هشدار سازمان غذا و دارو نسبت به مصرف اسپیرولینا – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایفدانا، زینب درخواست راهنما اظهار داشت: جلبک اسپیرولینا این غذای رایجی نیست که هر فردی بتواند بدون نگرانی مصرف کند. این محصول تنها به عنوان رنگ خوراکی و مکمل غذایی با مقادیر کنترل شده و در حدود مجاز تولید می شود و محصولات دارای مجوز از سازمان غذا و دارو با توصیه و زیر نظر پزشک و داروساز قابل تهیه از داروخانه های معتبر می باشد.
وی افزود: مقادیر کم این جلبک که به عنوان رنگ در برخی از محصولات غذایی استفاده می شود، نگرانی بهداشتی ندارد و مورد تایید سازمان غذا و دارو است، اما مصرف فرآورده های پودری و فله ای اسپیرولینا که بدون تعیین میزان مصرف روزانه و از منابع غیرمجاز به فروش می رسد، به هیچ وجه توصیه نمی شود.
این کارشناس دبیرخانه کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور با اشاره به افزایش مصرف جهانی اسپیرولینا گفت: علاوه بر فواید ذکر شده، به تدریج عوارض احتمالی این جلبک نیز مورد توجه قرار گرفته و حتی برخی از ادعاهای آن نیز زیر سوال رفته است. به طوری که بر اساس شواهد اخیر، در بسیاری از کشورها دیگر مجاز به تبلیغ اسپیرولینا به عنوان منبع ویتامین B12 نیستند.
مرشد طلب ادامه داد: اسپیرولینا در برخی افراد عوارضی مانند سردرد، اسهال و نفخ معده ایجاد می کند. محتوای بالای پروتئین و کلروفیل این جلبک ممکن است باعث اسهال، حالت تهوع و گرفتگی شکم شود.
وی گفت: مصرف زیاد اسپیرولینا با افزایش کلسیم به کلیه ها آسیب می رساند. همچنین، اضافه بار آهن ممکن است باعث اختلالات گوارشی شود و غلظت بالای منگنز ممکن است باعث اثرات نوروتوکسیک شود. بنابراین اسپیرولینا در حال حاضر جایگاهی به عنوان غذا ندارد و تنها می تواند به عنوان مکمل غذایی در اشکال دارویی با مقادیر محدود و مشخص و با مشاوره تخصصی مورد استفاده قرار گیرد.



