اخبار سلامت

وزارت بهداشت منفعت صنفی خود را بر منفعت ملی ترجیح داده است

میثم ظاهریان; نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس دوازدهم در خصوص موضع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص اجرای افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی در سال آینده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی سلامت جو خبرگزاری، تصریح کرد: در حال حاضر هیچ فردی در وزارت بهداشت حاضر به اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب نیست. فرهنگ ندارد. وزارت بهداشت به جای موضع گیری دولت و منافع ملی، خود را در نقش یک صنف قرار داده است. یعنی نگاه صنفی در حوزه آموزش پزشکی بر نگاه مصالح عمومی کشور ارجحیت دارد.

وی تاکید کرد: آقای ظفرکندی قبل از وزارت نیز همین دیدگاه ها را داشتند. وی در نهایت در روز رای اعتماد به وزرا اظهارات قبلی خود را به شدت رد و موافقت خود را با افزایش ظرفیت پزشکی اعلام کرد. اما به دلیل علاقه صنفی امروز خود وزیر نظرات مخالف د. ماه قبل را ارائه می دهد. بهتر است وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کمبودهای زیرساختی افزایش دانشجوی پزشکی را برای سال آینده به طور ویژه اعلام کنند.

نماینده مردم مشهد و کلات در ادامه گفت: امروز حتی ما شاهد مدیریت اشتباه نیستیم. مشکل پیش روی مدیریت باقی است. زمانی که سیاست های کلی نظام در حوزه سلامت اجرا نشده و پزشک در بخش دولتی و خصوصی فعالیت می کند. طبیعتاً ماهیت تجارت برای این طبقه مهم می شود. این موارد باعث ایجاد تضاد منافع در حوزه سلامت در کشور شده و باعث کاهش کیفیت سلامت در کشور شده است.

تضاد منافع پزشکی باعث افت سلامت کشور شده است

ظاهریان تصریح کرد: یکی دیگر از بهانه های مخالفان افزایش ظرفیت رشته های پزشکی در سال آینده کمبود اساتید و کادر علمی است. بر خلاف ادعای مخالفان، تعداد اساتید علوم پزشکی در کشور زیاد است. مثلا تدریس یک درس به چند استاد پزشکی محول می شود. این نشان می دهد که هیأت علمی کافی برای تدریس وجود ندارد. همچنین بسیاری از کلاس های عصر دانشگاه علوم پزشکی برگزار نمی شود. چون اساتید در درمانگاه ها و بیمارستان ها مشغول به کار هستند. لذا ساعات عصر دانشگاه های علوم پزشکی رایگان بوده و کمبود کلاس وجود ندارد.

این نماینده دوره دوازدهم مجلس خاطرنشان کرد: کمی توجه به شرایط کنونی جامعه نشان می دهد که حوزه پزشکی در کشور کم است و نیازی به اعلام آمار سرانه نیست. بسیاری از بیماران از شهرهای کوچک و استان های کمتر مرفه مجبورند برای مراجعه به پزشک متخصص به شهرها و حتی استان های دیگر مراجعه کنند. این موارد نشان از کمبود ظرفیت و کمبود پزشک در کشور دارد.

افزایش 2.5 برابری ظرفیت پزشکی ایران با کشورهای منطقه برابری می کند

ظهوریان تاکید کرد: با جذب دانشجوی بومی نیازی به خوابگاه نیست. حتی می توان توزیع پزشکان در مناطق مختلف کشور را با دانشجویان بومی حل کرد. همه این موارد نشان می دهد کمبود امکانات و زیرساخت ها تنها بهانه عدم اجرای تصمیم افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی است. ظرفیت علوم پزشکی کشور بدون توجه به افزایش جمعیت و سن عمومی جامعه مانند دهه شصت باقی مانده است. زیرا تقاضا برای درمان در کشور زیاد است. پس انحصار به نفع پزشکان است.

وی در پایان تصریح کرد: نتیجه انحصار پزشکان در کشور آسیب هایی است که به سلامت جامعه وارد کرده و دسترسی عموم را به سلامت دشوار کرده است. لازم به ذکر است که در حالی که ظرفیت پزشکی در کشور مانند دهه شصت باقی مانده است، امکانات دانشگاه ها و تعداد دانشجویان در سایر رشته ها در همه جای کشور افزایش یافته است. امروز با توجه به نیاز میانگین پزشکان متخصص در کشورهای همسایه و منطقه باید 2.5 برابر افزایش تدریجی پزشکان داشته باشیم.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا