هپاتیت A چیست و چه علائمی دارد؟
مهدی کاظمی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به انواع هپاتیت و بیماری های کبدی اظهار کرد: هپاتیت های ویروسی ویروس هایی هستند که میل بیشتری به کبد دارند و منجر به التهاب در کبد می شوند. پنج نوع ویروس خاص کبد شامل هپاتیت A، B، C، D و E وجود دارد.
وی با بیان اینکه ویروس های دیگری نیز وجود دارند که می توانند کبد را درگیر کنند، افزود: هپاتیت A یکی از انواع ویروس هایی است که می تواند کبد را درگیر کند. بسیاری از افراد ممکن است در دوران کودکی زردی داشته باشند و به احتمال زیاد این بیماری ناشی از هپاتیت A بوده است.
متخصص بیماری های گوارش و کبد تصریح کرد: هپاتیت A نوعی ویروس است که از طریق آب و غذای آلوده منتقل می شود. دفع فرد مبتلا آلوده است، منتقل می شود و حدود یک تا سه ماه طول می کشد تا علائم اولیه این بیماری ایجاد شود و علائم اولیه بیماری ممکن است آنفولانزا، بدن درد، دردهای عضلانی، ضعف، خستگی، تهوع باشد. ، و درد دل .
کاظمی با بیان اینکه هپاتیت A علائم خاصی ندارد و بروز علائم بسته به عواملی مانند سن فرد متفاوت است، اظهار کرد: وقتی فردی در بزرگسالی به هپاتیت A مبتلا می شود، علائم شدیدتری را تجربه می کند.
وی با بیان اینکه بیمار حدود دو تا سه هفته علائم ذکر شده را تجربه می کند و گاهی برخی افراد تصور می کنند سرما خورده است، گفت: پس از این مدت علائم زردی ظاهر می شود و زردی در سفیدی چشم ظاهر می شود. رنگ پوست و زیر. زبان افراد قابل مشاهده است، همچنین این افراد دارای ادرار تیره رنگ و مدفوع کم رنگ یا بی رنگ خواهند بود و این علائم ممکن است تا چند هفته ادامه داشته باشد.
فوق تخصص بیماری های گوارشی و کبدی با بیان اینکه بعد از دو تا سه ماه بیماری هپاتیت A بهبود می یابد، افزود: احتمال انتقال این ویروس از حیوان به انسان نیز وجود دارد اما در بیشتر موارد این ویروس از انسان به انسان منتقل می شود؛ ممکن است افراد تا دو یا سه ماه پس از ابتلا به هپاتیت A علائمی نداشته باشند و در این مدت امکان انتقال بیماری به افراد دیگر وجود دارد.
کاظمی با بیان اینکه در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی، سایر اعضای خانواده فرد مبتلا به هپاتیت A نیز ممکن است به این ویروس مبتلا شوند، افزود: به طور معمول دوره انتقال این بیماری از زمانی است که کمون محل قرار می گیرد و پس از ظاهر شدن فاز زرد با انجام آزمایش مشخص می شود که آنزیم های کبدی حتی به بالای هزار رسیده و آزمایش آنتی بادی هپاتیت A در خون بررسی می شود و فرد به این ویروس مبتلا شده است.