هشدار وزارت بهداشت؛دهه شصتیها در آستانه پایان فرصت باروری قرار دارند

با شروع هفته ملی جمعیت ، با شروع هفته جمعیت ملی علی معاون معاون بهداشت وزارت بهداشت ابراز نگرانی در مورد روند نزولی نرخ زایمان ، گفت: “جمعیت امروز دیگر مسئله ای کاملاً فرهنگی یا فردی نیست ، اما به یک نگرانی ملی و امنیتی تبدیل شده است که کشورهای مختلف درگیر آن هستند.”
با اشاره به ساختار سنی جمعیت ایران ، کشوری تأکید کرد: بیش از 5 ٪ از زنان متاهل در محدوده سنی 1 تا 2 سال هستند و این بدان معناست که فرصتی برای باروری محدود به بسیاری از آنها است. به ویژه ، زنان در دهه شصت ، اکنون در آستانه پایان باروری ، باید کانون برنامه ریزی جمعیت کشور باشد.
وی گفت که در سال 2 ، با وجود این واقعیت که ما بیش از 2 میلیون زن متاهل در کشور داشتیم ، کمتر از یک میلیون تولد ثبت شد ، در حالی که دو میلیون تولد در سال 2 با 2 میلیون زن متاهل ثبت شده است. این آمار با وجود افزایش جمعیت زنان در سن فرزندآوری ، کاهش شدید میزان باروری را نشان می دهد.
“اگرچه اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانان جمعیت باعث کاهش رکود شده است ، اما هنوز هم باید با آن باشد اقدامات سریع و هدفمند به خصوص در بین زنان در معرض خطر خروج از سن فرزندآوری ، این روند روند کار را مدیریت کرد.
تغییرات آماری در زایمان و ازدواج
ریزی گفت: در سال 5 ، بیشتر زایمان ها در استان های تهران ، خراسان رازوی و سیستان و بلوچستان بودند. همچنین ، شهرهای تهران ، مشهاد ، آهواز ، شیراز و زاهدان در صدر تولد قرار دارند.
وی با اشاره به تغییر الگوی فرزندآوری گفت: “اگرچه زایمان فرزند اول و دوم کاهش یافته است ، تولد فرزند سوم افزایش یافته است.” “این نشان می دهد که خانواده هایی که دو فرزند داشتند اکنون تمایل بیشتری به فرزند سوم یا چهارم دارند.”
طبق آمار ، 5 ٪ از زنان ایرانی بین 1 تا 2 سال است بالاترین باروری در این گروه است ، در حالی که تنها 2 درصد از زنان در سن 1 تا 2 سال و 2.5 درصد در سن 1 تا 2 سال هستند. این دو برابر نیاز به تمرکز بر گروه سنی 1 تا 5 سال است.
کاهش ازدواج و افزایش سن زایمان
ریزی با اشاره به این واقعیت که نرخ ازدواج نیز کاهش یافته است ، گفت: “ازدواج امسال حدود دو درصد کمتر از سال گذشته بود.” میانگین سن ازدواج مردان به 2 سال رسیده است و زنان به 1.5 سال رسیده اند و فرزند اول برای مردان حدود 5 سال به 2 نفر رسیده است. این باعث کاهش شکاف بین تولد کودکان و کاهش تعداد زایمان می شود.
وی افزود: در شهرهایی مانند تهران و ایلام ، وی افزود میانگین سن ازدواج به 5 سال رسیده است و مردان به 5 سال رسیده اند این نشانه نگران کننده تأخیر در ازدواج و فرزندآوری است.
شبکه گسترده ای از خدمات بهداشتی باروری
به گفته معاون وزیر ، اکنون 2000 خانه بهداشتی ، 3 پایگاه بهداشتی ، بیش از 6000 مرکز خدمات درمانی جامع و هزاران مامان آموزش دیده در تشویق زایمان نقش دارند. همچنین ، 3 ماما و بیش از 6000 متخصص زنان و زایمان در بخش های دولتی و خصوصی به طور فعال در برنامه های جمعیتی شرکت می کنند.
وی سرانجام به تجربیات بین المللی مانند مجارستان ، کره جنوبی و ژاپن وی گفت: “این کشورها نشان داده اند که امکان کاهش جمعیت وجود دارد ، اما بازگشت آن بسیار دشوار خواهد بود.” بنابراین ، از امروز ، ما باید با بحران جمعیت امروز با عزم ملی مقابله کنیم.