همکاری شفاف بخش خصوصی و دولتی، کلید رفع چالش های سلامت
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه ای با حضور هیئت مدیره انجمن بیمارستان های خصوصی با بیان اینکه بخش خصوصی بیش از 75 درصد بار خدمات در بخش سرپایی و 15-20٪ در بخش بستری. حامل درمان کشور است و نقش ارزنده ای در حوزه سلامت دارد.
وی با اشاره به اینکه چالش های این بخش باید مرحله به مرحله حل شود، افزود: برخی مشکلات بزرگ است اما اگر نتوانیم همه چالش ها را به یکباره حل کنیم، نباید مولفه های کوچک را هم از دست بدهیم.
تحول در مسیر سلامت
وزیر بهداشت در ادامه گفت: اکنون در حوزه سلامت در حال تغییر جهت هستیم که محورهای اصلی آن شامل اجرای قانون برنامه و حرکت به سمت نظام ارجاع و پزشک خانواده است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه تعرفه بخش خصوصی باید بر اساس هزینه واقعی و قیمت واقعی تعیین شود تا امکان تداوم خدمات این بخش فراهم شود، گفت: آنچه در جلساتی که با این بخش داشتیم بارها مطرح شد. دکتر پزشکی اینه که مسیر پزشکی خانواده و نظام ارجاع ساماندهی شود و هرکس بخواهد مسیر دولتی را طی کند می تواند این مسیر را طی کند و هرکس نمی خواهد در بخش خصوصی خدمات دریافت کند، اینجاست که خصوصی تعرفه بخش باید به قیمت واقعی تعریف شود
نرخ ارز و خدمات بهداشتی
اهمیت همکاری و عدالت در سلامت
در این جلسه سجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت نیز اظهار کرد: باید اتاق فکری برای حل مشکلات بیمارستان های خصوصی تشکیل شود. یکی از اقدامات مثبت تعیین بهای تمام شده خدمات است که به شفافیت و برنامه ریزی بهتر کمک می کند.
وی با اشاره به اهمیت عدالت در سلامت افزود: هدف ما این است که اقشار محروم و آسیب پذیر در مواجهه با بیماری و هزینه های کمرشکن درمان در تامین هزینه ها دچار مشکل نشوند.
وی گفت: نظام پزشک خانواده و ارجاع در بسیاری از کشورهای جهان اجرا شده است و در صورت ساماندهی این سامانه در کشور ما، مردم می توانند با هزینه مناسب از بخش دولتی خدمات درمانی دریافت کنند. در این شرایط بخش خصوصی نیز میتواند تعرفه تعیین کند و به رایگان خدمات ارائه دهد، اما اگر هزینههای مردم آنقدر بالا برود که درمان خود را رها کنند، این وضعیت غیرقابل قبول خواهد بود.
وی همچنین تاکید کرد: من خود را تنها معاون درمان بخش دولتی نمی دانم بلکه خود را در قبال همه بخش ها اعم از خصوصی، خیریه و غیردولتی مسئول می دانم و معتقدم باید برای ارتقای سلامت تلاش کنیم. در همه این بخش ها سیستم می شود و تلاش می کند تا بیمار را رنج بکشد. بیماری، رنج دیگری را متحمل نشوید.
رضوی در ادامه سخنان خود بر اهمیت اعتباربخشی بیمارستان ها، لزوم نظارت بر عملکرد بیمارستان ها، رعایت اخلاق پزشکی و مقابله با پدیده زیر میزی تاکید کرد.
وی گفت: نظام سلامت ایران مایه مباهات جمهوری اسلامی در منطقه و جهان است و هیچ بیماری برای درمان به خارج از کشور ارسال نمی شود. این نشان دهنده ظرفیت بالای نظام پزشکی کشور است و با سرمایه گذاری و برنامه ریزی در حوزه گردشگری سلامت می توانیم در این زمینه نیز موفق باشیم.
وی همچنین به اهمیت همکاری بخش دولتی و خصوصی اشاره کرد و افزود: بخش دولتی و خصوصی باید در کنار هم به نیازهای کشور پاسخ دهند. شفافیت و همکاری بین این دو بخش رمز موفقیت در نظام سلامت است.
رضوی بر تعهد پزشکان به مراکز درمانی تاکید کرد و گفت: پزشک در مطب خصوصی می تواند به صورت مستقل مدیریت کند اما زمانی که با بیمارستان قرارداد می بندد باید بر اساس قوانین بیمارستان متعهد به خدمت باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پزشک باید در خدمت نظام سلامت، بیمارستان یا مرکز درمانی باشد. برخورد با زیر میز علاوه بر تضمین ایمنی بیمار به سلامت و ثبات کار پزشک نیز کمک می کند. متأسفانه گاهی پزشکان به دلیل انگیزه های مالی تعداد زیادی از بیماران را می پذیرند یا عمل جراحی می کنند که این امر منجر به فرسودگی آنها و به خطر افتادن سلامت خود می شود.
گردشگری سلامت و نقش آفرینی
محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با تاکید بر هماهنگی و هم افزایی در حوزه سلامت اظهار داشت: موفقیت وزارت بهداشت و دولت در اجرای برنامه های خود به طور مستقیم بر ارتقای وضعیت سلامت جامعه تاثیرگذار است. کشور، چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی. . اگر وزارت بهداشت بتواند برنامه های خود را به درستی اجرا کند، سایر بخش های مرتبط با سلامت از جمله نظام پزشکی نیز از آن بهره مند خواهند شد.
وی با اشاره به ظرفیت های گردشگری سلامت به عنوان ابزار درآمدزایی برای کشور، افزود: باید تلاش کنیم تا منطق قدرت را در حوزه سلامت تثبیت کنیم، به این معنا که این حوزه بتواند در وضعیت اقتصادی کشور جایگاه قدرتمندی داشته باشد حقوق قانونی خود را حفظ کند.
رئیس زاده همچنین بر نقش رسانه ها در معرفی ظرفیت های حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: متاسفانه گاهی مطالبات مطرح شده از نظام سلامت بر گستره خدمات ارائه شده در کشور سایه افکنده است. در حالی که توانمندی های کشور در حوزه درمان به ویژه در برخی زمینه ها منحصر به فرد است و باید به درستی معرفی و برجسته شود.
این جلسه با حضور دکتر محمدرضا ظفرکندی وزیر بهداشت، دکتر سجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی، دکتر خسرو صادق نیت مشاور وزیر بهداشت برگزار شد. بهداشت، دکتر سید محمود طباطبایی، دکتر کروش شمیمی، دکتر فتاحی، مدیر عامل بیمارستان عرفان، دکتر. معظمی مدیرعامل بیمارستان یاس، دکتر صفایی مدیرعامل بیمارستان توس، دکتر بهزاد مقدم مدیرعامل بیمارستان عرفان نیایش، دکتر عباسیون مدیرعامل بیمارستان آراد، دکتر کلانتری مدیر عامل بیمارستان بازرگانان، دکتر تابش، مدیرعامل بیمارستان نیکان و دکتر نورمحمدی مدیرعامل بیمارستان بهمن بر نقش کلیدی بخش خصوصی و هم افزایی با بخش دولتی برای ارتقای نظام سلامت کشور تاکید کرد.
انتهای پیام/