هشدار متخصصان آلمانی درباره مصرف بالای شکر در کودکان و نوجوانان
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، بر اساس اعلام این سازمان حداکثر 10 درصد از کل انرژی روزانه باید از طریق شکر تامین شود.
کارشناسان دانشگاه بن در مطالعه طولانی مدت خود بر روی 750 کودک و نوجوان سه ماهه تا 18 ساله اعلام کردند که اگرچه مصرف شکر در این گروه های سنی از سال 2010 کاهش یافته است، اما همچنان بالاتر از میزان توصیه شده توسط بهداشت جهانی است. سازمان.
داده های این سری از مطالعات در سال 2019 نشان داد که مصرف شکر از سال 2005 کاهش یافته است، به طوری که در سال 2016 این غذا حدود 16 درصد از انرژی روزانه را تشکیل می داد.
به گفته کارشناسان، این میزان اکنون به 11.7 درصد کاهش یافته است. با این حال، سازمان بهداشت جهانی و انجمن تغذیه آلمان توصیه می کنند که بیش از 10 درصد از کل انرژی روزانه نباید از شکر تامین شود.
نتایج این مطالعه قرار است در مجله اروپایی تغذیه منتشر شود.
کارشناسان بر این باورند که روند کاهشی مصرف شکر در بین کودکان و نوجوانان در سالهای اخیر به دلیل افزایش آگاهی از پیامدهای سلامتی مصرف غذاهای شیرین مانند نوشیدنیهای شیرینشده و کاهش میزان قند در غذاهای بستهبندی شده است.
به گزارش دویچه وله، یافته های این مطالعه از ابتکار دولت فدرال آلمان برای کاهش 15 درصدی قند در غلات صبحانه، محصولات لبنی شیرین شده، نوشابه ها و نوشیدنی های میوه ای تا سال 2025 حمایت می کند.
غذاها و نوشیدنی های قندی کالری بالایی دارند اما ارزش غذایی ندارند. قند بیش از حد می تواند به افزایش وزن و افزایش خطر چاقی در دوران کودکی کمک کند. چاقی می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی شود، بر سلامت استخوان و تولید مثل تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به برخی سرطان ها را افزایش دهد.
آمارها حاکی از آن است که بیش از 390 میلیون کودک و نوجوان 5 تا 19 ساله در سال 2022 دارای اضافه وزن بودند که از این میان 160 میلیون نفر مبتلا به چاقی بودند.