هشدار جدی وزارت بهداشت درباره شیوع بیماری مشترک بین دام و انسان/ علائم این بیماری چیست؟
فرهاد طالبیان: تب مالت یا «بروسلوز» در سال 1887 به نام کاشف باکتری آن «دیوید بروس» نامگذاری شد و اکنون حدود 150 سال از گزارش اولین مورد این بیماری می گذرد. تب مالت این یک بیماری عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق حیوانات آلوده مانند گاو، گوسفند، بز، شتر، خوک و گاومیش به انسان منتقل می شود.
عامل انتقال بیماری میکروبی «بروسلا» نام دارد که تنها با جوشاندن یا پاستوریزه کردن شیر و فرآورده های آن از بین می رود. تب مالت را بیماری هزار چهره می گویند زیرا باعث آسیب به قسمت های مختلف بدن از جمله چشم، مغز، کلیه و مجاری ادراری، ریه، قلب، مفاصل و دستگاه گوارش می شود.
تب مالت را می توان به سه شکل تقسیم کرد: «حالت حاد که با تب و بدن درد ناگهانی همراه است»، «حالت تب حاد که با عوارض موضعی مانند تورم مفاصل همراه است» و «حالت مزمن که ممکن است شامل شود». تب، سرفه، درد مفاصل، کمردرد و علائم دیگر.
یکی از عوارض شایع این بیماری مشکلات استخوانی است. در حدود 40 درصد بیماران کمردرد و درد در ناحیه کمر، کمر و شانه مشاهده می شود. همچنین گاهی اوقات علائم ریوی مانند سرفه خشک و حتی درد در ریه ها ممکن است بروز کند و در موارد شدیدتر عفونت ریه مانند آبسه ریه رخ دهد. عوارض عصبی نیز از جمله مشکلاتی است که می تواند همراه با تب مالت باشد.
برخی از بیماران ممکن است از افسردگی، اختلالات حافظه و حتی مننژیت و آنسفالیت رنج ببرند که می تواند بسیار جدی و دائمی باشد. در موارد نادر، تب مالتوز می تواند منجر به عوارض قلبی مانند اندوکاردیت (التهاب دریچه های قلب) شود. این عوارض، به خصوص اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود، می تواند اثرات طولانی مدت و پیچیده ای بر سلامت افراد داشته باشد.
منبع:خبرآنلاین