هشدار درباره گسترش بی سروصدای ایدز/مشکلی در درمان وجود ندارد
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، محمدمهدی گویا با بیان اینکه وضعیت بیماری ایدز در منطقه مدیترانه شرقی که ایران را نیز در بر می گیرد، نامناسب تر است، اظهار داشت: وضعیت بیماری ایدز در منطقه مدیترانه شرقی از جمله ایران است. یعنی 61 درصد موارد ایدز افزایش یافته و متأسفانه به دلایل متعددی کنترل اچ آی وی تحت تأثیر بحران های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و درگیری های منطقه ای قرار گرفته است.
وی افزود: در یکی دو دهه اخیر کنترل بیماری های عفونی به ویژه اچ آی وی، سل و حتی مالاریا در منطقه مدیترانه شرقی دشوار بوده است. این وضعیت باعث شده تا موارد ایدز به طور کامل شناسایی نشود و موارد شناسایی شده بسیار کمتر از تخمین ها در مورد بیماران این بیماری است که باعث شیوع بی صدا این بیماری می شود.
ایدز در صورت تشخیص به موقع قابل کنترل و درمان است
این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به قابل درمان بودن ایدز در صورت تشخیص به موقع، یادآور شد: در صورت شناسایی بیماران این بیماری می توان با دارو درمان کرد و می توان امیدوار بود در آینده نزدیک بتوان این بیماری را کنترل کرد. در حال حاضر موارد جدید ابتلا به ایدز در برخی کشورها نزدیک به صفر است.
گویا تاکید کرد: در حال حاضر مشکلی برای درمان بیماران مبتلا به ایدز در کشور نداریم و داروهای بسیار مناسبی برای درمان این بیماران در کشور وجود دارد که می تواند بیماری را کنترل کند اما شناسایی افراد مبتلا مشکل اصلی ماست. وزارت بهداشت در اقدامی ارزشمند پس از 3 سال تعلیق، کمپین ملی «آزمایش اچآیوی هم میدهم» را به منظور شناسایی فعال این بیماری آغاز کرد.
وی با اشاره به تکنیک تشخیص فعال در ایدز گفت: در حال حاضر زمانی که فردی با رفتارهای پرخطر یا افراد مشکوک به عفونت HIV به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه می کند، از وی دعوت می کنیم تا آزمایش اچ آی وی انجام دهد که می تواند پذیرش یا عدم پذیرش آن را انجام دهد. اما روشی که در کمپین سراسری اچ آی وی توسط وزارت بهداشت دنبال می شود، مشاوره و درخواست از افراد مشکوک برای آزمایش توسط کارشناسان خبره است.
یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: امیدواریم پس از موفقیت کمپین «آزمایش HI هم میدهم»، مسئولان به اهمیت روش تشخیص بیماری فعال و برای برخی خاص و بالا پی ببرند. مناطق پرخطر، چنین طرح هایی ادامه خواهند داشت.
گویا انگ اجتماعی را یکی از عوامل مهم در عدم مراجعه و شناسایی بیماران مبتلا به ایدز برشمرد و گفت: برخی از افرادی که رفتار پرخطری نداشته اند ممکن است به دلایل مختلف به HIV مبتلا شده باشند و ممکن است به خاطر این انگ بیماری، برای آزمایش نروید.
وی با تاکید بر اهمیت ترویج اطلاع رسانی در مورد ایدز و لزوم انجام آزمایش های تشخیصی برای افراد مشکوک، گفت: در صورت افزایش سطح اطلاعات در جامعه، افرادی که نگران تابوهای ایدز هستند، تشویق به انجام هر چه بیشتر و زودتر آزمایش می شوند.
یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: در نظرسنجی های قبلی در سال های اخیر، اعداد و ارقام معیار مقایسه بود، اما تشویق افرادی که مشکوک به ابتلا به اچ آی وی هستند برای انجام آزمایش تشخیصی و دریافت زودتر درمان مهم است. و فراموش نکنیم که در حال حاضر HIV یک بیماری قابل درمان و کنترل است.
انتهای پیام/