پاستیل ویتامینی؛ مفید هستند یا مضر؟
به گزارش خبرآنلاین، منصور رضایی متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: پاستیل غذایی است که در گروه شیرینی ها قرار می گیرد و حاوی گلوکز، ژلاتین، افزودنی ها و طعم دهنده ها است.
افزایش وزن با مصرف پاستیل
این متخصص تغذیه با بیان اینکه برخی مواد نگهدارنده موجود در مواد غذایی به ویژه پاستیل ها باعث ایجاد حساسیت می شود، تصریح کرد: وی افزود: پاستیل به دلیل وجود گلوکز و قند باعث افزایش وزن و چاقی در افراد می شود.
منصور رضایی گفت: یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده پاستیل ژلاتین است، ژلاتین کلاژنی است که در استخوان و پوست حیوانات وجود دارد و کارخانه ها با روش های مختلف آن را استخراج می کنند.
منصور رضایی با بیان اینکه ژلاتین در کشورهای اسلامی از مواد اولیه گوساله یا گاو تهیه می شود، گفت: وی تصریح کرد: متاسفانه مراکز غیربهداشتی واردات زیرزمینی در ایران وجود دارد که با ژلاتین حیوانی غیر حلال تهیه می شود.
خودداری از مصرف پاستیل های فله و غیربهداشتی
این متخصص تغذیه توصیه کرد: افراد از مصرف پاستیل هایی که فاقد شناسنامه، محل تولید، تاریخ تولید و تاریخ مصرف هستند، خودداری کنند.
منصور رضایی با بیان اینکه پاستیل پروتئین ضعیفی دارد. وی گفت: میزان پروتئین مصرفی پاستیل بسیار کم است؛ بر این اساس توصیه می شود هموطنان برای دریافت پروتئین از لبنیات، تخم مرغ و گوشت استفاده کنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: مصرف زیاد پاستیل مانند شیرینی و آجیل باعث آسیب به دندان می شود.
پاستیل ویتامینی؛ آیا آنها واقعا مفید هستند یا فقط یک شیرین کاری تبلیغاتی هستند؟
منصور رضایی اظهار داشت: برخی از شرکت های تولید کننده پاستیل مقادیری ویتامین C به پاستیل اضافه می کنند تا محصولات خود را راحت تر به فروش برسانند. وی تصریح کرد: در زمان سرماخوردگی کودکان و نوجوانان بهتر است از میوه های حاوی این ویتامین استفاده کنند؛ زیرا مصرف میوه هایی که به طور طبیعی حاوی مواد مغذی و ویتامین هستند بهتر از میوه هایی است که مواد افزودنی دارند.
این متخصص تغذیه در پایان تصریح کرد: مصرف پاستیل به اندازه هر ماده غذایی مفید است، اما اگر در مصرف آن زیاده روی شود برای افراد به ویژه کودکان مضر و سمی است.
ژلاتین یک پروتئین طبیعی است که از پوست و استخوان حیوانات به دست می آید و در صنایع غذایی به عنوان عامل ژل، امولسیفایر و تثبیت کننده استفاده می شود.
استفاده از ژلاتین گوشت خوک در تهیه پاستیل می تواند مشکلاتی ایجاد کند، به خصوص برای افرادی که به دلایل مذهبی یا بهداشتی از گوشت خوک اجتناب می کنند. علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان داده است که مصرف مداوم و زیاد پاستیل های حاوی ژلاتین ممکن است اثرات منفی بر سلامت بدن داشته باشد.
اخیرا خبری مبنی بر استفاده از ژلاتین خوک در پاستیل در فضای مجازی منتشر شده است. رئیس مرکز تحقیقات حلال ملی سازمان غذا و دارو در این خصوص اعلام کرد: در پاستیل های باز و حجیم ممکن است از ژلاتین خوک و حیوانات غیر حلال مانند ماهی های غیر حلال استفاده شده باشد. بر این اساس بهتر است والدین مراقب مصرف پاستیل های غیر مجاز باشند; زیرا از نظر بهداشتی و بهداشتی مشکوک بوده و احتمال آلودگی به ژلاتین موجودات گوشتی حرام وجود دارد و از نظر حلالیت نیز اطمینانی به آنها وجود ندارد».
تولید پاستیل غیربهداشتی ممنوع است
بر این اساس خبرنگار این موضوع را از وزارت بهداشت پیگیری کرد. محسن فرهادی معاون فنی مرکز بهداشت وزارت بهداشت در این خصوص گفت: تولید پاستیل غیربهداشتی ممنوع است.
معاون فنی مرکز بهداشت حرفه ای وزارت بهداشت نیز گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر تهیه پاستیل با ژلاتین خوک گزارش نشده است.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین