هشدار وزارت بهداشت برای رعایت نکات بهداشتی در سفرهای نوروزی

محسن فرهادی با اشاره به اهمیت سلامتی دستها ، گفت: “قبل از تهیه و مصرف غذا و همچنین پس از استفاده از توالت ، حتماً دستان خود را با صابون و آب بشویید.”
وی همچنین افزود: “در این سفر ، همیشه یک ضد عفونی کننده دستی با حداقل 60 ٪ الکل برای استفاده از آن در صورت دسترسی به آب سالم بیاورید.”
تأکید بر مصرف آب سالم
رئیس مرکز بهداشت محیط و کار با اشاره به اهمیت آب آشامیدنی سالم ، گفت: فقط از آب بسته بندی شده ، آب معدنی و شبکه عمومی شهری برای نوشیدن ، تهیه غذا ، شستشوی دست و مسواک استفاده کنید.
وی هشدار داد: اگر به آب سالم دسترسی ندارید ، حتماً حداقل یک دقیقه آب را جوش دهید. از یخ و علائم بهداشتی بدون یخ یا یخ هایی که در شرایط نامساعد ذخیره و توزیع می شوند ، استفاده نکنید.
نکات ایمنی در مصرف مواد غذایی
فرهادی گفت: “غذاهای گرم باید در دمای بالاتر از 60 درجه سانتیگراد و غذاهای سرد در دمای زیر 5 درجه سانتیگراد نگهداری شوند.”
وی همچنین هشدار داد: غذاها باید در بسته بندی مناسب و دور از دسترس حشرات و گرد و غبار نگه داشته شوند و غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط بمانند.
فرهادی تأکید کرد: اگر قصد دارید غذاهای پخته شده را دوباره تهیه کنید ، حتماً آنها را تا 70 درجه سانتیگراد گرم کنید.
رئیس مرکز محیط زیست و نیروی کار وزارت بهداشت افزود: “از مصرف میوه ها و سبزیجات خام که به درستی شسته و ضد عفونی نشده اند ، خودداری کنید و غذاهای پخته شده که بیش از دو ساعت در خارج از یخچال باقی مانده اند ، نباید مصرف شوند. در این سفر فقط از شیر پاستوریزه و لبنیات استفاده کنید.
نکات مهم در مورد لبنیات و کنسرو
وی همچنین در مورد غذاهای کنسرو هشدار داد: قبل از مصرف کنسرو ، اطمینان حاصل کنید که آنها مجوز و تاریخ استفاده را دارند. از کنسرو ، زنگ زدگی یا سیم پیچ خودداری کنید و حتماً آنها را به مدت 20 دقیقه جوش دهید.
رئیس مرکز بهداشت زیست محیطی و کارگری وزارت بهداشت تأکید کرد: “در محل اسکان موقت ، از گرمایش غیر استاندارد مانند پیک نیک ، اجاق گاز و ذغال در چادر بسته یا وسیله نقلیه استفاده نکنید و فقط از تجهیزات گرمایشی ایمن و استاندارد استفاده کنید.”
وی همچنین افزود: “قبل از راه اندازی چادر یا اردوگاه ، مکان خود را بررسی کنید و از مناطقی که جوندگان و حشرات در آن قرار دارند ، خودداری کنید.” استفاده از پشه ، اسپری یا پماد دافع حشرات و پوشیدن آستین در مناطق پرخاشگرانه ضروری است.
در پایان ، فرهادی تأکید کرد: اگر هرگونه تخلف از سلامتی در مراکز توزیع و توزیع مواد غذایی یا در صورت بروز بیماری های دستگاه گوارش پس از مصرف مواد غذایی مشاهده شود ، شهروندان می توانند با تماس با 190 پرونده را گزارش کنند.
پایان پیام/