وزارت بهداشت: علت عمده تصادفات فرهنگ رانندگی است
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، شاهین آخوندزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت امروز در افتتاحیه چهارمین کنگره ملی تروما که به همت دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در مرکز همایش های رازی برگزار می شود، اظهار داشت: در سال 1385، در سال 1394، در مرکز همایش های رازی برگزار شد. سالانه 50 هزار مرگ بر اثر تصادف در کشور ما رخ می دهد. ناهنجاری رخ می دهد که 20 هزار مورد آن مربوط به تصادفات جاده ای است.
وی افزود: معتقدم مشکل اصلی ما در وقوع حوادث رانندگی مربوط به جاده و خودروها نیست. بلکه نیازمند تغییر فرهنگ رانندگی هستیم.
آخوندزاده ادامه داد: هر فردی را که بر اثر تصادف از دست می دهیم حداقل پنج نفر از اعضای خانواده آسیب می بینند. بنابراین باید با تصویب قوانینی در مجلس و همکاری نهادهای ذیربط، پیشگیری از آسیب ها و آسیب ها کاهش یابد.
در ادامه این مراسم، سید مسعود خاتمی، رئیس مرکز علوم تروما ایران با اشاره به اینکه تروما شامل طیف وسیعی از آسیب های بافت ها و بافت های بدن و همچنین آسیب های روحی است، گفت: در کشور ما، با بسیاری از حوادث دست ساز و غیرمنتظره مانند سیل، با زلزله و تصادفات جاده ای مواجه هستیم و تصادفات جاده ای در کشور ما به میزان قابل توجهی زیاد است.
وی افزود: وزارت بهداشت برای تروما قطب های علمی و تحقیقاتی را در نظر گرفته است اما تا امروز به درستی به این موضوع توجه نشده است.
رئیس مرکز علمی تروما ایران تصریح کرد: پیش بینی و پیشگیری از تروما بسیار مهم است و بسیاری از تروماهای غیرمنتظره قابل پیشگیری یا کاهش هستند. یکی از نقاط ضعف کشور، آسیب های ناشی از تصادفات است. بر اساس آخرین مطالعات، 60 تا 70 درصد از علل تصادفات مربوط به فرهنگ رانندگی است. بنابراین برای کاهش آسیب های ناشی از تصادفات باید به فرهنگ سازی توجه کرد.