نکات ضروری برای مراقبت از زنان باردار در شرایط بحران

پس از حملات اخیر و افزایش نگرانی های عمومی ، شیرین نیرومانش هشدار داد که اثرات مستقیم و غیرمستقیم جنگ بر روی گروه های آسیب پذیر ، به ویژه زنان باردار ، مادران شیرده ، کودکان و افراد مسن هشدار داده است و گفت اگرچه احتمالاً این تصادف در برخی مناطق رخ داده است.
وی گفت: “اضطراب و استرس خبر خبر حملات ، بیش از خطر واقعی آسیب ، می تواند سلامت روانی مردم ، به ویژه کودکان را تهدید کند.” استرس والدین به طور مستقیم بر رفتار فرزندان و احساس امنیت تأثیر می گذارد. هرچه واکنش والدین بیشتر باشد ، فرزندان بیشتر در مواجهه با بحران همان الگوی را تکرار می کنند.
وی تصدیق كرد: “در چنین شرایطی ، خانواده ها ضمن حفظ صلح ، از ایجاد فضای اضطراب در خانه خودداری كنند.” مدیریت احساسات والدین نقش اساسی در سلامت روان کودکان در بحران دارد. همچنین ، با تمرکز بر روش های آرامش ، تنفس عمیق و مدیریت عاطفی ، می توان از عواقب روانی شدید جلوگیری کرد.
وی افزود: زنان باردار ، به ویژه در هفته ها و روزهای آخر بارداری ، باید مراقبت های ویژه را در نظر بگیرند. ” توصیه می شود که آنها از عزیمت غیر ضروری از شهر خودداری کنند و در مکان های ایمنی بالاتر مانند ساختمانهایی با کف زیرزمین یا اماکن عمومی قوی مانند فضاهای ورزشی مستقر شوند. این افراد باید نزدیکترین مراکز بهداشتی و زایمان را از قبل شناسایی کرده اند تا در صورت بروز شرایط اضطراری ، بازدیدهای سریع انجام دهند.
این متخصص زنان گفت: “استرس زیاد می تواند باعث ترشح هورمون کورتیزول و افزایش خطر زایمان زودرس ، پارگی کیسه کودک و تولد زودرس شود.” بنابراین ، حفظ صلح و جلوگیری از محیط های استرس زا مانند پخش مداوم اخبار منفی در تلویزیون یا رادیو توصیه ای جدی برای متخصصان است.
وی گفت: علیرغم فضای نگران کننده رسانه ها و شبکه های اجتماعی ، آمار و شواهد نشان می دهد که احتمال آسیب مستقیم به عموم مردم کم است و آنچه باید مورد توجه قرار گیرد ، سلامت روانی ، مدیریت اضطراب و آمادگی ذهنی برای مقابله با موقعیت های مهم است.
توصیه های اضطراری برای زنان باردار
نیرومنشش گفت: “خانواده ها خانه را از اخبار دور نگه می دارند.” تلویزیون مداوم و گوش دادن به حملات می تواند اضطراب ، درگیری های خانوادگی و اختلالات سلامت روان را افزایش دهد. بهتر است این اخبار را یک یا دو بار در روز برای حفظ آرامش نسبی در خانه بدست آورید.
وی توصیه کرد: در زمان احتمال حمله ، باید توسط شیشه های غیر محافظتی از آن جلوگیری شود. توصیه می شود که شیشه با نوار چسب خرد شود تا از پرتاب و شکستن سکته ها جلوگیری شود.
متخصص زنان و زایمان خاطرنشان كرد: در صورت نیاز به جابجایی و ترك محل اقامت به محل امن تر ، زنان باردار و مادران مبتلا به كودكان خردسال باید در اولویت قرار بگیرند و باید با شخص قابل اعتماد منتقل شوند. داشتن یک کیسه اضطراری ، از جمله بهداشت ، آب آشامیدنی ، غذای خشک ، اسناد بارداری و زایمان اساسی ضروری است.
“اگر یک زن باردار از درد ، یا مشکوک به زایمان یا علائم مشکوک رنج می برد ، باید در اولین مکان امن برای بررسی وضعیت خود متوقف شود و در صورت لزوم به مراکز فوریت های پزشکی و زایمان بروید.”
وی گفت که علائمی که نیاز به مراجعه فوری دارند شامل کاهش حرکت جنین ، به ویژه در ماههای پایانی ، خونریزی ، سردردهای شدید ، حالت تهوع ، فشار خون بالا ، پارگی کیسه آب یا انقباض و سفتی در زیر شکم است. داشتن سوابق بارداری در یک پوشه جداگانه می تواند تشخیص و روند تصمیم گیری در مراکز درمانی را تسریع کند. به خصوص در مواردی که مرکز پزشکی به سوابق قبلی دسترسی نداشته باشد.
به این نکته مهم دیگر در اسکان اضطراری ، جلوگیری از جمعیت ، حفظ بهداشت شخصی و تأمین آب کافی برای جلوگیری از کم آبی بدن است. پزشکان می گویند کم آبی بدن می تواند درد زایمان را آغاز کند و در برخی موارد مصرف مایعات کافی می تواند درد خفیف شکم را کاهش دهد.
هشدار در مورد سفرهای بین شهری در دوران بارداری
نیروانشی هشدار داد: با افزایش جابجایی های بین شهری در روزهای استرس زا اخیر ، کارشناسان بهداشت در مورد خطرات سفر برای زنان باردار ، به ویژه در ماههای پایانی بارداری هشدار داده اند. آنها تأکید می کنند که نشستن طولانی مدت در ماشین می تواند احتمال لخته شدن خون و آمبولی را افزایش دهد.
وی گفت: “برای جلوگیری از این خطر ، زنان باردار باید هر دو ساعت یکبار از ماشین خارج شوند ، چند دقیقه پیاده روی کنند و پاهای خود را از مچ دست به پا ماساژ دهند.” همچنین لازم است که در طول سفر مایعات کافی بنوشید.
توصیه دیگر این است که از قرار گرفتن در محیط هایی با دود ، گاز یا انفجار خودداری کنید. زیرا این شرایط نه تنها برای مادر بلکه برای جنین نیز خطرناک است. در فضاهای بسته ، شیشه نیز باید از نظر تهویه و تهویه مطبوع باشد.
وی گفت: “داروهای ضروری نیز باید برای زنان باردار کافی باشد.” با توجه به زمان غیرقابل پیش بینی ماندن در مکان جدید ، تهیه داروهای تجویزی مهم است. توصیه می شود که زنان باردار با پزشک خود در تماس باشند تا در صورت لزوم نسخه جدید مصرف شود.
متخصص زنان و زایمان توصیه می کنند: در شرایط استرس زا فعلی ، احتمال زایمان زودرس افزایش یافته است. فشارهای روانی ، اضطراب و جابجایی مداوم می تواند چند هفته زودتر زایمان را آغاز کند. تجربه پزشکان همچنین نشان می دهد که برخی از زایمان قبل از هفته 1 یا 2 بارداری رخ داده است. بنابراین ، زنان باردار که در هفته های پایین قرار دارند ، باید در نزدیکی مراکز واقع شده باشند که دارای امکانات تخصصی برای مراقبت زودرس کودک هستند.
نیرونس خاطرنشان کرد: در رابطه با آماده سازی برای زایمان طبیعی ، اگر شرایط جسمی و محیطی مناسب باشد ، توصیه می شود زنان سه تا چهار ساعت در آستانه زایمان یک پیاده روی خفیف داشته باشند. این می تواند احتمال زایمان طبیعی را افزایش داده و روند زایمان را تسهیل کند. حفظ آرامش ذهنی ، آمادگی جسمی ، دسترسی به مراقبت های پزشکی و توجه به علائم هشدار دهنده بارداری ، راهکارهای اساسی برای حفظ سلامت مادر و جنین در شرایط بحرانی است.