سلامت خانواده

هشدار به مادران باردار؛ اثرات خطرناک آلودگی هوا بر جنین – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو، زایمان زودرس یکی از چالش های مهم دوران بارداری است که می تواند سلامت نوزاد و مادر را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

نوزادانی که قبل از هفته 37 به دنیا می آیند به عنوان نوزادان نارس شناخته می شوند و در معرض خطر نقص در سیستم بدن، افزایش مرگ و میر و اختلالات رشدی هستند. همچنین، این باور رایج که یک نوزاد هفت ماهه نسبت به یک نوزاد هشت ماهه کمتر در معرض خطر است، به عنوان یک تصور غلط رد شده است.

مشکلاتی مانند فشار خون بالا، دیابت بارداری، بارداری چندگانه و وجود فیبروم در رحم به عنوان یکی از عوامل موثر در بروز زایمان زودرس معرفی شده اند. متخصصان تاکید می کنند که مشاوره قبل از بارداری، مراقبت های پزشکی در دوران بارداری و توجه به علائم غیرعادی از جمله کاهش حرکات جنین می تواند از بروز مشکلات جدی مانند زایمان زودرس و … جلوگیری کند. مرده زایی جلوگیری کند

آلودگی هوا نیز به عنوان یکی از عوامل مهم در بروز زایمان زودرس ذکر شده است. مواد شیمیایی و آلاینده های موجود در هوا از جمله سرب می توانند بر خون رسانی به رحم و رشد جنین تأثیر منفی بگذارند و منجر به اختلالات رشدی و حتی سقط جنین شوند.

شیرین قدرتمند استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص زنان و زایمان همراهی یک حاملگی پرخطر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: حاملگی تمام ترم یعنی گذراندن تمام مراحل رشد جنین در رحم مادر معمولا بعد از هفته سی و هفتم و تا هفته چهلم بارداری اتفاق می افتد. نوزادان متولد شده در این دوره بهترین شرایط رشد و سلامت را دارند. متأسفانه اگر نوزاد قبل از هفته 37 به دنیا بیاید به آن نوزاد نارس یا نارس می گویند زودرس شناخته شده است و با مشکلاتی مانند نقص سیستم بدن و افزایش خطر مرگ و میر مواجه است.

وی افزود: یکی از باورهای غلط این است که نوزاد هفت ماهه کمتر از نوزاد هشت ماهه در معرض خطر است. این باور کاملا نادرست است. هر چه نوزاد زودتر به دنیا بیاید، احتمال بروز عوارض بیشتر است. نوزادانی که نارس به دنیا می‌آیند، علاوه بر مشکلات رشد جسمانی، ممکن است از اختلالات روانی، نارسایی تنفسی و هزینه‌های درمانی بالایی نیز رنج ببرند.

تاثیر آلودگی هوا بر سلامت جنین و مادر

قدرتمند وی ادامه داد: آلودگی هوا یکی از عوامل تاثیرگذار بر سلامت مادر و جنین است. این آلودگی می تواند منجر به زایمان زودرس، اختلال رشد جنین، سقط جنین و حتی سرطان های مختلف شود. مواد شیمیایی موجود در هوا و محیط اطراف از جمله سرب و آلاینده ها به داخل سیستم بدن نفوذ کرده و بر خون رسانی به رحم و رشد جنین تأثیر منفی می گذارد.

عواملی که باعث زایمان زودرس می شوند

وی ادامه داد: زایمان زودرس می تواند به دلایلی مانند پارگی زودرس کیسه آب، فشار خون، دیابت بارداری، بارداری باشد. چندگانه یا وجود چنین مشکلاتی فیبروم در رحم رخ می دهد. همچنین عوامل ژنتیکی، سابقه خانوادگی زایمان زودرس، نارسایی دهانه رحم و مشکلات ساختاری رحم می تواند خطر را افزایش دهد.

راه های جلوگیری از مرده زایی

این متخصص زنان گفت: مرده زایی معمولا بعد از هفته بیستم بارداری اتفاق می افتد. برای پیشگیری، مادران باید مراقبت های دوران بارداری را جدی بگیرند. انجام آزمایشات و سونوگرافی های لازم، کنترل حرکات جنین به ویژه در هفته های آخر و بررسی وضعیت خون رسانی به جنین از جمله اقداماتی است که می تواند مانع شود. مرده زایی برای کمک کردن

وی در پایان خاطرنشان کرد: مهمترین توصیه من به مادران این است که مراقبت های قبل از بارداری و بارداری را به طور کامل انجام دهند. همچنین در صورت مشاهده علائم غیرعادی مانند کاهش حرکات جنین، سریعا به پزشک مراجعه کنید. سلامت مادر و جنین در گرو تغذیه سالم، هوای پاک و رعایت دستورات پزشکی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا