واقعیت پزشکی در مورد بیماری مزمن پسوریازیس – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

خبرگزاری مهر – گروه بهداشت: پسوریازیساین یکی از بیماری های مزمن پوست است که با ظاهر لکه های ضخیم ، خشک و نقره ای روی پوست شناخته می شود. اما فراتر از یک بیماری پوستی ساده ، اختلال خود ایمنی و این یک التهاب است که می تواند بر زندگی روزمره بیماران تأثیر بگذارد. دکتر Houshang Ehsani ، متخصص پوست و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ، در مصاحبه ای با خبرنگار Mehr ، با تأکید بر نقش جسورانه عوامل ژنتیکی ، استرس و سبک زندگی ناسالم ، هشدار داد که این بیماری با درمان قطعی همراه نیست و فقط از طریق درمان های نگهدارنده قابل کنترل است. وی همچنین به نقش تغذیه و پیشرفت های دارویی مدرن در کاهش علائم این بیماری اشاره می کند.
احسنی گفت این بیماری پسوریازیس یک اختلال مزمن ، التهابی و خود ایمنی به دلایل ناشناخته در بدن تشکیل می شود ، جایی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه توسط سلولهای پوستی سالم مورد حمله قرار می گیرد ، معمولاً با پوسته های ضخیم ، خشک و نقره ای در مناطق خاصی از بدن مانند آرنج ، زانو ، ناحیه دستگاه تناسلی و پوست سر.
ژنتیک ، استرس و عوامل محیطی در بروز بیماری
وی افزود که اگرچه علت دقیق این حادثه است پسوریازیس تحقیقات هنوز مشخص نشده است ، اما تحقیقات نشان می دهد که عوامل ژنتیکی نقش موثری در این بیماری دارند. همچنین عواملی مانند استرس ، سیگار کشیدن و قلیان ، آسیب پوست ، مقداری قلب و کورتیکواستروئیدها ، مکمل های بدن سازی حاوی استروئیدهای و عفونت ها می توانند علائم را تشدید کرده یا شروع بیماری را تسریع کنند.
علائم بالینی و نادرست با آرتروز
به گفته Ehsani ؛ از جمله علائم شایع این بیماری ، بروز پوسته های مشابه شوره سر اما بر روی پوست سر ضخیم تر ، درد مفاصل که ممکن است با آرتروز و ضایعات پوستی اشتباه گرفته شود ، در مناطق خاص بدن قرار دارد و در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای ریشه کن کردن این بیماری وجود ندارد و تمام روشهای درمانی مواد نگهدارنده و کنترل کننده هستند.
وی ادامه داد: روشهای درمانی شامل استفاده از پمادهای موضعی و مشتقات ویتامین D ، نور درمانی است (نور درمانی) و در موارد شدیدتر ، داروهای سیستمیک مانند متوترکس و داروهای جدید بیولوژیکی در حال تبدیل شدن به جدید هستند و داروهای بیولوژیکی مورد استفاده در جهان امروزه توانسته اند در کنترل طولانی مدت این بیماری نقش مهمی ایفا کنند ، اگرچه هزینه های بالایی دارند و به نظارت دقیق پزشکی نیاز دارند.
احسنی در پایان گفت: از نظر تغذیه ای ، خوردن غذاهای خاصی مانند ماهی چرب ، زردچوبه و عسل می تواند به کاهش التهاب کمک کند. در مقابل ، سیگار کشیدن ، قلیان و داروهای هورمونی یا مکمل ها استروئیدعلت یا تشدید بیماری. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد برخی از قلب و کورتیکواستروئیدها نیز ممکن است با تشدید علائم همراه باشند.