پزشکان در هر نسخه بیش از 10 قلم آزمایش تجویز می کنند
محمدمهدی ناصحی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیمه سلامت 45 میلیون نفر را تحت پوشش قرار می دهد، اظهار کرد: بزرگترین صندوق ما روستاییان و عشایر هستند که بیش از 20 نفر شامل میلیون ها نفر است. همچنین پنج دهک اول جامعه حدود 9 تا 12 میلیون تحت پوشش بیمه درمان رایگان قرار گرفته اند. برخی از هزینه های اتباع نیز با همکاری کمیساریای عالی پناهندگان تامین می شود.
وی افزود: وظایف بیمه سلامت شامل پوشش جمعیتی، خدمات درمانی و دارویی است اما معمولاً اعتبارات سازمان پاسخگوی همه نیازها نیست. آنچه در قانون به عنوان بودجه این جمعیت تعیین شده به دلیل محدودیت های مالی کشور کامل نیست. برای افزایش عمق پوشش بیمه ای، بودجه ما باید سه برابر بودجه مصوب امسال باشد. اما به دلیل مشکلات بودجه این اتفاق نیفتاد. بسیاری از موسسات و سازمان ها با منابع مالی بهتر، کارکنان خود را از طریق بیمه تکمیلی پوشش می دهند تا این کمبود را جبران کنند.
ناصحی ادامه داد: رشد اعتباری ما در بودجه سال 1404 حدود 43 تا 46 درصد پیش بینی شده است.
وی تاکید کرد: در صورت ادغام منابع حوزه سلامت و تجمیع صندوق های بیمه، خدمات درمانی به صورت کامل تری ارائه می شود و نیازی به بیمه تکمیلی نخواهد بود. در بخشهایی از صندوق، این یکپارچهسازی را انجام دادهایم و معتقدیم که هزینههای بیماریهایی که فشار مالی شدیدی بر بیماران وارد میکند، در صورت مدیریت و پیگیری صحیح، باید 100 درصد تحت پوشش بیمه قرار گیرد. البته اکنون با این هدف فاصله داریم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: این صندوق 107 بیماری را پوشش می دهد که بخش عمده ای از هزینه های صندوق برای بیماران سرطانی است.
وی افزود: بیمه سلامت از یک سال و نیم گذشته ساختار خود را تغییر داده و اداره پیشگیری برای پیشگیری از بیماری در افراد تشکیل شده است. اجرای برنامه درمان خانواده نیز از اولویت های دولت است و بیمه سلامت به عنوان خریدار خدمات و ناظر وظایف مشخصی در این زمینه دارد.
وی افزود: پرداخت ارز دارویی بر عهده سازمان هدفمندی یارانه ها است و ربطی به بیمه سلامت ندارد. اگر داروخانه ها در این زمینه معطل شوند، منابع مالی نداریم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره پوشش بیمه ای داروهایی که باعث افزایش قیمت شده اند، توضیح داد: بیمه در بخش سرپایی 70 درصد هزینه های دارویی را پوشش می دهد. بیماران خاص نیز در برخی موارد تا 100 درصد تحت پوشش قرار می گیرند. افزایش قیمت ها به تدریج به سیستم ها اضافه می شود، اما هنوز همه این داروها مشمول بیمه نمی شوند. بخشی از افزایش هزینه ها تنها با تخصیص منابع بیشتر توسط سازمان برنامه ریزی قابل جبران است.
وی با بیان اینکه «ریزیودیپلام» این بیماران در داخل کشور تولید می شود و تا 70 درصد هزینه آن توسط صندوق بیماری ها تامین می شود، گفت: تاکنون 800 بیمار در سامانه بیمه سلامت و 200 بیمار دیگر ثبت نام شده اند.
ناصحی در پایان به موضوع تجویز دارو و آزمایشات اشاره کرد و گفت: به طور میانگین در هر نسخه 10.5 مورد آزمایشی نوشته می شود که در تهران به 15 قلم می رسد. برای مدیریت این موضوع باید تشویق و فرهنگ سازی مناسب صورت گیرد.
این خبر تکمیل خواهد شد…