بهداشت و درمان

هشدار درباره افزایش مواجهه با اشعه فرابنفش در روزهای گرم

به گفته وبدا ، محسن فرهادی ، رئیس مرکز بهداشت و کار محیط زیست ، گفت که بروز سرطانهای پوستی در دهه های اخیر افزایش یافته است و می گوید: “این افزایش مربوط به قرار گرفتن در معرض شغلی و تفریحی در معرض اشعه ماوراء بنفش (اشعه ماوراء بنفش) و اشعه UV یکی از دلایل اصلی آسیب های پوستی ، چشم و سیستم ایمنی است.”

وی افزود: “هنگامی که شدت گرما در پایتخت منجر به بسته شدن فعالیت های رسمی می شود و شاخص اشعه ماوراء بنفش نیز هوشیار است ، برای شهروندان لازم است که در فعالیت های روزانه خود اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهند.”

فرهادی تأکید کرد: با استفاده از اصول ساده محافظت از نور خورشید ، از هر پنج مورد از سرطان پوست می توان از چهار مورد جلوگیری کرد. در همین راستا ، مشاهده مشاوره های بهداشتی در مواجهه با نور خورشید ، به ویژه در ماه های گرم سال ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

رئیس مرکز سلامت محیط زیست و نیروی کار در ادامه به توصیف مهمترین اصول ایمنی برای کاهش اشعه ماوراء بنفش و تأکید بر این است: اولین قدم محدود کردن زمان فضای باز در ساعات اوج خورشید است. اشعه ماوراء بنفش در دو ساعت پیش و دو ساعت بعد از ظهر شدیدترین است و توصیه می شود افراد تا حد امکان در معرض خورشید قرار نگیرند ، به خصوص در ماه های گرم سال.

وی افزود: “بودن در مکان های سایه مانند زیر درختان یا سایبان ها ، اگرچه برخی از اشعه را کاهش می دهد ، اما محافظت کاملی را ارائه نمی دهد.” پرتوهای پراکنده و بازتاب های ناشی از سطوح روشن هنوز هم می تواند مضر باشد. بنابراین ، ماندن در سایه باید با سایر اقدامات محافظ همراه باشد.

فرهادی ادامه داد: “استفاده از لباس مناسب یکی از مؤثرترین راه حل های محافظ است.” لباس با بافت متراکم پوشش فیزیکی خوبی را در برابر اشعه ماوراء بنفش فراهم می کند. همچنین برای محافظت از مناطق حساس مانند چشم ، با فیلتر کامل UVA و UVB با فیلترهای UVA و UVB کامل ضروری است.

وی گفت ، با اشاره به نقش مکمل های ضد آفتاب در محافظت از پوست ، استفاده از طیف گسترده ای از ضد آفتاب و SPF حداقل 2 برای مناطق بدون لباس توصیه می شود. این کرم باید به اندازه کافی و گسترش هر دو ساعت ، به ویژه پس از تعریق ، شنا یا فعالیت در فضای باز استفاده شود. البته ضد آفتاب را نباید با لباس یا سایه مناسب جایگزین کرد و نباید با این تصور غلط که می تواند در زیر نور مستقیم خورشید باقی بماند ، استفاده شود.

فرهادی هشدار داد: استفاده از دستگاه های برنزه یا سولاریوم خطرات جدی برای سلامت پوست دارد. این دستگاه ها با انتشار اشعه ماوراء بنفش با شدت بالا به طور مستقیم با افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست در ارتباط هستند. به همین دلیل ، بسیاری از کشورها استفاده خود را ممنوع یا محدود کرده اند و به مردم توصیه می شود که از این روش ها به طور کامل جلوگیری کنند.

سرانجام ، وی بر اهمیت توجه به شاخص اشعه ماوراء بنفش به عنوان یکی از ابزارهای علمی برای اندازه گیری خطر تأکید کرد: شاخص اشعه ماوراء بنفش ، که دارای تعداد بین صفر و بیش از 1 است ، خطر پوست و چشم را نشان می دهد. وقتی این تعداد به 1 یا بالاتر برسد ، لازم است اقدامات ایمنی را مشاهده کنید. شاخص UV روزانه برای هر منطقه از طریق خدمات و برنامه های هواشناسی قابل دسترسی است و افراد قبل از برنامه ریزی فعالیت های خارجی باید به آن توجه کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا