سلامت خانواده

هشدار؛ سن ابتلا به این بیماری خطرناک به 45 سال رسید

به گزارش خبرآنلاین، معصومه صالحی رئیس انجمن آلزایمر در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره علائم و نشانه های آلزایمر در سالمندان اظهار داشت: آلزایمر ده علامت دارد که از جمله آن می توان به کاهش حافظه، فراموشی تاریخ ها و رویدادهای مهم، درخواست های مکرر اشاره کرد. اطلاعات خاص، فراموش کردن اطلاعات تازه آموخته شده، استفاده از وسایل کمکی حافظه مانند یادداشت برداری، دشواری در انجام کارهای روزانه، داشتن مشکل در به خاطر سپردن علایق شخصی، فراموش کردن مسیرهای غذا و رانندگی. تعیین یک مسیر مشخص دشوار است، اگر سه علامت از این ده علامت در فرد وجود داشته باشد، به این معنی است که فرد مبتلا به آلزایمر خفیف است. بنابراین باید زودتر اقدام شود و مردم تحت نظر باشند.

تشخیص فرد مبتلا به آلزایمر

صالحی در ادامه گفت: زمانی که فردی برای تشخیص آلزایمر به مؤسسه مراجعه می کند، ابتدا باید از نظر افسردگی آزمایش شود، زیرا افسردگی شدید نیز می تواند باعث اختلال در حافظه شود. اگر افسردگی باشد به روانپزشک ارجاع داده می شود اما اگر آلزایمر باشد سطح بیماری مشخص می شود و با توجه به سطح بیماری که چقدر پیشرفت کرده است درمان مناسب فرد شروع می شود. تشخيص صحيح و به موقع مي تواند بيماري را 5 سال در فرد به تعويق بياندازد.

درمان آلزایمر

رئیس انجمن آلزایمر تصریح کرد: برای درمان آلزایمر ابتدا پزشک معاینات بالینی انجام می دهد و آزمایش های مختلفی مانند ام آر آی برای فرد نوشته می شود. هیپوکامپ نقش مهمی در یادگیری، سازماندهی، ذخیره اطلاعات جدید و همچنین تداعی برخی احساسات و عواطف دارد) که مرکز حافظه فرد است، نشان داده شده است که کوچک می شود. و با ایجاد مشکلات خاص سلولهای بتا آمیلوئید (عامل آلزایمر) ناحیه هیپوکامپ مغز را تحت تاثیر قرار داده و آلزایمر شروع خواهد شد.

کاهش سن آلزایمر

صالحی افزود: با توجه به اینکه سن سالمندی در جامعه ما افزایش یافته است، به دلیل مشکلات خاصی مانند آلودگی، تغذیه نامناسب، اضطراب و استرس، خطر ابتلا به آلزایمر افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آماری که در سال گذشته باقی مانده است، حدود 400 نفر در سن 60 سالگی به آلزایمر مبتلا شده اند. البته ذکر این نکته ضروری است که برخی از این زوال عقل ها در سنین پایین ژنتیکی هستند که ممکن است قبل از 50 سالگی فرد را مبتلا کند اما در حال حاضر افرادی که به ما مراجعه می کنند بین 45 تا 55 سال سن دارند.

رئیس انجمن آلزایمر تصریح کرد: آلزایمر نه تنها در ایران بلکه در جهان در حال افزایش است و طبق آمار جهانی حدود 155 میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند و از این تعداد حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر آلزایمر دارند. در ایران

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار سال گذشته حدود 400 نفر زیر 60 سال مبتلا به آلزایمر بودند. البته ذکر این نکته ضروری است که برخی از این زوال عقل ها در سنین پایین ژنتیکی هستند که ممکن است قبل از 50 سالگی فرد را مبتلا کند اما در حال حاضر افرادی که به ما مراجعه می کنند بین 45 تا 55 سال سن دارند.

رئیس انجمن آلزایمر تصریح کرد: آلزایمر نه تنها در ایران بلکه در جهان در حال افزایش است و طبق آمار جهانی حدود 155 میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند و از این تعداد حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر آلزایمر دارند. در ایران

افزایش نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر دارو دارد

رئیس انجمن آلزایمر تصریح کرد: وضعیت دارویی کشور به دلیل تحریم های ناعادلانه با کمبود مواجه است. داروهایی که تاثیر زیادی دارند کاهش می یابند و دیگر وارد نمی شوند. این کمبود نه تنها برای بیماری آلزایمر بلکه برای همه بیماری های مهم و خاص کاهش می یابد.

وی ادامه داد: در مورد دارو نیز دولت اعلام کرده که از نظر کمبود بیش از 300 دارو در کشور با مشکل مواجه شده است. متأسفانه برخی از این داروها تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند و هزینه رایگان دارو به شدت بالاست و گاهی اوقات فرد توانایی خرید آن را ندارد.

صالحی در پایان خاطرنشان کرد: با افزایش قیمت ارز در کشور، تمامی اقلام و کالاهای ضروری و غیر ضروری به ویژه دارو که سیستم تورمی دارد، تحت تاثیر قرار می گیرد.

۲۳۳۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا