همه چیز درباره تب کنگو کریمه – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به نقل از خبرگزاری مهر به نظر می رسدعباس ارجماند ، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در دانشگاه علوم پزشکی خاراسان شمالی ، به عید سعید غوربان نزدیک شد و گفت که این بیماری عمدتاً از طریق نیش های آلوده ، تماس مستقیم با خون ، تخلیه یا گوشت حیوانات منتقل می شود. این ویروس بدون علائم خاص می تواند در دام باشد ، اما در انسان می تواند علائم شدید و خطرناک ایجاد کند. افرادی که در دام ، کشتارگاه ها ، کشاورزی و حتی زنان خانه دار کار می کنند در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
چگونه آلوده می شویم و علائم چیست؟
وی در پاسخ به این سؤال ، روشهای اصلی انتقال این بیماری را بیان كرد و گفت: نیش تیک آلوده (به ویژه کنه هایی که به دام وصل شده اند) ، تماس با خون و ترشحات حیوانات آلوده در هنگام ذبح یا تهیه گوشت ، مصرف گوشت یا نصف کوک و کبد آلوده ، تماس با تخلیه بدن (در مراکز پزشکی).
علائم این بیماری معمولاً 2 تا 3 روز پس از تماس با ویروس ظاهر می شود ، از جمله: تب ناگهانی و شدید ، درد عضلات ، سردرد ، سرگیجه ، حالت تهوع ، استفراغ و درد شکم ، خونریزی از لثه ها ، بینی یا تزریق و در موارد شدید ، خونریزی داخلی و مرگ.
آیا تب کنگو کریمه رفتار می کند؟
این متخصص خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیچ واکسن موثری برای انسان وجود ندارد: درمان این بیماری بیشتر پشتیبانی می کند ، یعنی کاهش علائم و کنترل عفونت با مصرف مایعات ، داروهای ضد فور و در برخی موارد داروهای ضد ویروسی مانند ریویرینبشر
وی گفت: “تشخیص زودرس و مراقبت های پزشکی مناسب نقش اساسی در کاهش مرگ دارد.” اگر علائم مشکوک را مشاهده می کنید ، به خصوص پس از تماس با حیوان یا نیش های کنه ، باید بلافاصله به مرکز بهداشت بروید.
توصیه های مهم برای جلوگیری از تب کنگو کریمه
وی همچنین توصیه هایی را برای جلوگیری از تب کنگو کریمه ارائه داد و گفت: از خرید دام های زنده و گوشت در خارج از نظارت دامپزشکی خودداری کنید و فقط از مراکز مجاز و کشتارگاه های رسمی بازدید کنید. تله را در خانه یا معابر عمومی ذبح نکنید. این یک تهدید جدی برای سلامت خانواده و جامعه است.
این متخصص گفت: “هنگام خرد کردن گوشت یا کبد از دستکش استفاده کنید.” قبل از مصرف حداقل 2 ساعت و کبد به مدت 2 ساعت در یخچال (2 درجه سانتیگراد) گوشت را نگه دارید و کاملاً بپزید.
وی افزود: “کشتار را در کشتارگاه انجام دهید و از گوشت مورد تأیید دامپزشکی استفاده کنید ، سپس دستکش های گوشتی را پس از پوشیدن قدم سرد برش دهید.”
ارژماند تأکید کرد که افرادی که حیوان را ذبح می کنند باید از دستکش ، چکمه ، ماسک و لباس استفاده کنند و ابزارهای خود را ضد عفونی کنند. خون نیز باید از نظر بهداشتی دفع شود. بیان شده: از دستکاری و از از کنه روی بدن حیوان خودداری کنید. اگر می بینید کنه روی بدن حیوان می بینید ، به دامپزشک بگویید.
این پزشک بر آموزش تأکید کرد و گفت: مردم ، به ویژه کودکان از از کنه های دستی خودداری کنید ، و رانندگان نیز هنگام تماس با دام و تعویض لباس آنها پس از ترک دام ، از رنگ های روشن استفاده می کنند.
وی گفت: “مشاهده این نکات می تواند از بروز بلایای جبران ناپذیری برای خانواده و جامعه جلوگیری کند.” سلامتی خود را جدی بگیرید.