پاسخ کارشناسان به یک سوال: کدام میز، ایستاده یا نشسته بهتر است؟
به گزارش آنلاین، برخی ادعا می کنند که میزهای ایستاده می توانند به کاهش وزن، کاهش سطح قند خون یا حتی بهبود کمردرد کمک کنند. با این حال، بدون توجه به ادعای بازاریابان، نتایج مطالعات علمی ابعاد مختلفی را نشان می دهد.
یورو نیوز در خبری نوشت: به نظر می رسد که ایستادن مزیت هایی نسبت به نشستن دارد.
وی گفت: کم تحرکی تعریف روشنی دارد: هر حالت نشستن یا دراز کشیدن طولانی مدت، در حالی که فرد بیدار است و مصرف انرژی بسیار پایین است.
وی افزود: برای انسان نشستن حالت استراحت است در حالی که ایستادن حالتی است که در آن هوشیار هستند. افراد هنگام ایستادن انرژی بیشتری مصرف می کنند و جریان خون بهتری دارند، اما به شرطی که این وضعیت خیلی طولانی نباشد.
متیو احمدی، محقق دانشگاه سیدنی استرالیا، اخیراً مطالعه ای در مورد تأثیر ایستادن، نشستن و رفتار بی تحرک بر سلامت قلب و عروق انجام داده است.
او به یورونیوز گفت: «آنچه ما دریافتیم این است که ایستادن بهتر از نشستن است، اگرچه ایستادن با افزایش خطر بیماری قلبی همراه نیست، اما با کاهش خطر بیماری قلبی نیز ارتباطی ندارد.
وی افزود: “ما دریافتیم که ایستادن طولانی مدت با افزایش خطر ابتلا به بیماری های گردش خون مانند وریدهای واریسی و ترومبوز ورید عمقی مرتبط است، زیرا زمان طولانی سپری شده در یک وضعیت ثابت باعث تجمع خون در اندام تحتانی می شود.”
در همین حال، مطالعه ای از دانشگاه تورکو در فنلاند که در این ماه منتشر شد همچنین نشان داد که ایستادن طولانی مدت در محل کار با افزایش فشار خون مرتبط است.
کارشناسان معتقدند مهم ترین اقدامی که افراد می توانند برای مقابله با اثرات نشستن طولانی انجام دهند این است که هر 30 دقیقه یک بار حرکت کنند.
دزبروس توضیح داد: «هرچه افراد بیشتر بنشینند، برای سلامتی آنها بدتر است.
او که طرفدار تغییر وضعیت بدن در هر 30 دقیقه است، استفاده از میز قابل تنظیم ارتفاع را پیشنهاد می کند.
او توضیح داد که یک مطالعه در سال 2019 هیچ تاثیر منفی بر بهره وری یا عملکرد کارکنان در مقایسه با نشستن در حالت ایستاده نشان نداد.
تحقیقات نشان داده است که سبک زندگی کم تحرک، مانند چند ساعت نشستن در یک زمان، می تواند بر سلامت انسان تأثیر منفی بگذارد و خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی عروقی، چندین سرطان و افسردگی را افزایش دهد.
همچنین طبق نتایج تحقیقات قبلی، نشستن طولانی مدت می تواند منجر به ضعف عضلانی شود و بر تنظیم قند خون یا فشار خون تأثیر بگذارد.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین