هشدار تابش اشعه ماوراء بنفش بیش از – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

علی گورانی ، رئیس وزارت بهداشت وزارت بهداشت ، به خبرگزاری مهر گفت ، با اشاره به خطرات پنهان اما جدی از تابش ماوراء بنفش خورشیدی ، هشدار به سهل انگاری عمومی در مواجهه با این پدیده ، گفت که بسیاری از ما فکر می کنیم که اتفاقات ناگوار تری وجود دارد.
وی افزود: متأسفانه ، در بسیاری از زمینه ها ، از جمله سلامت پوست و چشم ، آموزش عمومی کافی در کشور وجود ندارد و این باعث می شود افراد از خطرات UV و اقدامات پیشگیرانه که می تواند از آسیب گسترده جلوگیری کند ، بی خبر باشند و پیشگیری نیاز به توجه مداوم دارد. “
رئیس بخش پرتو ماهیت پرتو ماوراء بنفش خورشیدی را توضیح داد: پرتو از سه طیف ، B و C تشکیل شده است که به دلیل انرژی زیاد آن توسط لایه ازن جذب می شود ، اما دو طیف و B از جو عبور می کنند و به سطح می رسند ، با نفوذ لایه های پوستی و آسیب های زیادی به پوست.
به گفته وی ، سرطان پوست یکی از رایج ترین انواع سرطان های کشور است که بیشتر آنها به دلیل تماس طولانی مدت با نور خورشید و غفلت از مراقبت های ابتدایی است.
وی به دومین آسیب جدی ناشی از تابش ماوراء بنفش به چشم اشاره کرد و گفت: اشعه ماوراء بنفش یکی از دلایل اصلی آب مروارید یا آب مروارید است و ایران یکی از کشورهایی است که به دلیل موقعیت جغرافیایی آن در مدارهای اشعه ماوراء بنفش بالا قرار دارد و این باعث افزایش خطر بیماری های چشم به ویژه در زمینه می شود.
گورانی همچنین به مسئله استفاده ناخودآگاه از کرم ها و لوازم آرایشی اشاره کرد و گفت: “متأسفانه بسیاری از افراد بدون اطلاع کافی از ضد آفتاب یا محصولات محافظ استفاده می کنند ، در حالی که برخی از این محصولات ممکن است تقلبی یا فاقد استاندارد باشند.” استفاده نادرست یا ناکارآمد از این محصولات نه تنها از آن محافظت نمی کند ، بلکه در برخی موارد می تواند باعث آسیب پوستی شود.
وی به برنامه جهانی اشاره کرد “قرار گرفتن در معرض سلامت در پرتوهای ماوراء بنفش” در بسیاری از کشورها ، توسط آژانس های بهداشتی اجرا شده است و می گوید این برنامه با هدف افزایش آگاهی عمومی ، استاندارد سازی محصولات محافظ و آموزش رفتارهای ایمن تهیه شده است و در کشور ما نیز باید به طور جدی دنبال شود تا از آسیب گسترده این پرتو جلوگیری شود.
به گفته وی ، پیشگیری از صدمات نور خورشید باید به عنوان یک اصل مهم در بهداشت عمومی در نظر گرفته شود ، زیرا قرار گرفتن در معرض نور خورشید روزمره و فراگیر است و غفلت عواقب گسترده ای برای جامعه خواهد داشت.
مدیریت جهانی نور UV ؛ هشدارهای وزارت بهداشت در مورد ضرورت آموزش و پیشگیری
رئیس وزارت پرتودرمانی وزارت بهداشت در مورد لزوم آموزش و فرهنگ مداوم در سطح جامعه هشدار داد و گفت: “پرتوهای ماوراء بنفش خورشیدی وجود دارد ، آنها واقعی هستند و مستقیماً سلامت بدن ، چشم و سیستم ایمنی بدن را تهدید می کنند ، بنابراین جامعه بهداشت بین المللی یک برنامه علمی و جامع به نام یک برنامه علمی و جامع بوده است. “UV Challenge” یا شاخص ماوراء بنفش را تدوین کرده و آن را به همه کشورهای جهان معرفی کرده است.
آستانه های خطر در فواصل عددی و اهمیت تنظیم دقیق
گورانی در مورد این شاخص توضیح داد: شاخص اشعه ماوراء بنفش از 1 تا بیش از 2 طبقه بندی می شود. این تعداد خطر پرتوهای ماوراء بنفش در هر منطقه را نشان می دهد. هنگامی که این شاخص بین 1 تا 2 باشد ، نیازی به محافظت خاص نیست ، اما شماره 1 و خطر شروع می شود و اقدامات حفاظت جدی باید انجام شود و این جدول به راحتی در دسترس است و در وب سایت سازمان بهداشت جهانی (WHO) استفاده می شود ، اما متأسفانه هنوز هیچ آموزش به عموم داده نشده است. اعداد از 1 تا 2 در محدوده قابل قبول هستند و مشکلی ایجاد نمی کنند ، اگر بیش از 1 باشد ، خارج از محدوده است و ممکن است مشکلاتی ایجاد کند و ما در آخرین محدوده قرار داریم.
هنگامی که اعداد در محدوده کوچکتر مانند 1 تا 2 قرار دارند ، نیازی به محافظت یا حساسیت خاصی نیست ، اما وقتی تعداد به 1 برسد ، خطر یا حساسیت شروع می شود و باید مراقب باشید. بنابراین ، تنظیمات برای این محدوده باید به گونه ای باشد که تعداد کمتری با افزایش تعداد ، محافظت یا حساسیت بیشتر محدود شود و افزایش یابد.
وی هشدار داد: “این شاخص اکنون استاندارد را در کشور ما تصویب کرده است و مردم باید به اصول ایمنی پایبند باشند.”
وی گفت ، با تأکید بر اینکه پرتوهای ماوراء بنفش محدودیت های زمانی و مکانی ندارند ، او گفت ، اصل اساسی تابش این است که کمتر ، بهتر می شود. این اصل در علم حفاظت به عنوان “اصل آلارا” شناخته می شود ، به این معنی که باید تا حد امکان کاهش یابد. بنابراین اگر بخواهیم از خانه خارج شویم ، ابتدا باید شاخص اشعه ماوراء بنفش منطقه را بررسی کنیم و بر اساس تعداد آن از خود محافظت کنیم.
چهار اصل اصلی محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش
گورانی در مورد روشهای مناسب محافظت از نور خورشید گفت: “اقدامات محافظتی باید از نظر علمی ، کامل و بین المللی باشد.” اولین قدم در سایه بودن است و حتی تا آنجا که ممکن است از خورشید جلوگیری شود و سایه را تنها 5 ٪ از پرتوهای ماوراء بنفش کاهش می دهد ، زیرا می تواند مانند نور مرئی منعکس و پراکنده شود. سطوح ضعیف مانند فلزات ، شیشه ، آب و حتی سیمان می تواند بخش قابل توجهی از تابش را در اطراف نشان دهد و دوم استفاده از کلاه های لبه استاندارد است. کلاه که حداقل 2 سانتی متر لبه برای پوشاندن گردن ، صورت و گوش دارد.
وی افزود: مرحله سوم استفاده از ضد آفتاب و استفاده صحیح از ضد آفتاب به خودی خود یک علم است و باید مراقب باشید که کرم دارای یک عامل محافظ مناسب (SPF) باشد ، میزان استفاده برای هر سانتی متر مربع پوست کافی است ، اثر آن باید در صورت لزوم تجدید یا تمیز شود.
از عینک آفتابی استاندارد استفاده کنید
وی توضیح داد: بسیاری فکر می کنند که هر عینک تیره عینک آفتابی در نظر گرفته می شود ، در حالی که فقط عینک هایی با توانایی از بین بردن تیرهای ماوراء بنفش تا 5 نانومتر مؤثر هستند ، اگر عینک فقط محیط را تاریک می کند اما از تابش خطرناک جلوگیری نمی کند ، همچنین از چشم محافظت نمی کند ، بلکه از چشم نیز محافظت نمی کند. عینک باید چشم را به خوبی بپوشاند و از ورود اشعه به طرفین جلوگیری کند.
کشت حلقه محافظت از دست رفته
گورانی با اشاره به وضعیت فرهنگی موجود در استفاده از عینک آفتابی گفت: “متأسفانه ، در جامعه ما ، عینک آفتابی بیشتر از یک ابزار ایمنی به عنوان وسیله ای برای زیبایی و ظاهر شناخته می شود.” با این حال ، عینک استاندارد ، به ویژه در کشورهایی مانند ایران با شدت تابش ، باید بخشی از نیازهای روزمره باشد.
وی تأکید کرد که ارتقاء آگاهی عمومی از محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش باید به طور جدی در دستور کار آموزش عمومی ، مدارس ، رسانه ها و موسسات بهداشتی باشد.
به گفته او ؛ اشعه ماوراء بنفش یک خطر ساکت اما دائمی است که باید با آموزش مناسب ، اقدامات پیشگیرانه و فرهنگ علمی کاهش یابد. از آنجا که حتی سهل انگاری کوچک در برابر نور خورشید می تواند باعث بروز بلایای اساسی در زمینه بهداشت شخصی و عمومی شود.