پروتئین های پلاسمای خون توسط کبد تولید می شود/ آیا زندگی انسان بدون کبد در خطر است؟
سیدموید علویان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: کبد به عنوان یکی از بزرگ ترین اندام های داخلی بدن، وظایف مختلف حیاتی را بر عهده دارد و با ایجاد تغییرات لازم در مواد غذایی جذب شده و دفع سموم، مهمترین نقش را ایفا می کند. نقش در حفظ سلامتی .
وی افزود: کبد با تبدیل قندهای ساده به نوع ذخیره خود و در موارد ضروری با تبدیل نوع ذخیره به نوع ساده قابل استفاده برای بدن، نقش عمده ای در تنظیم قند خون دارد و چربی های جذب شده را به قابل جذب تبدیل می کند. انواع یا می تواند در سلول های مختلف بدن ذخیره شود و در نتیجه در متابولیسم چربی ها اختلال ایجاد کند.
رئیس انجمن مطالعات کبد ایران و فوق تخصص گوارش و کبد تصریح کرد: کبد نقش عمده ای در متابولیسم پروتئین ها دارد و تقریبا تمام پروتئین های پلاسمای خون را تولید می کند.
علویان با بیان اینکه بسیاری از ویتامین ها مانند ویتامین ها هستند بیا دیگه و ب و برخی از فلزات مانند آهن و مس در کبد ذخیره می شوند و در مواقع ضروری مورد استفاده قرار می گیرند. وارد کبد می شوند و این اندام با استفاده از سیستم دفاعی خود آنها را از بین می برد.
وی گفت: کبد آمونیاک را که برای بسیاری از سلول های بدن از جمله سلول های مغز مضر است از خون گرفته و با واکنش های شیمیایی به اوره تبدیل می کند و سپس آمونیاک از طریق کلیه ها از بدن دفع می شود.
رئیس انجمن مطالعات کبد ایران و فوق تخصص گوارش و کبد افزود: بسیاری از مواد مضر برای بدن و داروها توسط کبد از بدن خارج می شود و در صورت اختلال عملکرد کبد، سموم بدن از جمله آمونیاک افزایش می یابد و باعث می شود. اثرات مخرب بر تمام اعضای بدن. ترک خواهد کرد
وی افزود: با توجه به عملکردهای کبد قطعا بدون کبد نمی توان زنده ماند اما باید در نظر داشت که در اکثر بیماری های کبدی درصد کمی از این عضو آسیب می بیند و به همین دلیل فقط برخی فعالیت های کبدی مختل شده و در اکثر بیماری های کبدی، جان بیمار به خطر نمی افتد. در واقع، اگر تنها کمتر از یک سوم کبد سالم باشد، نیازهای طبیعی بدن برآورده می شود.