بهداشت و درمان

نگاهی به عفونت بیمارستانی و مرگ پنهان بیماران!

عفونت های بیمارستانی همزمان با گسترش بیمارستان ها همواره یکی از معضلات مهم بهداشتی و درمانی بوده و افزایش مدت زمان بستری بیمار در بیمارستان باعث افزایش عوارض و مرگ و میر ناشی از این عفونت ها و در نتیجه افزایش مدت زمان بستری شدن بیمار در بیمارستان می شود. هزینه های بیمارستان را افزایش می دهد.

اگر بیماران بیش از سه تا پنج روز در بیمارستان بمانند، در معرض خطر بالایی برای ابتلا به عفونت های بیمارستانی هستند. این نوع عفونت در بیماران با علائم مختلفی بروز می کند که بارزترین و شایع ترین علامت آن تب و لرز است و نشانه عفونت خون است. احتمال ابتلا به این میکروب ها در بخش مراقبت های ویژه بیش از هر بخش دیگری مشاهده می شود، به طوری که احتمال ابتلا بیمارانی که در این بخش ها بستری هستند بین 70 تا 80 درصد و خطر مرگ و میر یکسان است. میر را افزایش می دهد

همچنین خطر مرگ و میر در بیشتر کشورها بین 10 تا 15 درصد ناشی از عفونت های بیمارستانی است. میزان خطرناک عفونت بیمارستانی به میزان عفونت و محل عفونت بستگی دارد و می تواند پوست، خون یا دستگاه تنفسی را درگیر کند که با رعایت بهداشت فردی و محلی می توان از بروز آن جلوگیری کرد. البته باید توجه داشت که اقامت طولانی مدت بیمار در بیمارستان نیز می تواند به این مشکل دامن بزند. بنابراین تشخیص و درمان به موقع می تواند از بستری شدن طولانی مدت در بیمارستان و مقاومت آنتی بیوتیکی جلوگیری کند بیوتیک و از مرگ ناشی از عفونت بیمارستانی جلوگیری کند.

کمال بصیری رئیس مرکز اورژانس بیمارستانی وزارت بهداشت درباره میزان ابتلا به عفونت بیمارستانی در ایران گفت: بر اساس آمار استخراج شده از سامانه های وزارت بهداشت، 1.5 درصد از بیماران بستری در بیمارستان ها دچار عفونت بیمارستانی هستند.

وی در پاسخ به درصد آلودگی بیمارستانی در ایران بر اساس شاخص های سازمان جهانی بهداشت، افزود: عفونت بیمارستانی شاخص دیگری نیز دارد. اگر بیمارستان دچار عفونت بیمارستانی شود، مورد عفونت بیمارستانی محسوب می شود.

بصیری ادامه داد: این شاخص در کشور ما نظارت دقیقی ندارد اما اگر بخواهیم بر اساس این شاخص آمار بدهیم حدود 5 درصد برآورد می شود.

وی بیان کرد: در بسیاری از کشورها میزان عفونت بیمارستانی 30 درصد، در آمریکا و کشورهای توسعه یافته احتمال عفونت بیمارستانی 5 درصد گزارش شده است. سازمان بهداشت جهانی احتمال ابتلا به عفونت بیمارستانی را 8 تا 10 درصد تخمین زده است.

در همین حال عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، گفت: تنها بیمارستان های 300 تختخوابی پرستار کنترل عفونت بیمارستانی دارند.

محمدرضا ظفرکندی وزیر بهداشت در پاسخ به تهدیدات عفونت بیمارستانی گفت: از سال های گذشته در هر بیمارستانی کمیته کنترل عفونت بیمارستانی وجود دارد و باید ضوابط و استانداردها کاملاً رصد و کنترل شود.

وی افزود: یکی از برنامه های وزارت بهداشت این است که با گسترش تجهیزات و امکانات لازم بتوان کمیته های عفونت بیمارستانی بیشتری را رصد کرد.

تعدادی از مرگ هایی که در بیمارستان ها اتفاق می افتد یا اینکه بیمار پس از ترخیص از بیمارستان در خانه فوت می کند. این می تواند ناشی از عفونت های بیمارستانی باشد که از دید پنهان می مانند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا