پرسش رایج روزه داران؛ افطاری و شام با هم خورده شود؟

مامک هاشمی با تأکید بر تفاوتهای فردی در هضم گفت: “همه باید رژیم مناسب را مطابق با وضعیت جسمی خود انتخاب کنند.” برخی از افراد می توانند افطار و شام را با هم بخورند ، در حالی که برخی دیگر باید این وعده ها را به طور جداگانه مصرف کنند.
وی با اشاره به اینكه مصرف غذاهای متنوع در مدت زمان كوتاهی بین افطار و سحر می تواند باعث ایجاد مشکلات دستگاه گوارش شود ، گفت: یكی از موارد مهم در تغذیه ماه رمضان مشاهده شکاف مناسب بین خوردن غذاهای مختلف است. به عنوان مثال ، میوه باید قبل از وعده های غذایی یا حداقل دو ساعت بعد از یک وعده غذایی سنگین مصرف شود ، زیرا خوردن آن بلافاصله پس از غذا باعث هضم هضم می شود. همچنین مصرف آجیل و غذاهای سخت مانند شیرینی ، بلافاصله بعد از افطار و شام ، می تواند باعث ایجاد مشکلات دستگاه گوارش و معده شود.
متخصص طب سنتی به مشکلات پوستی ناشی از تغذیه ناکافی در جوانان و نوجوانان اشاره کرد و افزود: در افرادی که دارای خلق و خوی گرم هستند ، خوردن غذاهای گرم مانند خرما ، آجیل ، شکلات و شیرینی های نوروز اندکی پس از یکدیگر می توانند منجر به تشدید آکنه ، آکنه و حتی Itching شوند. برای کاهش این عوارض ، توصیه می شود شربت های سنتی مانند شربت را افزایش دهید ، زیرا این نوشیدنی ها به تنظیم گرمای بدن کمک می کنند.
هاشمی با تأکید بر نیاز به مصرف کافی مایعات ، هشدار داده شده از نوشیدن چای بیش از حد ، به ویژه در سحر ، و هشدار داد: چای دارای خاصیت ادرارآور است و باعث دفع سریع آب از بدن می شود. این می تواند در ساعات اولیه روزه ، تشنگی و خشکی شدید ایجاد کند. بنابراین ، توصیه می شود چای کنترل شده را مصرف کرده و از نوشیدنی های طبیعی و متعادل مانند شربت یا داروهای گیاهی استفاده کنید.
یکی از متداول ترین سؤالات سریعتر
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی حمدان ، در پاسخ به این سؤال که آیا می توان افطار و شام را از راه دور یا به طور همزمان غذا خورد ، گفت: “این به قدرت فرد بستگی دارد.” برخی از افراد معده حساس دارند و پس از یک روز روزه ، قادر به هضم یک وعده غذایی سنگین مانند گلوله آن نیستند. این افراد ابتدا باید روزه های خود را با یک Iftar سبک ، از جمله سوپ ها یا خاکستر رقیق باز کنند و سپس با مسافت شام بخورید. اما افرادی که دیگر مایل به خوردن بعد از افطار نیستند می توانند همزمان افطار و شام بخورند.
این متخصص طب سنتی همچنین در مورد ترکیب ناکافی مواد غذایی توضیح داد: یکی از رایج ترین عادت های سوء رفتار استفاده از ماست ، سالاد و ترشی با غذا است. این مواد می توانند باعث هضم شوند و باعث نفخ و سنگین شوند. از جمله این موارد تنها زیتون است که مصرف آن با غذا دشوار است.
در پایان ، وی توصیه کرد که مصرف غذاهای پر و سرخ شده بین افطار و سحر کاهش یابد ، زیرا این غذاها علاوه بر دشواری هضم می توانند عطش را در طول روز تشدید کنند. همچنین ، غذاهایی مانند زولبیا و بامیه که در ماه رمضان رایج است ، تعادل غذایی بدن را به دلیل قند و روغن زیاد مختل می کند و بهتر است به اعتدال پایبند باشد. با پیروی از این نکات ، ما می توانیم این روزها را سالم نگه داریم و به بدن فرصتی برای استراحت و تمیز کردن می دهیم.