هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه های چای

مدیر آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو گفت: “برخی از کیسه های چای پلاستیکی هنگام آب گرم ذرات میکروپلاستیک را آزاد می کنند که می تواند برای سلامتی مضر باشد.”
مهدی انصاری با اشاره به نتایج مطالعات اخیر در مورد ریزگردها ، افزود: “این ذرات پس از ورود به سیستم فاضلاب می توانند منابع آب مانند رودخانه ها ، دریاچه ها و اقیانوس ها را آلوده کنند و آلودگی پلاستیک را در محیط های آب تشدید کنند.”
وی گفت: “ریزگردها از طریق زنجیره غذایی وارد بدن انسان می شوند.” حیوانات دریایی این ذرات را بلع می کنند و سرانجام با مصرف محصولات دریایی ، این آلاینده ها به بدن انسان منتقل می شوند که می تواند یک تهدید جدی برای سلامتی باشد.
مدیر کل آزمایشگاه مرجع مواد غذایی و مواد مخدر بر لزوم قانون سختگیرانه برای تولید کیسه های چای و جایگزینی آنها با نمونه های غیر پلاستیک تأکید کرد: افزایش آگاهی عمومی نقش مهمی در کاهش این آلودگی خواهد داشت.
وی گفت: با توجه به پیامدهای شناخته شده محیطی ریزپلاست ها ، اقدامات فوری برای محافظت از اکوسیستم های آب و جلوگیری از ورود این آلاینده ها به زنجیره غذایی.