سلامت خانواده

هر ایرانی سالانه چند کیلو نان می خورد؟

به گزارش خبرآنلاین، زهرا پوراحمد; رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ایرانی ها سالانه به طور متوسط ​​117 کیلوگرم نان مصرف می کنند که این میزان 2.5 برابر میانگین جهانی است. بنابراین توجه به انتخاب نان سالم برای حفظ سلامت عمومی ضروری است.

تسنیم در خبری نوشت: وی همچنین افزود: سبوس غلات حاوی ویتامین های گروه B، املاح معدنی و فیبر است که نقش موثری در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماری هایی مانند دیابت، چربی خون و چاقی دارد.

به گفته رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، رنگ نان سبوس دار باید کرم قهوه ای باشد، زیرا این رنگ نشان دهنده وجود سبوس در آرد است.

وی درباره طبقه بندی آردها گفت: آرد سنگک 7 تا 10 درصد سبوس زدایی دارد، آرد تافتون و لواش حدود 13 تا 15 درصد، آرد بربر 18 درصد و آردهای شیرینی پزی و نان های حجیم 24 درصد سبوس حذف هستند که عملاً فاقد سبوس هستند. سبوس.

پوراحمد تاکید کرد: نان های تیره به دلیل داشتن سبوس بیشتر سالم تر هستند اما برخی نانوایی ها برای تهیه سنگک از آردهای نامرتبط مانند آرد تافتون یا بربر استفاده می کنند و حتی سبوس را مستقیم روی نان می ریزند که این روش غیرعلمی و غیرمجاز است.

وی تصریح کرد: آردهایی که سبوس بیشتری دارند حاوی ماده ای به نام اسید فیتیک هستند که در صورت تخمیر نشدن از جذب برخی مواد مغذی مانند روی در بدن جلوگیری می کند. متاسفانه برخی از نانوایی ها به جای تخمیر اولیه از جوش شیرین به عنوان افزودنی غیرمجاز استفاده می کنند که باعث باقی ماندن اسید فیتیک و ایجاد مشکلاتی مانند سوزش سر دل می شود.

رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو اضافه کرد: هر چه میزان سبوس آرد بیشتر باشد فرآیند تخمیر بیشتر می شود و این کار نانوا را سخت می کند. برای مثال آردهای سبوس دار که سبوس بیشتری دارند به دو ساعت و نیم زمان تخمیر نیاز دارند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو اخیرا به آرد کامل مجوز تولید داده است. نان تهیه شده از این آرد باید با رعایت زمان تخمیر استاندارد (دو ساعت و نیم) تهیه شود تا محصولی سالم و مغذی به دست مصرف کنندگان برسد.

۲۳۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا