هشدار این نمک را نخورید

محمد رضا سلمانیه نادوشان ، رئیس مرکز بهداشت تهران ، در گفتگو با مهر در مورد خطرات نمک دریایی و فواید نمک ید گفت که بیشتر نمک دریای به بازار عرضه می شود ، اقیانوس ها از اقیانوس ها گرفته نشده اند ، و از منابع داخلی مانند Qom Salt Lake یا Lake Sultan.
وی ادامه داد: اگرچه برخی از فروشندگان سودآور این محصول را به عنوان طب ایرانی یا طب اسلامی ایرانی توصیه می کنند ، اما او نمک دریایی را به عنوان بدترین نوع نمک در منابع معتبر طب سنتی ، از جمله کتاب حکیم خوراسانی معرفی کرده است.
نیاز به مصرف نمک ید تصفیه شده
وی گفت: “یكی از عناصر اساسی بدن ید ، ید است كه نقش مهمی در تولید هورمونهای تیروئید و تنظیم متابولیسم دارد ، اگرچه ید از طریق غذاهایی مانند ماهی ، میگو ، شیر ، تخم مرغ و غلات وارد بدن می شود ، اما این اغلب مورد نیاز روزانه را برآورده نمی کند. کمبود ید می تواند غده تیروئید را مختل کرده و بیماری هایی مانند کم کاری تیروئید را ایجاد کند.
وی افزود: نمک ید تصفیه شده تحت نظارت مداوم و نظارت بر سازمان غذا و دارو راهی ایمن برای جبران نیاز روزانه به ید است. در این فرایند ، مواد مضر از نمک جدا شده و به ید اضافه می شوند.
نکات مهم در نگهداری و مصرف نمک ید یافته
نودوشان سلمان گفت: نمک ید در ظروف غیر شفاف و نور و رطوبت ذخیره می شود تا ید آن را از بین نبرند و بهتر است در مراحل پایانی پخت و پز نمک اضافه کنید تا ید به آن آسیب نرساند. استفاده از نمک ید یافته در همه سنین ، از جمله در کودکان ، ایمن و لازم است.
محدودیت مصرف نمک برای جلوگیری از بیماری ها
رئیس جنوب مرکز بهداشت تهران گفت: “با وجود فواید نمک ید ، بیش از حد مصرف نمک ، چه ید یافته یا بدون ید ، می تواند خطر فشار خون بالا و سرطان معده را افزایش دهد ؛ نمک فقط باید در فرآیند پخت و پز و به مقدار استاندارد استفاده شود و افراد باید از قرار دادن نمک روی میز خودداری کنند.
وی گفت: مشاهده میزان دریافت نمک می تواند ید را در اختیار بدن قرار دهد و از بیماری ناشی از دریافت نمک غیر ضروری جلوگیری می کند. محصولات دارای مجوز توسط سازمان غذا و داروی و نشان سلامت سیب تحت نظارت مداوم آزمایشگاهی هستند و استفاده از آنها از محصولات غیرمجاز ایمن تر است.
Saltan Saltan گفت: نمک دریایی اغلب از منابع آلوده به فاضلاب و آلاینده های صنعتی ساخته می شود و روند خشک کردن این منابع نمکی تولید می کند که دارای ماسه و مواد مضر است و به عنوان یک نمک سالم برای عموم تأمین می شود. مقایسه این محصولات با نمک تصفیه شده استاندارد ، که توسط آزمایشگاه کنترل و کنترل می شود ، به هیچ وجه منطقی نیست.
نظارت سالانه ید در دانشجویان
رئیس مرکز بهداشت جنوبی تهران اظهار داشت: طبق برنامه های وزارت بهداشت ، هر ساله برخی از دانشجویان کشور برای اندازه گیری ید ادرار برای بررسی وضعیت ید در جامعه آزمایش می شوند. نتایج این بناها نشان می دهد که گروهی از دانش آموزان در ید کمبود دارند و در عین حال تعداد کمی ید در بدن است. مطالعات نشان می دهد که تنها علت این افزایش ، مصرف بیش از حد نمک است.
عواقب دریافت نمک غیر ضروری
در پایان ، ندوچون گفت: مصرف بیش از حد نمک ، علاوه بر اختلال در تعادل ید در بدن ، می تواند منجر به بیماری هایی مانند فشار خون بالا ، مشکلات کلیوی و بیماری های قلبی شود. شهروندان همچنین از نمک تصفیه شده استاندارد استفاده می کنند و مصرف را به حداقل می رسانند. از بین بردن نمک از سفره ها و اضافه کردن نمک در مراحل پایانی پخت و پز یکی از اقداماتی است که می تواند به سلامتی کمک کند.
٤٧٢٣٦
منبع:خبرآنلاین