سلامت خانواده

هر قارچی که در طبیعت دیدید خورده نمی شود. ممکن است Assassin/ راه های تشخیص قارچ های سمی چیست؟

مادر خانواده ناآگاهانه با جمع کردن قارچ در کنار چمن ، صبحانه ای خوشمزه درست کرد ، اما در پایان او خاطره تلخی ایجاد کرد.

به گفته سخنگوی اورژانس ، سال گذشته مصرف قارچ های سمی در مقایسه با مدت مشابه ، 1402 ، پنج برابر بود. از 8 آوریل تا 5 ژوئن سال گذشته ، پنج نفر به دلیل مصرف قارچ های مسموم یا قارچ های وحشی مسموم شدند و متأسفانه دو مصرف کننده در تهران جان خود را از دست داده اند.

دکتر حسن نوری ساری ، معاون مدیر بخش اورژانس این کشور گفت: “در روزهای اخیر ، 30 نفر مسموم شده اند و گفتند که تعداد مسمومیت ها در روزهای اخیر افزایش یافته است که پنج بار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است که این زنگ است. هر ساله در بهار ، به ویژه در ماه های آوریل ، مه و اوایل ژوئن ، به دلیل باران های بهاری و رعد و برق ، رشد قارچ های وحشی در حال افزایش است و دقیقاً فصلی است که مردم مشتاق پیاده روی هستند. “متأسفانه ، در این دوره مسمومیت های زیادی با قارچ های سمی وجود دارد ، افرادی که به طور ناخواسته بدون دانستن سمیت خود ، این قارچ ها را انتخاب و می خورند.”

وی در پاسخ به این سؤال که آیا قارچ به نظر می رسد یک قارچ سمی است ، وی توضیح می دهد: “شاید ظاهر قارچ های سمی روشن باشد ، اما نمی توانم بگویم که قارچ های دیگر سمی نیستند. اما بیشتر سموم موجود در قارچ ها در برابر گرما مقاوم هستند.
مسمومیت پس از استفاده از قارچ های سمی علائم خاصی ندارد که قابل تشخیص باشد. آنچه دکتر نوری خاطرنشان می کند: “بر اساس علائم ، نمی توان دید که قارچ خطرناک است زیرا تنوع آنها زیاد است. وقتی خورده می شود ، قارچ موس شروع به عرق کردن از نیم ساعت تا دو ساعت بعد می کند ، سپس علائم مانند حالت تهوع و استفراغ را نشان می دهد و دفع مایع افزایش می یابد. این بیمارستان بلافاصله مشکلی وجود ندارد ، اما برخی از قارچ های سمی معمولاً 8 ساعت پس از استفاده شروع می شوند.

وقتی کسی قارچ سمی می خورد چه باید کرد؟
معاون مدیر بخش اورژانس این کشور می گوید: “بهترین کار این است که در نیمه اول استفراغ کنید -ساعت شخصی که قارچ مسموم را مجبور کرده است قارچ را هیجان زده کند.” اما اگر نیم ساعت از زمان خوردن آن گذشت ، نیاز به درمان داشت. قارچ معمولاً بعد از نیم ساعت از معده عبور می کند و وارد دستگاه گوارش می شود و حتی اگر علائمی ندارید ، باید به مراکز مسمومیت مراجعه کنید. “قارچ های بسیار خطرناک معمولاً توسط ذغال جذب می شوند ، بنابراین ما ذغال فعال را به بیمار می دهیم تا قارچ ها را جذب و دفع کنیم ، این یک فرصت عالی برای از دست دادن افراد است.”

قاشق نقره معیار تشخیص سم نیست
تعداد بازدید کنندگان از بیمارستان ها به دلیل مسمومیت مسموم ، درصد بالای قربانیان و شیوع این مسمومیت در کشور را نشان می دهد. دکتر رویا رحیمی ، یک متخصص غذا و پزشکی گفت: “در بسیاری موارد ، مسمومیت های ناشی از قارچ های شفاهی و سمی منجر به مرگ ، نارسایی کبد و بستری شده است.” شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی فقط با توجه به ظاهر ، رنگ ، بو ، قوام و طعم و مزه ، دشوار است و فقط توسط قارچ ها و متخصصان و متخصصان گیاه شناسی با تجربه امکان پذیر است. “بنابراین به توصیه های برخی افراد عادی در تشخیص انواع سمی قارچ های خوراکی توجه نکنید.”
به گفته وی ، حتی مصرف برخی از قارچ ها توسط پرندگان و سایر حیوانات خانگی و وحشی نشانگر این نیست که قارچ برای انسان غیر ضروری است.
دکتر رحیمی درباره برخی از روشهای سنتی می گوید: “معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره به دلیل تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رشد قارچ ، در همه موارد علمی و صحیح نیستند.” به همین دلیل ، مردم باید توجه داشته باشند که هرگز نباید قارچ ها را در مقادیر خام و زیاد مصرف کنند. با این حال ، در بعضی موارد ، گرما ممکن است برخی از سموم موجود در قارچ ها را از بین ببرد. با این حال ، برخی از سموم موجود در قارچ های سمی مقاوم در برابر حرارت هستند و به دلیل فرآیندهای تهیه مواد غذایی مانند ؛ “کباب ، جوشانده ، قرمز و بخارپز قادر به از بین بردن کامل سموم موجود در قارچ نیستند.”
23302

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا