعث افسردگی و اختلالات روانی شود و همچنین برخی از بیماران تمایل جنسی شدید را تجربه می کنند.

متخصص زنان و زایمان خطر لخته شدن خون را اضافه کردند (امبولیسمدر شرایط خاص ، قرص های پیشگیری می توانند باعث لخته شدن خون شوند که به ریه ، قلب یا مغز و میوکارد ، سکته مغزی یا سکته مغزی منتقل می شوند. امبولیسم یک ریه ایجاد کنید. همچنین ، مصرف این داروها برای افراد مبتلا به بیماری های ژنتیکی خاصی که سقط جنین را مکرر کرده اند یا در خانواده آنها سابقه بیماری هایی مانند روماتیسم آرتریت یا بیماریهای التهابی مزمن دارند. استفاده دلخواه از این قرص ها ، به ویژه در افراد مبتلا به بیماری های خاص ، می تواند عوارض جانبی برگشت ناپذیر برای سلامتی فرد داشته باشد.

عوارض حاد و مزمن گزارش شده توسط بیماران

متخصص زنان و زایمان گفت: بیشتر بیماران حاد شامل مواردی از قبیل حالت تهوع شدید ، استفراغ مکرر ، سرگیجه و ضعف عمومی ، افزایش وزن و چاقی موضعی ، ایجاد یا تشدید آکنه (جوش های صورت و بدن) ، رشد مو در ریزش ناخواسته و مو.

عوارض جانبی قرص های ضد بارداری برای زنان چیست؟ / بررسی 8 مورد

نحوه مصرف قرص های ضد بارداری

متخصص زنان و زایمان گفت: “مصرف قرص های پیشگیری به عنوان یکی از متداول ترین روش های پیشگیری از پیشگیری ، مستلزم آگاهی دقیق در مورد استفاده صحیح و تفاوت بین انواع آن است.” پزشکان تأکید می کنند که رعایت دقیق دستورالعمل ها و شناخت قرص های بدن از نگرانی ها و عوارض بسیاری جلوگیری می کند.

موشیری همچنین گفت: نحوه شروع و ادامه قرص ها بسته به نوع آنها ، به این معنی که در 2 قرص ، اولین بسته این نوع قاعدگی باید آغاز شود. پس از اتمام بسته (2 روز) ، شخص باید یک هفته استراحت دارو داشته باشد و سپس بدون در نظر گرفتن شروع یا پایان قاعدگی ، بسته بعدی را شروع کند. از بسته دوم به بعد ، زمان استفاده دیگر به قاعدگی بستگی ندارد و باید به طور منظم ادامه یابد. اما در 2 قرص باید بدون وقفه مصرف شود ، بسته اول مانند شماره 2 از روز دوم یا سوم دوره شروع می شود ، اما پس از پایان بسته ، بسته جدید بلافاصله شروع می شود. در این نوع ، چند انتهای قرص معمولاً دارای رنگ متفاوتی است که حاوی غیرفعال یا دارونما است ، هدف از این قرص های منفعل حفظ استفاده روزانه و جلوگیری از فراموشی است ، در حالی که قاعدگی معمولاً در همان دوره آغاز می شود.

قرص های ضد بارداری و عوارض آن برای زنان

هشدار جدی در مورد استفاده دلخواه از قرص های ضد بارداری

مشیری با توجه به افزایش خطر گفت امبولیسمعفونت میوکارد و سکته مغزی بیش از 5 سال ، پزشکان از قرص های پیشگیری از خودسرانه هشدار می دهند. متأسفانه ، برخی از افراد بدون مشاوره تخصصی و صرفاً با مراجعه به داروخانه ، این داروها را تهیه و مصرف می کنند.

وی افزود: “پس از 6 سالگی ، استفاده از قرص ها فقط برای مشورت و نظارت بر پزشک متخصص مجاز است. مصرف خودسرانه در این سن می تواند عوارض جدی و جبران ناپذیری برای سلامتی فرد داشته باشد.”

متخصص زنان و زایمان گفت: “در سنین پایین ، به ویژه بزرگسالی ، اگر فرد دارای مشکلات هورمونی ، قاعدگی نامنظم یا علائم تنبلی تخمدان باشد ، مصرف این داروها نه تنها مجاز است ، بلکه بخشی از درمان است ؛ از اولین دوره های قاعدگی ، اگر اختلالات جدی وجود داشته باشد ، می توان روشهای هورمونی را برای جلوگیری از مشکلات آینده در آینده آغاز کرد.

سرانجام ، پیشگیری از بارداری ، اگرچه یک ابزار عملی در دنیای پزشکی است ، اما استفاده خودسرانه می تواند عواقب خطرناک تر از آن باشد. سلامت بدن آزمایش آزمایش و خطا نیست. آگاهی ، مشاوره پزشکی و استفاده مسئولانه تنها راه های ایمن برای استفاده از این داروها است.

بی اعتنایی به این امر ، نه تنها سلامت فردی ، بلکه آینده ای از امید به باروری ، تعادل ذهنی و کیفیت زندگی تهدید خواهد شد. سلامت زنان یک چیز حساس و مهم است که با تصمیمات ناخودآگاه در معرض خطر قرار می گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا