ویتامینها عاملی موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان
علی اصنگر هالیمی ، استادیار و رئیس کودکان در بیمارستان شوادا تاجریش ، گفت: “تغذیه مناسب در کودکی یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر رشد جسمی ، فعالیت های روزانه و سلامت عمومی کودک است.” تهیه کالری و مواد مغذی ، از جمله ویتامین ها و مواد معدنی ، نقش مهمی در رشد و رشد کودکان دارد ، به ویژه در دو سال اول زندگی که بالاترین میزان رشد آن را تجربه می کند.
تغذیه در طول رشد
وی افزود: در سن شش ماهگی ، تغذیه کمکی شروع به برآورده کردن نیازهای غذایی کودک می کند. ” کودکان در دو سال اول زندگی بیشترین رشد وزن را دارند و در بدو تولد در حدود 2 کیلوگرم در حدود 2 کیلوگرم در سن دو سالگی به حدود 2 کیلوگرم می رسند. پس از این دوره ، هر سال حدود 5 کیلوگرم به وزن کودک اضافه می شود.
نقش تغذیه در مبارزه با بیماری ها
این متخصص ادامه داد: “عفونت ها و بیماری ها می توانند تأثیر منفی بر رشد کودکان داشته باشند.” به گفته پزشکان ، بیماری هایی مانند عفونت مجاری ادراری ، اسهال و استفراغ می تواند اشتها ، کمبود مایعات و کاهش را کاهش دهد. در این حالت ، تهیه ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین A ، ویتامین D و روی ضروری است.
توصیه های تغذیه ای در طول بیماری
وی گفت: در زمان بیماری هایی مانند آنفولانزا ، مصرف مایعات بیشتر ، تهیه ویتامین A و ویتامین D و کاهش تب اولویت ها است. کودکان ممکن است در این مدت بی اشتهایی داشته باشند ، که در این صورت باید مواد مغذی لازم را به تدریج و بسته به تمایل آنها تهیه کنند. همچنین باید از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری شود.
اهمیت مکمل های ویتامین و آهن
هالیمی خاطرنشان کرد: تغذیه کودکان از بدو تولد نیز شامل مکمل های ویتامین است. از روز پنجم تولد ، مکمل های ویتامین A و D به کودک داده می شود و پس از شش ماه ، مولتی ویتامین جایگزین می شود. همچنین ، از شش ماهگی ، استفاده از قطره آهن برای جلوگیری از کم خونی شروع و ادامه می یابد تا دو سالگی. پزشکان توسط پزشکان توصیه می شوند.
نکات مهم در ترغیب کودکان به تغذیه
به گفته این متخصص اطفال ؛ والدین باید مراقب باشند که کودکان ممکن است برخی از غذاها را بیشتر و برخی دیگر دوست داشته باشند. در این موارد ، غذاهایی که مورد علاقه کودک هستند اما نیازهای غذایی آنها را برآورده می کنند باید بیشتر در رژیم غذایی آنها باشد. همچنین ، اجازه دادن به کودکان به طور مستقل می تواند به بهبود اشتهای آنها کمک کند و توجه به این اصول و رعایت نکات غذایی می تواند تأثیر قابل توجهی در رشد و سلامت کودکان داشته باشد.
منبع: مهر و موم