هشدار؛ این 6 غذا را با موز نخورید
به گزارش خبرآنلاین، موز به دلیل سهولت در خوردن، طعم و مزه و فواید تغذیه ای از جمله میزان بالای پتاسیم، فیبر و ویتامین های ضروری مورد علاقه بسیاری از مردم کشورمان و بسیاری از کشورهای دیگر جهان است. با این حال، مانند اکثر میوه ها، غذاهای خاصی وجود دارند که به خوبی با موز جفت نمی شوند.
همشهری آنلاین در نقدی نوشت: ترکیب موز با این غذاها باعث ناراحتی گوارشی، کند شدن جذب مواد مغذی یا ایجاد گاز معده، نفخ یا سوء هاضمه می شود. در این مقاله نگاهی دقیق به غذاهایی انداخته ایم که برای اطمینان از سلامت دستگاه گوارش خود باید از ترکیب آنها با موز اجتناب کنید.
شیر
شیر و موز معمولاً در اسموتی ها یا دسرها جفت می شوند، اما این ترکیب ممکن است برای همه ایده آل نباشد. ماهیت سنگین موز همراه با شیر غنی از پروتئین می تواند هضم را کند کند و تجزیه موثر هر دو را برای بدن دشوارتر کند. برای کسانی که عدم تحمل لاکتوز دارند، این جفت شدن می تواند منجر به ناراحتی، نفخ یا حتی اسهال شود.
ماست
اگرچه ماست و موز اغلب در اسموتی ها ترکیب می شوند، اما این ترکیب ممکن است برای برخی افراد باعث ناراحتی گوارشی شود. موز برای معده سنگین است و هضم آن به زمان بیشتری نیاز دارد، در حالی که پروبیوتیک های موجود در ماست به فرآیند هضم متفاوتی نیاز دارند. این عدم تطابق می تواند منجر به نفخ و ناراحتی شود. فرآیند تخمیر در ماست ممکن است به دلیل نشاسته موجود در موز به تاخیر بیفتد که می تواند باعث نفخ یا سوء هاضمه شود.
آناناس
موز و آناناس هر دو میوه های استوایی هستند، اما ترکیب این دو همیشه خوب کار نمی کند. آناناس اسیدی است و حاوی بروملین است، آنزیمی که به تجزیه پروتئین کمک می کند، در حالی که موز نشاسته ای است. وقتی این دو میوه با هم ترکیب شوند، می توانند منجر به مشکلات گوارشی مانند اسیدیته، نفخ یا حتی ناراحتی معده شوند. اسیدیته آناناس و بروملین ممکن است باعث عدم تعادل در pH معده شود.
سیب زمینی
موز و سیب زمینی هر دو غذاهای نشاسته ای هستند که در صورت مصرف با هم می توانند مشکلات گوارشی ایجاد کنند. موز حاوی قندهای ساده است، در حالی که سیب زمینی سرشار از کربوهیدرات های پیچیده است. ترکیب این غذاهای نشاسته ای می تواند هضم را دشوارتر کند و ممکن است منجر به احساس سنگینی، نفخ یا کندی هضم شود.
مرکبات
مرکباتی مانند پرتقال، گریپ فروت و لیمو بسیار اسیدی هستند و در ترکیب با موز می توانند مشکلاتی ایجاد کنند. موز شیرین و حاوی نشاسته است و ترکیب آن با مرکبات اسیدی می تواند تعادل pH معده را به هم بزند. این می تواند منجر به اسیدیته، سوء هاضمه و ناراحتی در برخی افراد شود. اسیدیته مرکبات در ترکیب با نشاسته موجود در موز می تواند باعث رفلاکس اسید یا تحریک معده شود. فرآیندهای گوارشی مخالف موز و مرکبات می تواند باعث تخمیر در معده شود.
غذاهای تند
هنگام خوردن موز، باید از غذاهای تند همراه با فلفل تند یا غذاهای تند پرهیز کنید. در حالی که موز به طور طبیعی برای معده تسکین می دهد، غذاهای تند می توانند اسیدیته معده را افزایش داده و پوشش داخلی را تحریک کنند. ترکیب این دو می تواند منجر به رفلاکس اسید، سوزش سر دل یا سوء هاضمه شود.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین