اخبار سلامت

هر 7دقیقه یک ایرانی مبتلا به آلزایمر می شود/ هشدار درباره ممنوعیت درمان های خانگی سکته مغزی

به گفته خبرنگار اجتماعی آژانس خبری Tasnim ، Sarwar Nadvani ، متخصص علوم اعصاب ، امروز در یک کنفرانس خبری با همکاران رسانه ای که در وزارت بهداشت برگزار می شود ، گفت: “بیماری آلزایمر یکی از شایع ترین اختلالات مغزی است که بر زندگی خانواده ها و ساختار اجتماعی تأثیر می گذارد.” در جهان ، یک نفر هر 3 ثانیه آلزایمر را دارد و تخمین می زند که در ایران ، یک نفر هر 7 دقیقه یکبار بیماری دارد. شیوع آلزایمر در افراد مسن بیش از 60 سال حدود 8 ٪ تخمین زده می شود و در زنان بیشتر از مردان است.

وی تأکید کرد که آلزایمر هیچ درمانی قطعی ندارد و فقط مواد نگهدارنده برای کند شدن پیشرفت این بیماری در برخی از کشورهای توسعه یافته ارائه می شود ، و افزود: در دانشگاه های این کشور ، مراکز تحقیقاتی مهمی در زمینه بیماری های عصبی وجود دارد که در این زمینه مطالعات ارزشمندی را انجام می دهند. اگرچه درمانهای جدیدی در کشورهای پیشرفته ایجاد شده است ، اما بسیاری از کشورهای در حال توسعه ، از جمله ایران ، هنوز به این روشهای درمانی دسترسی ندارند. اما انتظار می رود این روش ها در سالهای آینده در دسترس باشد.

Fahimeh Wahbizad ، یکی دیگر از متخصصان عصبی ، خاطرنشان کرد: سکته مغزی یکی از دلایل اصلی معلولیت در جهان است: دو نوع سکته مغزی وجود دارد. یکی ناشی از خونریزی و دیگری ناشی از اختلال در خونریزی به مغز. هنگامی که خون رسانی به مغز دشوار است ، میلیون ها سلول عصبی با قطع اکسیژن در معرض تخریب قرار می گیرند. هر دقیقه از خون رسانی می تواند منجر به مرگ حدود دو میلیون سلول مغزی شود.

با توجه به علائم سکته مغزی ، وی گفت: کج شدن صورت ، عدم تقارن اندام ها و اختلال در گفتار و گفتار مهمترین علائم سکته مغزی است.

خبرنگار Tasnim در پاسخ به سؤالی از خبرنگار Tasnim در مورد ادعای وزارت بهداشت مبنی بر اینکه تقریباً تمام بیماران سکته مغزی در زمان مناسب تحت درمان قرار می گیرند ، گفت: “زمان در درمان سکته مغزی مهم است.” “زمان طلایی” برای تزریق درمان سکته مغزی چهار ساعت اول پس از علائم است. هرچه این فاصله کوتاه تر باشد ، احتمال بهبودی بیشتر خواهد بود. کد 724 به این معنی است که بیماران سکته مغزی باید هر هفت روز در هفته ، 24 ساعت شبانه روز مدیریت شوند. همانطور که علائم به نظر می رسد ، بیمار با بخش اورژانس تماس می گیرد و پرسنل اورژانس به نزدیکترین مرکز مجهز به نوک منتقل می شوند. در برخی از کشورهای توسعه یافته ، مانند آلمان ، حتی سی تی اسکن در آمبولانس تعبیه شده است تا سریعتر درمان را آغاز کند. اما در ایران ، بیماران مبتلا به آمبولانس های اضطراری به سرعت برای دریافت خدمات لازم به مراکز پزشکی منتقل می شوند.

وی در پاسخ به سؤال دیگر در مورد تبلیغات در مورد “درمان سكته مغزی خانگی” كه به صورت آنلاین منتشر شده است ، هشدار داد: “هیچ درمانی در خانه برای سكته مغزی وجود ندارد.” در صورت مشاهده علائم ، افراد باید بلافاصله با 115 اورژانس تماس بگیرند. در صورت لزوم بیمار تحت ترومبکتومی قرار می گیرد. می توان گفت که درمان بیماران سکته مغزی در کشور ما مطلوب است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا