ویژگی های یک رژیم غذایی سالم در فصل زمستان
کریستین راسماسون، متخصص تغذیه و سرآشپز در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، در ایالات متحده می گوید: سرما را بپذیرید و از فراوانی غذا قدردانی کنید.
به گزارش ایسنا، بر اساس آمار یورواستات، از هر 10 اروپایی تنها یک نفر پنج وعده میوه و سبزی مصرف می کند که روزانه توصیه می شود. میوه ها و سبزیجات به طور کلی در تمام طول سال در دسترس هستند، اما این فصل زمانی است که برخی از محصولات فصلی در بهترین حالت خود قرار دارند. مرکباتی مانند لیمو، لیموترش، پرتقال و انواع دیگر در زمستان تازه و در دسترس هستند.
برای سبزیجات ریشه ای خوراکی، می توانید سیب زمینی شیرین و کدو را به وعده های غذایی و میان وعده های سالم تبدیل کنید. هویج، چغندر و تربچه را نیز امتحان کنید.
سبزیجات زمستانی را فراموش نکنید. راسماسون پیشنهاد می کند از اعضای بیشتری از خانواده کاسنی استفاده شود. این سبزیجات ممکن است طعم تلخی داشته باشند، اما حاوی مواد مغذی مهمی هستند.
همچنین میتوانید انواع مختلف کلم و برگهای سبزیجات ریشهدار مانند برگ تربچه را امتحان کنید. اگر گزینه های تازه محدود باشد، کارشناسان می گویند که میوه ها و سبزیجات کنسرو شده و منجمد هنوز ارزش غذایی بالایی دارند، البته تا زمانی که بیش از حد پخته نشده باشند. همچنین، مطمئن شوید که نمک یا چربی زیادی اضافه نشده باشد.
میوه های خشک مانند زردآلو، خرما و کشمش و همچنین آجیل گزینه های بسیار خوبی برای افزودن به سالاد، محصولات پخته شده و سایر غذاها هستند. لیندا ون هورن، اپیدمیولوژیست تغذیه بالینی در دانشگاه نورث وسترن می گوید: «شکی نیست که میوه خشک فواید تغذیه ای زیادی دارد.
با خورش، سوپ یا فرنی یک غذای متنوع درست کنید
سوپ ها، خورش ها و فرنی ها در تاریخ و فرهنگ های مختلف جایگاه ویژه ای دارند. اینها یک راه عالی برای تهیه یک وعده غذایی متنوع هستند. این غذاها را می توان به راحتی با هر سلیقه ای تطبیق داد، به راحتی تهیه می شوند و به راحتی می توان آنها را فریز کرد. علاوه بر این، شما می توانید هر چیزی را به آنها اضافه کنید.
ون هورن می گوید: مزیت این غذاها این است که تمام مواد مغذی در یک ظرف جمع آوری می شوند. این وعدههای غذایی فرصت خوبی برای امتحان انواع لوبیا و حبوبات است که راسماسون آنها را «نیروگاه تغذیهای» مینامد.
همانطور که آلیسیا هنسون، متخصص تغذیه بالینی کودکان در بیمارستان کودکان دانشگاه کالیفرنیا بنیوف می گوید، این غذاها علاوه بر ارزان بودن و در دسترس بودن، منبع عالی پروتئین و فیبر گیاهی نیز هستند.
فرنی ها نیز راهی عالی برای امتحان غلات مختلف هستند.
ادویه جات ترشی جات
به گزارش یورونیوز، در خصوص طعم و مزه غذا پیشنهاد می شود در طول زمستان از گیاهانی مانند رزماری، آویشن و جوز هندی استفاده شود.
ادویه ها و گیاهان نه تنها طعم دهنده های خوبی هستند، بلکه منابع غنی از مواد مغذی نیز هستند. به عنوان مثال، زردچوبه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن شناخته شده است.
از ادویه ها برای ادویه کردن تنقلات و نوشیدنی ها استفاده کنید، از فلفل دودی گرفته تا ادویه های تند مانند میخک، زنجبیل و زیره همگی عوامل طعم دهنده عالی هستند.
به گفته سوزان آرونسون، مدیر آموزش تغذیه در دانشگاه میشیگان، افزودن ادویه های معطر به چای در طول زمستان می تواند تجربه خوشایندی باشد، چه زنجبیل را خودتان رنده کنید یا از چای کیسه ای استفاده کنید.
زمستان ممکن است برای برخی افراد احساس تنهایی کند. به همین دلیل خوردن غذاهای فصلی در کنار دوستان و خانواده می تواند راه موثری برای مقابله با این احساس باشد.
خوردن غذاهای فصلی می تواند به افراد کمک کند تا ارتباط عمیق تری با منابع غذایی و محیط اطراف خود برقرار کنند، فرهنگ های مختلف را بیاموزند و به هویت فرهنگی خود افتخار کنند.
منبع:خبرآنلاین