وزارت بهداشت: غذاهای خیابانی و رستورانی حاوی چربی ترانس هستند – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، بیماری های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر هستند میر در جهان عوامل خطر عمده شامل شود رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی، سیگار کشیدن و مصرف الکل.
در میان سایر عوامل غذایی، مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را تا 34 درصد افزایش می دهد، مرگ ناشی از بیماری های عروقی. تاجدار قلب تا 28 درصد و بیماری عروقی تاجدار ضربان قلب را 21 درصد افزایش می دهد. مصرف چربی ترانس عامل مرگ زودرس 500000 مرگ زودرس ناشی از بیماری های عروقی است. تاجدار هر سال در سراسر جهان.
چربی ترانس یا اسیدهای چرب ترانس (TFA) اسیدهای چرب غیراشباع هستند که از منابع صنعتی یا طبیعی به دست می آیند. می برای آمدن. بیش از 278000 مرگ و میر سالانه در سراسر جهان را می توان به مصرف چربی های ترانس تولید صنعتی نسبت داد. چربی ترانس عروق را مسدود می کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می دهد.
TFAها اسیدهای چرب غیراشباع با حداقل یک پیوند دوگانه کربن-کربن در پیکربندی ترانس هستند. چربی ترانس تولید شده صنعتی را می توان در مارگارین، روغن نیمه جامد، غذاهای سرخ شده و محصولات پخته شده مانند کراکر، بیسکویت و کیک یافت. دونات یافت
غذاهای خیابانی و رستورانی پخته و سرخ شده اغلب حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی هستند. چربی ترانس همچنین می تواند به طور طبیعی در گوشت و غذاهای لبنی حیوانات نشخوارکننده (مانند گاو، گوسفند، بز) یافت شود. چربیهای ترانس تولید شده در صنعت را میتوان حذف کرد و با چربیها یا روغنهای سالمتر جایگزین کرد، بدون اینکه هزینه، طعم یا در دسترس بودن غذا تغییر کند.
توصیه WHO (سازمان بهداشت جهانی) برای بزرگسالان این است که مصرف چربی ترانس را به کمتر از 1 درصد کل انرژی دریافتی محدود کنند که برای یک رژیم غذایی 2000 کالری کمتر از 2.2 گرم در روز است.
برای حفظ سلامت خود و خانواده از روغن های نیمه جامد و حیوانی خودداری کنید. هنگام خرید مواد غذایی صنعتی به برچسب آن ماده توجه کنید، در صورت قرمز بودن مقدار اسید چرب ترانس از خرید آن خودداری کنید. پرهیز انجام دهید همچنین مصرف غذاهای سرخ شده و جشنواره غذا برای تهیه یک غذای سالم در خانه برای خود و اعضای خانواده تان، زمان کمی را با مواد غذایی سالمی که خریداری می کنید، به حداقل برسانید و صرف آن کنید.