سلامت خانواده

هشدار خطر مصرف رنگهای غیرمجاز در کیک های شیرینی پزی و تولد

نهایی بههانی: اخیراً ، برخی از بازرسان بهداشت در فضای مجازی خطرات مصرف بیش از حد رنگهای مصنوعی را در برخی غذاهای رستوران و برخی کیک های شیرینی و شیرینی گزارش کرده اند و افراد در حال خوردن غذاها و محصولات رنگارنگ هستند.

دکتر محمد احمدی ، متخصص بهداشت مواد غذایی و عضو هیئت علمی سیستم دامپزشکی دانشگاه مازندران ، در مصاحبه ای با اخبار آنلاین گفت: رنگهای خوراکی دارای دو نوع نوع مصنوعی و طبیعی هستند که هر دو باید توسط سازمان استاندارد ملی تأیید شوند و سازمان غذا و داروی بر اساس برچسب زدن قانونی بسته بندی شود. امروزه هر دو رنگ طبیعی و مصنوعی در غذاهای مختلف مانند کیک ، شیرینی ، غذاهای مختلف و غیره استفاده می شود و داشتن خوراکی و شناسه و مجاز به مؤسسات مذکور مهم است. البته آن رنگهای خوراکی که از مجاری قانونی وارد کشور می شوند نیز دارای مجوز و مجاز هستند.

روند تولید رنگهای خوراکی

در کارخانه ها ، برای تولید رنگ های طبیعی ، بخشی از گیاه که حاوی رنگ است خرد شده و سپس با حلال ها یا روشهای حرارتی فشار بالا ، به روش های مختلف استخراج ، تصفیه ، خشک و بسته بندی شده است. در بعضی موارد ، این رنگ ها از طریق دانش بیوتکنولوژی و استفاده از میکروارگانیسم ها ساخته می شوند. اما رنگهای مصنوعی و طبیعی مصنوعی و غیر طبیعی هستند. این رنگ ها با ترکیبی از چندین ماده شیمیایی و از طریق واکنش های شیمیایی به دست می آیند که در صورت داشتن مجوز ، استفاده محدودی ندارند.

علت رنگ مصنوعی

دکتر احمدی در پاسخ به این سؤال که چرا از رنگهای مصنوعی استفاده می شود ، می گوید: رنگهای مصنوعی یا مشابه از انواع رنگهای خوراکی طبیعی پایدار و جذاب تر هستند. همچنین ماندگاری رنگهای مصنوعی طولانی تر است. اما باید بدانید که رنگ های ناشناس یا طبیعی از مواد با کیفیت پایین ساخته شده اند ، بدون مشاهده حد افزودنی ها و در شرایط ناسالم و می توانند باعث واکنش های آلرژیک ، دستگاه گوارش حاد و مزمن ، عصبی ، کلیه ، کلیه ، واکنش های عصبی ، کلیه ، کلیه ، کلیه ، کلیه ، واکنشهای عصبی ، کلیه ، کلیه ، کلیه ، واکنشهای عصبی ، کلیه ، کلیه ، کلیه ، واکنشهای عصبی ، کلیه ، کلیه ، کلیه ، واکنشهای عصبی ، کلیه ، کلیه ، کلیه ، واکنشهای عصبی ، کلیه ، کلیه ، واکنشهای عصبی ، کلیه ، کلیه ، کلیه ، واکنشهای عصبی ، کلیه ، کلیه ، واکنشهای عصبی ، کلیه. ، و به ویژه در کودکان باعث اختلالات بیش فعالی می شود. در بعضی موارد ، اگر فرد نسبت به این رنگ ها و در بیماران ایمنی کم مانند افراد سرطانی ، افراد مسن ، کودکان و زنان باردار حساسیت داشته باشد ، حمله به آن امکان پذیر است. در بسیاری از موارد ، استفاده مداوم و بیش از حد از رنگ ها ، به ویژه رنگ های غیرمجاز ، می تواند باعث بیماری های مزمن شود.

بخورید یا کیک و غذای رنگی بخورید؟

رنگهای مورد استفاده در کارخانه های شیرینی پزی و شیرینی احتمالاً باید توسط سرپرستان بهداشت کنترل شوند و در صورت کوتاه بودن این کار ، برخی از ذینفعان از این خلاء نظارت و کلاهبرداری در رنگ ها استفاده می کنند. به همین دلیل ، بهتر است اطمینان حاصل نکنید که مواد مصرفی رنگی مجاز به استفاده از کیک های رنگی و شیرینی نیستند. دکتر احمدی می افزاید: بیشتر رستوران ها به جای زعفران از یک سری مواد رنگی به جای زعفران برای رنگ آمیزی جوجه ها و سطح مرغ های کباب استفاده می کنند و رستوران ها باید از زعفران با کیفیت بالا برای غذاها استفاده کنند. این رستوران ها بطور دوره ای توسط مرکز بهداشت بازرسی می شوند.

رنگهای جعلی قابل تشخیص نیستند

به گفته متخصص بهداشت و درمان ، برخی از رنگهای طبیعی دارای خواص خاصی از جمله آنتی اکسیدان و ضد میکروبی هستند و توصیه می شود در فواصل مشخص و از منابع قابل اعتماد و بسته بندی شده و چسب محدود شود. و از رنگ ها با سیب در خانه استفاده کنید. تشخیص رنگهای طبیعی یا مصنوعی توسط مصرف کننده نهایی امکان پذیر نیست و این تنها توسط آزمایشگاه های تخصصی در روش های آزمایشگاهی امکان پذیر است.

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا