سلامت خانواده

پانکراتیت چگونه درمان می شود؟

هادی عبداللهی در گفت وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه پانکراتیت شایع ترین بیماری پانکراس است، اظهار کرد: لوزالمعده یکی از غدد داخلی مهم بدن است که دارای ترشحات درون ریز و برون ریز است، عضوی که از سه قسمت سر، تنه تشکیل شده است. و دم سر آن در قوس اثنی عشر، تنه آن در پایین معده و دم آن به طحال می رسد.

وی با بیان اینکه لوزالمعده مربی هوشمند درونی بدن انسان محسوب می شود افزود: این عضو با ترشحات درون زا خود مانند انسولین و گلوکاگون قند خون را در بدن تنظیم می کند و در متابولیسم بدن و ترشحات برون زا شامل آنزیم ها موثر است. بی کربنات، آمیلاز و پروتئاز برای هضم و جذب پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی ها ضروری است که از مجرای لوزالمعده به روده می ریزد و این عضو در بدن انسان وظایف مختلفی دارد و در هضم غذا به انسان کمک زیادی می کند.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان با تاکید بر اینکه التهاب پانکراس (پانکراتیت) در برخی افراد بروز می کند، گفت: امروزه در علم پزشکی با التهاب لوزالمعده مواجه هستیم و التهاب لوزالمعده می تواند علائمی را در بیمار ایجاد کند. و به دو دسته پانکراتیت حاد و مزمن تقسیم می شود. تقسیم شده است

عبداللهی ادامه داد: پانکراتیت حاد معمولا با درد شکم زیر جناغ ایجاد می شود و بیمار زمان شروع درد را به یاد می آورد و این دردها به حدی است که بیمار در بیمارستان بستری می شود. سایر علائم پانکراتیت حاد عبارتند از: سوء هاضمه و جذب غذا وجود دارد و مانند همه بیماری ها دارای مراحل خفیف، متوسط ​​و شدید است، در مرحله شدید این بیماری یک آبشار التهابی در بدن ایجاد می شود و سایر اعضای بدن را درگیر می کند، این فرآیند باعث نارسایی تنفسی و کلیوی می شود. و در موارد شدید نیز می تواند باعث مرگ شود میر بیمار شوند

وی در خصوص علل ایجاد این بیماری در انسان اظهار داشت: پانکراتیت علل مختلفی دارد که در پانکراتیت حاد سنگ کیسه صفرا عامل اصلی این بیماری است و در موارد دیگر مصرف الکل و برخی داروهای گیاهی، خودایمنی، ویروس ها و ورود برخی سموم به بدن باعث ایجاد این بیماری در بدن انسان می شود.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان تصریح کرد: دیابتی ها، افراد چاق و کسانی که زمینه تشکیل سنگ کیسه صفرا دارند، افراد کم تحرک و کسانی که زمینه ژنتیکی این بیماری را دارند بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به پانکراتیت هستند.

عبدالهی درباره راه های تشخیص پانکراتیت گفت: برای تشخیص این بیماری معیارهایی مانند درد شکم و افزایش آنزیم های لوزالمعده و همچنین یافته های تصویربرداری حاکی از التهاب در لوزالمعده، علائم بالینی و یافته ها وجود دارد. پاراکلینیکال همچنین تشخیص و شک وجود این بیماری را در افراد نشان می دهد.

وی با اشاره به روند درمان پانکراتیت گفت: یکی از مهمترین اصول برای درمان این بیماری این است که بیمار باید حداقل 24 تا 48 ساعت بیهوش بماند تا شیره پانکراس که برای هضم و هضم غذا لازم است. جذب غذا ترشح نمی شود و پس از این مرحله مایع درمانی برای بیمار انجام می شود و در نهایت برای کنترل درد به بیمار مسکن داده می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا