هشدار وبلاگ ها فرزندان شما را دزدی می کنند! – آژانس خبری مهر ایرانی و اخبار جهانی

خبرگزاری مهر – گروه بهداشت: در دنیای امروز که تلفن های هوشمند ، شبکه های اجتماعی و زندگی مجازی به بخشی جدایی ناپذیر از کودکان و نوجوانان تبدیل شده اند ، الگوهای آموزشی نیز دستخوش تغییرات مهمی شده است. حضور مادری که فرزند خود را با سادگی و مهر و موم پرورش داده است ، کاهش می یابد یا پدری که با حضور مؤثر او الگوبرداری شده است. در حال حاضر وبلاگ با ظاهر اغراق آمیز ، زندگی لوکس و پیام های سطحی به قهرمانان نسل جدید تبدیل شده است.
Farzaneh Ameri ، روانشناس ، در مصاحبه ای با خبرنگار Mehr ، هشدار می دهد: “اگر خانواده ها نقش خود را منعکس نکنند ، صدمات فردی و اجتماعی آینده نسل نوجوانان را تهدید می کند.”
او در مورد تأثیر فضای مجازی و تبلیغات در جراحی های زیبایی توسط وبلاگ در مورد کودکان و نوجوانان ، اولین و مهمترین محیط اجتماعی برای کودکان خانواده است. سپس مدرسه و آینده در دانشگاه نقش دارند. در گذشته ، خانواده ها به عنوان اولین الگوهای مثبت برای کودکان عمل می کردند ، والدین با رفتارهای مناسب خود نقش آموزشی مؤثر داشتند و این روند با معلمان و همسالان سالم ادامه یافت. اما امروز این چرخه آسیب دیده است.
وی ادامه داد: اولین آسیب به این چرخه از خانواده آغاز شده است ، یعنی والدین نتوانسته اند نقش این مدل را برای کودکان بازی کنند. همچنین ، در برخی موارد ، والدین ، گرچه حضور جسمی اما نمی توانند الگوی خوبی برای فرزندان خود باشند. به عنوان مثال ، مادران درگیر در مشاغل شخصی مانند خرید روزانه و کار ، نقش آموزشی آنها را کاهش داده اند.
امری گفت: “ورود زودرس کودکان به فضای مجازی است.” مشاهده می شود که حتی کودکان زیر دو سال از تلفن های همراه بدون محدودیت استفاده می کنند. این امر باعث شده است تا خانواده و معلمان ، رسانه ها و شبکه های اجتماعی به عنوان مدل های جدید برای کودکان.
این روانشناس اذعان کرد: شبکه های اجتماعی و رسانه های ویدیویی پیام های مثبت و منفی به کودکان در اختیار کودکان قرار می دهند. برخی از این الگوهای به عنوان موفق و قهرمان شناخته می شوند ، حتی اگر رفتارهای منفی مانند فساد را نشان دهند. این فرایند ارزش ها و هویت کودکان و نوجوانان را تحریف کرده است و اگر خانواده ها نقش خود را به عنوان الگوی اصلی کودکان بازیابی نکنند ، آسیب های اجتماعی و فردی در نسل های آینده شدت می یابد.
الگوهای نوجوان را تغییر دهید
عامری گفت: در سالهای اخیر ، الگوهای سنتی آموزشی که خانواده ها و معلمان به کودکان و نوجوانان ارائه داده اند به تدریج رها شده اند. به جای این الگوها ، چهره هایی مانند برخی از بازیگران ، افراد مشهور و وبلاگ فضای مجازی ، قهرمانان جدید نوجوان شده اند. افرادی که در بسیاری موارد نمی توانند یک هنرمند واقعی نامیده شوند.
وی گفت: “ظهور” وبلاگ در پنج تا هفت سال گذشته در رسانه های اجتماعی به شدت رشد کرده است. این افراد زندگی خود را به نمایش می گذارند. اما آنها معمولاً تصویری غیرواقعی از موفقیت ، ثروت و خوشبختی ارائه می دهند. نمایش خانه های مجلل ، خریدهای گران قیمت و سبک زندگی لوکس ، نوجوانان را به خود جلب می کند و آنها را به دنبال این الگوهای مصنوعی سوق می دهد.
این روانشناس خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی ، خانواده ها بیش از هر زمان دیگری نقش مدل سازی را از دست داده اند. برخی از مادرانی که به نظر می رسد بیشتر به نقش مادر یا پدرانی که در مشاغل فردی درگیر هستند ، نمی توانند الگوی خوبی برای فرزندان خود باشند. در نتیجه نوجوانان با الگوبرداری از افراد مشهور و وبلاگآنها درگیر احساسات دروغین موفقیت و زیبایی هستند.
وی هشدار داد: “این فرایند یک چرخه معیوب ایجاد کرده است که نوجوانان را در اسارت ارزش های غیر واقعی نگه می دارد و از رشد طبیعی و متعادل آنها جلوگیری می کند.” کارشناسان تأکید می کنند که بازگشت به اصلاح الگوهای خانواده و تعریف مجدد ارزش های واقعی برای صرفه جویی در نسل بعدی ضروری است
رشد اقدامات آرایشی و تأثیر آن بر روابط اجتماعی و فردی
عمر گفت: “بسیاری از افرادی که تمایل به جراحی های آرایشی دارند ، به نوعی عزت نفس یا فرومایه نسبت به ظاهر خود دارند.” در حالی که در بسیاری موارد ، این افراد مشکلی ندارند و جامعه آنها را پذیرفته است.
وی گفت: حدود پنج سال پیش ، تظاهرات در آلمان توسط گروهی از زنان برگزار شد که در آن رسانه ها توسط رسانه ها اعتراض کردند. معترضین معتقد بودند که این انتخاب های انتخابی معیارهای زیبایی و کاهش رضایت زوجین را کاهش می دهد. در حالی که در زندگی واقعی بود ، بیشتر مردم زیبایی طبیعی و متوسط خود را دارند.
این روانشناس افزود: “امروز ، در رسانه ها و به ویژه در شبکه های اجتماعی ، الگوهای یا توسط زیبایی طبیعی یا با کمک جراحی های زیبایی به ظاهر ایده آل به نمایش گذاشته می شوند.” این فرایند باعث می شود افراد ، به ویژه در روابط زناشویی ، رضایت خود را از همسر خود از دست دهند و به مقایسه های مخرب تبدیل شوند. مشکلی که تأثیر منفی بر روابط عاطفی و حتی جنسی داشته است.
وی تأکید کرد: مسابقات سالم باید در زمینه هایی مانند علم ، هنر و دانش تشکیل شود ، اما جاروها رقابت فرهنگی و روانی باعث شده است که رقابت از نظر ظاهری به ارزش باشد ، نتیجه این وضعیت نارضایتی مداوم و عدم توانایی در دستیابی به رضایت پایدار.
Ameri خاطرنشان کرد: علاوه بر این ، وبلاگ و پزشکان جراحی زیبایی با تبلیغات گسترده آنها چرخه را تشدید کرده اند. درآمد بالای جراحی های آرایشی انگیزه ای برای ادامه این روند در جامعه ایجاد کرده است.
نیاز به بازسازی الگوهای آموزشی در برابر موج رقابت ظاهر
این روانشناس گفت که نقش خانواده ها در شکل دادن به الگوهای رفتاری کودکان به شدت کاهش یافته و ظاهر و فضای مجازی آن را جایگزین کرده است. در گذشته ، والدین با رفتار و سادگی خود ، الگوهای سالم برای فرزندان خود ایجاد می کردند. به عنوان مثال ، مادری که وارد ظاهر نشد ، ناخواسته یک الگوی سالم برای پسر یا دخترش بود. اما امروز ، حتی کودکان زیر دو سال از طریق ابزارهایی مانند موبایل وارد دنیای ظاهر شده اند.
وی تأکید کرد: “کودکان از هر آنچه در اطراف خود می بینند الگوی نقش می گیرند.” اگر مقادیری مانند ظاهر بیش از حد باشد ، اعتقاد به کودک این است که زیبایی جسمی مهمترین ارزش فردی است. به همین دلیل توصیه می شود که خانواده ها از ادعای بیش از حد خودداری کنند و روابط فرزندان خود را با افرادی که کمتر درگیر رقابت سطحی هستند ، تقویت کنند. با این حال ، این یک درمان قطعی نیست و باید از ابتدا آموزش دیده شود.
Ameri خاطرنشان کرد: فضای مجازی امروز الگوی متفاوتی را ارائه می دهد. خانه های لوکس ، چهره های جذاب ، زندگی غیرواقعی و الگوبرداری که ظاهر را به جای ارزش های واقعی ترغیب می کند. در حالی که دو دهه پیش ، بازیگران با افزایش سن ، زیبایی طبیعی خود را حفظ می کردند ، حتی امروز ظاهر آنها با معیارهای غیرواقعی اندازه گیری می شود. در گذشته ، دانشگاه ها و مراکز فرهنگی فضایی را برای جوانان فراهم می کردند تا جوانان را با الگوهای موفق و سالم معرفی کنند. اما امروز ، عدم وجود این الگوهای واقعی و تأثیر رسانه های مجازی باعث کاهش اعتماد به نفس جوانان در جامعه و حتی به خودشان شده است.
وی گفت: “اگر هر خانواده می توانند قدم مثبتی در حلقه کوچک خود بردارند ، می توان امیدوار بود که اوضاع را بهبود ببخشد.” اگرچه مدارس مذهبی و برنامه های فرهنگی ارزشمند هستند ، اما واقعیت این است که موبایل و فضای مجازی نقش اساسی در الگوسازی برای کودکان و نوجوانان داشته اند.
Ameri خاطرنشان کرد: عدم وجود شبکه های مجازی قوی با محتوای مثبت برای نوجوانان و جوانان ، یکی جاروها جدی در حالی که این کشور تعداد زیادی از جوانان موفق ، نخبه و سالم را در اختیار دارد ، اما مسابقات بیشتر به سمت ظاهر می شوند و فرصت کمتری برای مسابقات علمی ، هنری و اخلاقی دیده می شوند.