هشدار وزارت بهداشت درباره مهاجرت پرستاران
به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل توانمندسازی و ارتقای سرمایه انسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه حقوق پرستاران با زحمات آنان تناسبی ندارد و فرمول اضافه کاری پرستاران و سایر قوانین مرتبط با حقوق آنها باید بازنگری شود، گفت: : این موضوع باعث مهاجرت پرستاران و کمبود نیروی پرستاری در کشور شده است که منجر به کاهش کیفیت بخش درمان می شود.
ایرنا در خبری نوشت: عباس عباس زاده در حاشیه سومین کنگره جراحان عروق که 18 و 19 آبان ماه در سالن آمفی تئاتر سینما هتل پارسیان رامسر برگزار شد، در خصوص چالش های حوزه درمان و نقش پرستاران در کیفیت خدمات سلامت: حقوق پرستاران تابع مقررات اداره کار است. ممکن است این مبلغ دریافتی با توجه به سختی کارشان تعریف نشده باشد.
وی در تشریح بیشتر مشکلات پرستاران خاطرنشان کرد: بازنگری در فرمول اضافه کاری پرستاران سالهاست که انجام نمی شود و میانگین اضافه کاری آنها کمتر از 30 هزار تومان در ساعت است که نشان دهنده زحمات آنها نیست.
وی بخشی دیگر از دریافتی های پرستاران را مربوط به حق الزحمه دانست و یادآور شد: حق الزحمه در راستای قیمت گذاری خدمات پرستاری بوده و پرداخت ها در این قسمت بیشتر از مبلغ معوقه است. یعنی هنوز بسیاری از معوقات سال 1402 پرستاران تسویه نشده است که دلیل آن کمبود منابع بیمه هاست. البته محاسبه کارآمد کاستی هایی نیز دارد.
وی اعمال فوق العاده ویژه در حقوق پرستاران با همکاری سازمان استخدامی و سازمان برنامه ریزی بودجه، منطقی سازی فرمول اضافه کاری، بررسی آیین نامه تعرفه خدمات پرستاری مرتبط با وزارتخانه های بهداشت و تصویب آن در هیئت وزیران را برشمرد. و معوقات از جمله راهکارهای رفع چالش های پرستاران و سپس افزایش کیفیت خدمات سلامت
کمبود پرستار از عوارض درمان کشور است
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: با وجود همه پیشرفت هایی که در زمینه آموزش پرستاری داشته ایم، در خدمات بالینی با چالش های زیادی مواجه هستیم که به مردم آسیب می رساند.
به گفته وی با توجه به افزایش تخت ها و افزایش خدمات بهداشتی و درمانی نتوانستیم نیروهای مناسبی را برای این بخش جذب کنیم. از آنجایی که بسیاری از کشورهای دنیا به پرستار نیاز دارند و شرایط مالی مناسبی را برای حضور پرستار فراهم می کنند، به همین دلیل با مهاجرت گسترده پرستاران مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه برای جذب و بقای پرستاران در کشور باید اقداماتی انجام دهیم، تصریح کرد: البته برنامه ریزی هایی در دست اقدام است، اما چون مدتی طول کشیده است باعث نگرانی جامعه پرستاری شده است و امید است با اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری، تکمیل و اصلاح پرداخت نظام پرستاری و همچنین افزایش نرخ اضافه کاری که گفته می شود به زودی اجرایی می شود، برای رفع این چالش ها.
وی این اقدامات را در جذب پرستاران و ایجاد انگیزه در آنان موثر عنوان کرد و ادامه داد: شرایط مالی مناسب بر کیفیت فعالیت پرستاران تاثیرگذار است.
بخش پرستاری نقش موثری در موفقیت جراحی دارد
عباس زاده نقش گروه پرستاری را مکمل بخش درمان به ویژه اثربخشی جراحی عنوان کرد و یادآور شد: به همین دلیل کنگره سالانه جراحی عروق و خدمات پرستاری با هم برگزار می شود.
وی وضعیت پرستاری در کشور را در سطح بالایی عنوان کرد و ادامه داد: بیش از 200 مرکز آموزش پرستاری در کشور در حال فعالیت هستند و حدود 2000 نفر از اعضای هیات علمی آموزش پرستاران را بر عهده دارند.
عباس زاده میزان پذیرش سالانه گروه پرستاری را 10 هزار نفر اعلام کرد و اظهار داشت: در مجموع 50 هزار دانشجوی پرستاری در 212 مرکز آموزشی مشغول به تحصیل هستند.
وی پژوهش ها در زمینه تحصیلات تکمیلی را در سطح بالایی دانست و یادآور شد: همین موضوع باعث شده تا رتبه شایسته ای در این زمینه در بین کشورهای منطقه کسب کنیم.
وی برگزاری کنگره هایی در این سطح را برای هدایت به کارگیری پژوهش به نفع مردم بسیار مهم دانست و تصریح کرد: از سوی دیگر موضوعی که در تمامی کنگره ها در هر دو بخش پرستاری و جراحی باید مورد توجه قرار گیرد، موضوع است. از اخلاق در این کنگره به موضوع اخلاق توجه شد و پنل مشخصی برای آن در نظر گرفته شد.
به گفته وی، پیام کنگره باید به گونه ای باشد که خدمات درمانی یک فرآیند تیمی تلقی شود و جراح هرگز به تنهایی نتواند کاری را انجام دهد، بنابراین همکاری کل تیم سلامت در نتیجه نهایی تاثیرگذار است.
سومین کنگره سالانه جراحان قلب و عروق و درمان های «ایران اندوواسکولار» با هدف بررسی جدیدترین روش های درمانی، تبادل اطلاعات و ارتقای علمی این رشته پزشکی در تاریخ ۱۸ و ۱۹ آبان ماه در رامسر برگزار شد.
۲۳۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین