هشدار درباره تقلب در مواد غذایی و مصرف بی رویه کنسرو – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا صادقی متخصص تغذیه بالینی در گفتگو با رادیو گفتگو به تشریح مسائل مربوط به سلامت مواد غذایی و پیامدهای مصرف برخی محصولات صنعتی پرداخت و با اشاره به بیماری ویلسون توضیح داد: این بیماری به دلیل افزایش سطح مس در بدن ایجاد می شود.
وی علت اصلی این بیماری را استفاده از ظروف مسی در گذشته عنوان کرد و گفت: در گذشته مردم از ظروف مسی برای نوشیدن آب و پختن غذا استفاده می کردند که باعث افزایش سطح مس در بدن و علائمی مانند لرزش دست و حلقه های آبی در قرنیه چشم می شد.
صادقی همچنین بر اهمیت مصرف مواد غذایی ارگانیک تاکید کرد و اظهار داشت: توصیه ما مصرف مواد غذایی ارگانیک است. به عنوان مثال، عدس و لوبیا را می توان در خانه طبخ کرد و به صورت ارگانیک مصرف کرد، اما لبنیات صنعتی به دلیل فرآیند پاستوریزه کردن، گزینه مطمئن تری هستند. لبنیات صنعتی با توجه به کنترل فرآیند تولید، خیال مصرف کنندگان را در مورد سلامت محصول راحت می کند.
این متخصص تغذیه بالینی با بیان اینکه تقلب در مواد غذایی در سال های اخیر افزایش یافته است، گفت: تقلب غذایی به معنای تغییر ماهیت محصول اصلی برای کسب سود بیشتر است. مثلاً آبلیموی موجود در بازار گاهی آبلیمو نیست و مواد دیگری به آن اضافه شده است.
وی همچنین به تقلب در رب گوجه فرنگی و زعفران اشاره کرد و افزود: رب های تولید شده از گوجه فرنگی فاسد یا ناسالم، بی کیفیت و برای سلامتی مضر است. مصرف کنندگان باید از مارک های شناخته شده و قابل اعتماد استفاده کنند و در صورت لزوم، آزمون و خطا را برای اطمینان از کیفیت محصول انجام دهند. تقلب در مواد غذایی به طور چشمگیری افزایش یافته است و مصرف کنندگان باید هوشیار باشند.
صادقی تصریح کرد: کنسروها در زمان جنگ جهانی دوم برای تامین غذای مردم در شرایط بحرانی تولید می شد، اما امروز به بخشی از سبد غذایی روزانه تبدیل شده است. به دلیل فلزی بودن بسته بندی، کنسروها ممکن است باعث ورود فلزات سنگین به بدن و کاهش کیفیت محصول شوند.
این متخصص تغذیه بالینی با اشاره به اینکه کنسرو دارای نمک بالایی است، گفت: افراد مبتلا به فشار خون از مصرف کنسرو پرهیز کنند. آب میوه ها و غذاهای کنسرو شده باید در شرایط خاصی مصرف شوند و برای افراد سالم توصیه نمی شود.
صادقی در گفت و گو با رادیو گفتگو با تاکید بر بازگشت به روش های سنتی و مصرف مواد غذایی ارگانیک گفت: باید به سمت مصرف مواد غذایی سالم و طبیعی حرکت کنیم و از محصولات صنعتی که کیفیت پایینی دارند پرهیز کنیم.



