نگرانی از افزایش کمبود دارو به 900 قلم – خبرگزاری مهر ایران و جهان
سلامت جو، در حالی که چند روز پیش همایون سامه نجف آبادی، رئیس کمیته دارو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از کمبود 360 دارو در بازار دارویی کشور خبر داده بود. ولی مهدی دیروز پیرسلحی رئیس جدید سازمان غذا و دارو در اولین در این نشست خبری تعداد کمبودهای دارویی را اعلام نکرد و اعلام کرد که ارائه چنین آماری کمکی به رفع کمبود دارو نمی کند.
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که اگر شرایط یکسان باشد. روال اگر باقی بماند یا بدتر شود، تصمیم شما برای مدیریت سازمان چیست؟
پیرسلحی وی ادامه داد: اگر بپذیریم که دولت دغدغه دسترسی مردم به دارو را دارد قطعا تمام تلاش خود را برای رفع این مشکلات خواهد کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر تامین نقدینگی مورد نیاز زنجیره تامین دارو در کشور از پاسخ آشکار و روشن به طور خاص از ماندن در سازمان یا استعفا از سمت خود جلوگیری شد.
پیرسلحی در پی اصرار مهر برای اعلام موضع آشکار و به صراحت در صورت قرار گرفتن در شرایط خاص دارویی گفت: باید با تجویز و مصرف منطقی دارو به دنبال کنترل بازار دارویی کشور باشیم.
در همین حال، رئیس کمیته دارو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی در قبال صنعت دارویی کشور، تصریح کرد: بانک مرکزی و دولت مدیون حوزه دارو و وزارت بهداشت هستند.
وی با انتقاد از کمبود 300 تا 360 قلم دارو در کشور گفت: اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، کمبودها در سال آینده افزایش می یابد، بنابراین دولت و بانک مرکزی باید اقدامات فوری و موثری برای حل این بحران انجام دهند. .
موقعیت عدم پرداخت به موقع مطالبات دارویی نیز در نشست خبری مورد انتقاد و گلایه رئیس سازمان غذا و دارو قرار گرفت و با بیان اینکه از 75 بودجه داروساز در سال 1403 تا کنون و پس از گذشت 10 ماه از سال حدود 30 سهم آورده آن پرداخت شده است.
بحث کمبود دارو شوخی نیست و بیماران زیادی هستند که حتی یک لحظه هم نباید بدون دارو بمانند. در واقع پزشکی را می توان پاشنه آشیل نظام پزشکی کشور دانست چرا که هر بحرانی می تواند با مشکلات شدیدتری همراه باشد.
در عین حال سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه نظارت بر کمیت و کیفیت محصولات و وضعیت بدهی شرکت های دارویی در دستور کار این کمیسیون است، گفت: در حال حاضر با بحرانی مواجه هستیم. کمبود 116 دارو در کشور است و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود تدبیر ناگفته نماند که کمبودها به 900 قلم افزایش می یابد.
در حالی که رئیس سازمان غذا و دارو چندان نگران کمبود دارو نیست، به نظر می رسد باید نگران بود و قبل از رسیدن به «شرایط ویژه»؛ بیایید به یک برنامه فکر کنیم.