پزشکان برای ارائه خدمت نباید دغدغه معیشتی داشته باشند
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، دومین کنگره سالانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران روز چهارشنبه 18 آبان ماه در مرکز همایش های ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد.
سیاوش صحت; رئیس دومین کنگره سالانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران در مراسم افتتاحیه این کنگره با اشاره به بحث اقتصادی در پنل های مختلف کنگره گفت: متاسفانه فراموش کرده ایم که پزشک باید برای ارائه خدمات مؤثر و به روز رسانی اطلاعات خود، نگران معیشت او نباشید.» متاسفانه جامعه برای خدمات درمانی قیمت مناسبی تعیین نکرده و این قشر با تورم افسارگسیخته دست و پنجه نرم می کنند.
وی با تاکید بر اینکه سلامت عزیزترین سرمایه انسان است، گفت: جراحان عمومی حافظ سلامت هستند و از این رو وظیفه بزرگی بر عهده دارند. پیشرفت روزافزون و روز به روز علم پزشکی به ویژه در زمینه جراحی، جراحان عمومی را بر آن داشته تا دانش خود را هر روز افزایش دهند و دانستن مطالب جدید را یکی از ضروریات زندگی این قشر قرار داده است.
صحت با انتقاد از اینکه روز به روز اعتراض ها به تشخیص و درمان و پیگیری زودهنگام بیماران بیشتر می شود، تصریح کرد: برای پیشگیری از این مشکل باید با اطلاع رسانی کامل به وظایف خود عمل کنیم و این اصل اساسی برنامه های بازآموزی است. از قدیم در دنیا مرسوم بوده است. سال هاست که انجمن جراحان عمومی تلاش خود را بر افزایش سطح علمی پزشکان کشور متمرکز کرده و خوشبختانه در این راستا موفق بوده است. علاوه بر این، همکاران جراح شرایطی را فراهم کردند که هیچ بیماری مجبور به سفر به خارج از کشور برای درمان نباشد.
رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران مطالعه فردی را فرآیندی طاقت فرسا در مسیر به روز رسانی دانش پزشکان معرفی کرد و خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش ها نقش موثری در مسیر افزایش دانش پزشکان و انجمن پزشکان دارد. جراحان عمومی سعی در برگزاری برنامه های بازآموزی در نقاط مختلف کشور داشته است. اجرا و بحث در مورد موضوعات مختلف و بررسی مطالب از منظرهای مختلف با جلسه. به این ترتیب به شنوندگان نیز این امکان را می دهد که در موارد مختلف مطالب خود را بیان کرده و به پاسخ برسند.
وی ضمن اشاره به ارائه سخنرانی های کوتاه در این کنگره افزود: بیشتر سخنرانی ها به صورت میزگرد طراحی شده تا بحث و مناظره صورت گیرد و همکاران سوالات خود را مطرح کنند تا بتوانند خدمات بهتری به بیماران ارائه دهند.
در ادامه دکتر ابوالفضل افشار فرد; دبیر علمی دومین کنگره علمی سالانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران با بیان اینکه اهمیت این گردهمایی ها در همدلی، همفکری و همفکری برای پیشبرد عرصه جراحی در مسیر خدمت رسانی به نیازمندان است، گفت. هیچ بیمارستانی بدون جراح بیمارستان نخواهد بود و جراحی عمومی پدر رشته های جراحی است. است
وی با تاکید بر لزوم افزایش توانمندی جراحان عمومی برای خدمت رسانی بهتر به جامعه، تصریح کرد: یکی از راه های افزایش توانمندی، دانشکده پزشکی است، اما مهمتر از آن، این گردهمایی هایی است که بتوانیم بدون هیچ گونه فعالیتی از همکاران آموزش دهیم و بیاموزیم. انتظارات امور مالی، تجارت.
افشار فرد با اشاره به اینکه انجمن جراحان عمومی در یک سال گذشته با دوره های متعدد توانمندی های زیادی ایجاد کرده است، افزود: اخیراً تصویب برنامه آموزشی در هر رشته به صورت جداگانه رایج شده است. ما در تنظیم برنامه درسی مشکل داریم و سعی می کنیم آن را در سطح وسیعی جا بدهیم، اما مشکلات و موانع زیادی وجود دارد، اما اخیراً با تغییرات و تحولات وزارتخانه، امید زیادی به اتفاقات مثبت داریم. اتفاق بیفتد
با یادآوری اینکه قبلاً ماده واحده صلاحیت حرفه ای از بین رفته بود و اکنون تلاش می شود آن را به جای خود بازگرداند. به نفع جراحان عمومی خواهد بود. جراحان عمومی نباید نسبت به انتخابات پیش روی نظام پزشکی بی تفاوت باشند، بلکه باید در صحنه حضور داشته باشیم تا بتوانیم رشته خود را تقویت کنیم و علاقمندان را به بدنه نظام پزشکی بفرستیم.
برخی از جراحان عمومی به بلژیک و فرانسه اعزام می شوند
در ادامه دکتر مهرداد بهلولی; دبیر دومین کنگره سالانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران با اشاره به اینکه در این کنگره از 9 پنل با 102 سخنران و 11 کارگاه استفاده می شود، تصریح کرد: در این کارگاه ها 33 نفر به صورت مستقیم سخنرانی خواهند کرد. از حدود 10 سخنران خارجی و کارشناسان مجامع بین المللی نیز دعوت شده بود.
بهلولی در پایان خاطرنشان کرد: با تلاش و رایزنی با مراکز بین المللی، موفق شدیم با دو مرکز بلژیکی و فرانسوی به توافق برسیم تا سالانه بین 3 تا 6 جراح اجازه حضور در این مرکز را داشته باشند و در تلاش هستیم تا به این مرکز اعزام شوند. جراحان تامین نیازهای جراحی کشور در 25 سال آینده. این جراحان برای شرکت در دوره های آموزشی اعزام می شوند تا دانش خود را به روز کنند و روش های جدید جراحی را بیاموزند.
انتهای پیام/