سلامت خانواده

هشت غذای مفید برای سلامت مغز

متخصصان تغذیه و کارشناسان بهداشت تأکید می کنند که مصرف غذاهای پر چربی اشباع شده و کربوهیدرات های تصفیه شده ، به ویژه غذاهای فوق العاده ، می توانند به رگ های خونی مغز آسیب برساند و خطر اختلال عملکرد مغز و سکته مغزی را افزایش دهند.

همچنین جلوگیری از قند بیش از حد مهم است. قند بالا می تواند توانایی مغز در تولید “آدنوزین تری فسفات” (ATP) را مختل کند ، که انرژی مورد نیاز برای انجام فرآیندهای سلولی حیاتی را فراهم می کند. علاوه بر این ، قند بیش از حد می تواند باعث افزایش انسولین و اختلال در متابولیسم مغز شود و ممکن است بر عملکرد شناختی تأثیر بگذارد.

کاهش شناختی معمولاً قابل برگشت نیست ، اما پیروی از رژیم غذایی سالم برای مغز می تواند میزان تخریب سلول های عصبی را کاهش داده و خطر آلزایمر را کاهش دهد.

مجله نیویورک پست هشت غذای مفید برای سلامت مغز را ذکر کرده است.

ماهی غیر لیتر

ماهی های تازه ، به ویژه ماهی های چرب ، از نظر اسیدهای چرب امگا 3 زیاد هستند. این چربی های سالم دارای خاصیت ضد التهابی هستند.

سعی کنید ماهی را تا حد امکان تازه کنید. ماهی های تغذیه ای غالباً از موادی تغذیه می کنند که ممکن است تمایلی به استفاده از آنها نداشته باشید.

سبزیجات برگ دار

سبزیجات برگ دار سرشار از فیبر ، فولات ، لوتئین و بتا -کاروتن هستند.

مارچوبه یا کلم بروکلی که بخارپز یا پخته شده نیز انتخاب خوبی است. البته مارچوبه برگ برگ ندارد ، اما فیبر زیادی دارد که می تواند به سلامت میکروبیوم روده کمک کند که تأثیر مثبتی بر عملکرد مغز داشته باشد.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی همچنین منبع غنی لیکوپن است. یک آنتی اکسیدان قوی همراه با بتا -کاروتن. آنتی اکسیدان ها برای سلامت مغز بسیار مهم هستند زیرا با التهاب و استرس اکسیداتیو مبارزه می کنند و به جلوگیری از عصبی شدن (تجزیه و تحلیل سلول های عصبی) کمک می کنند.

گردو و انواع توت ها

طبق گفته های مستقل ، همه مغزها مفید هستند ، اما همه آنها یک ارزش غذایی یکسان نیستند. گردو بیشترین نسبت اسیدهای چرب امگا -3 (چربی های مفید) را به امگا -3 (چربی های مضر) دارد. زغال اخته نیز از نظر فلاونوئیدها بسیار زیاد است ، که آنتی اکسیدان های قوی و مولکولهای ضد التهابی هستند و می توانند اثر استرس را بر مغز کاهش دهند.

روغن زیتون

روغن زیتون یکی از مهمترین مواد مغذی برای سلامت مغز است که می توانید در پخت و پز استفاده کنید. روغن زیتون سرشار از چربی های اشباع نشده است که به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می کند.

زردچوبه و زنجبیل

ترکیب فعال در زردچوبه به نام “کورکومین” ، آنتی اکسیدان با خاصیت ضد التهابی که ممکن است به سلامت مغز کمک کند زیرا ممکن است در شکستن پلاک های آمیلوئید که از بیماری آلزایمر هستند مؤثر باشد.

ترکیب زردچوبه با فلفل سیاه نیز جذب بدن را آسان تر می کند.

یکی دیگر از ریشه های گیاهی مفید برای مغز زنجبیل است. زنجبیل طعم خوبی به غذاها می بخشد و گفته می شود به شفافیت ذهن کمک می کند. علاوه بر این ، حاوی فیبر است.

قهوه و چای

چای ها در واقع گیاهان کاملاً خشک هستند که منبع خوبی از فیتونوتیک ها هستند که می توانند تأثیر قابل توجهی در متابولیسم مغز داشته باشند.

لوبیای قهوه نیز در اصل انواع توت هایی هستند که خشک و بو داده اند. از نظر گیاه شناسی ، لوبیای قهوه در واقع هسته میوه ای به نام قهوه گیلاس قهوه است. این میوه یک توت است زیرا گوشت در اطراف دانه است.

هر دو چای و قهوه از نظر فلاونوئیدهایی زیاد هستند که می توانند کنترل قند خون را بهبود بخشند (تنظیم قند خون). این نوشیدنی ها همچنین دارای کافئین هستند که می توانند تمرکز را افزایش داده و به انجام کارها کمک کنند.

ذرت ساخته شده در خانه

اگر به دنبال یک میان وعده سرگرم کننده و سرگرم کننده هستید ، ذرت جدید انتخاب خوبی است. این میان وعده بسیار سالم تر و رضایت بخش تر از تراشه های سیب زمینی است.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا