همه گیری یک بیماری کشنده ناشناخته است/ هنوز کسی نام این بیماری را نمی داند
نادیا زکالوند: روز پنجشنبه، مقامات بهداشت عمومی کنگو در مورد یک بیماری مرموز شبیه آنفولانزا که در هفته های اخیر ده ها نفر را کشته است به مردم هشدار دادند. ژان کاسیا، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا، به خبرنگاران گفت که در 48 ساعت آینده اطلاعات بیشتری در مورد این بیماری خواهند داشت و بهسرعت گزارشهای جدید را بهروزرسانی میکنند. در حال حاضر کارشناسان در حال بررسی نتایج نمونه های آزمایشگاهی از افراد مبتلا هستند.
به گفته کاسیا، در تشخیص های اولیه به نظر می رسد با نوعی بیماری تنفسی روبرو هستیم اما تا زمانی که به نتایج کامل آزمایشگاهی نرسیده باشیم نمی توان در مورد این بیماری نظر قطعی داد.
وی ادامه داد: متاسفانه هنوز ناشناخته های زیادی درباره این بیماری وجود دارد و ما هنوز نمی دانیم که آیا این بیماری مسری است یا خیر و اگر وجود دارد، چگونه منتقل می شود.
گفته می شود که این بیماری 67 تا 143 نفر را در منطقه بهداشتی پانزی در استان کوانگو در جنوب غربی کنگو کشته است. راجر کامبا، وزیر بهداشت کنگو تا کنون مرگ 71 نفر از جمله 27 نفر در بیمارستان و 44 نفر در خارج از بیمارستان را تایید کرده است.
وزیر بهداشت کنگو بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت: «دولت کنگو در حال حاضر به دلیل این همه گیری در حالت آماده باش است.
از میان مصدومان بیمارستان 10 نفر به دلیل عدم انتقال خون و 17 نفر به دلیل مشکلات تنفسی جان خود را از دست دادند.
از 10 تا 25 نوامبر، حداقل 380 مورد ابتلا به این بیماری مرموز و مرگ و میر ناشی از آن در منطقه بهداشتی پانزی گزارش شده است. همچنین تقریبا نیمی از بیماران کودکان زیر 5 سال بودند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آفریقا تاکنون آمارهای متفاوتی از مرگ و میرها ارائه کرده است که 376 مورد ابتلا و 79 مورد فوتی بوده است که دلیل آن مشکلات در نظارت و گزارش موارد ابتلا و مرگ است.
به گفته اپیدمیولوژیست هایی که در آنجا حضور داشتند و بیماران را معاینه کردند، تب، سردرد و کم خونی از علائم اصلی این بیماری است.
منطقه بهداشتی پانزی حدود 700 کیلومتر با کینشاسا، پایتخت کنگو فاصله دارد و منطقه ای دورافتاده و غیرقابل دسترس است.
وزیر بهداشت کنگو به خبرنگاران گفت: «دو روز طول کشید تا اپیدمیولوژیستها به آنجا برسند و به دلیل کمبود ظرفیت آزمایش، نمونهها مجبور شدند به شهر کیکویت در بیش از 500 کیلومتر دورتر منتقل شوند.»
کاسیا ادامه داد: با وجود اینکه نظام سلامت در مناطق روستایی کشورمان نسبتا ضعیف است، اما وزارت بهداشت امکانات و تجهیزات لازم را برای شرایط خاص دارد و به محض اینکه نتایج اولیه آزمایشات بیاید، میتوانیم درست عمل کنیم. تصمیم».
منطقه پانزی از نظر بهداشتی و مالی کاملاً ضعیف و “آسیب پذیر” است. 40 درصد ساکنان این منطقه دچار سوء تغذیه هستند. همچنین مردم این منطقه از دو سال پیش به بیماری حصبه مبتلا شدند. علاوه بر این، کل کنگو شاهد موجی از آنفولانزای فصلی است و این بیماری جدید و مرموز نگرانی ها را برانگیخته است.
کلود نیوگو، یکی از ساکنان پانزی، گفت که همسر و دختر 7 ساله اش بر اثر این بیماری جدید فوت کردند.
وی ادامه داد: هیچ یک از مردم پانزی علت این بیماری را نمی دانند و پس از ابتلا تنها شاهد تب های شدید، استفراغ و سپس مرگ هستند.
نیوگو گفت که مقامات فقط هشدار داده اند که این بیماری یک اپیدمی است، اما هیچ دستورالعملی برای مراقبت از مردم ارائه نکرده اند.
مقامات محلی ولسوالی پانزی می گویند: “شفاخانه های محلی در این منطقه تجهیزات پزشکی و داروی کافی ندارند و به همین دلیل این بیماری هنوز ناشناخته است.” اکثر مردم توسط پزشکان طب سنتی درمان می شوند. علاوه بر این، این بیماری منطقه کاتندا را که نزدیک منطقه پانزی است نیز درگیر کرده است و افراد زیادی در آن منطقه به این بیماری مبتلا شده اند.
به گفته سازمان بهداشت جهانی، کنگو در حال حاضر با یک بیماری همه گیر دیگر به نام Mpox (آله میمون) مواجه است. این بیماری 47 هزار نفر را مبتلا کرده است که از این تعداد 1000 نفر جان خود را از دست داده اند و این بیماری جدید و ناشناخته وضعیت را برای مردم و مسئولان این کشور پیچیده تر از گذشته کرده است.
منابع:
ctvnews
آسمان
منبع:خبرآنلاین